Alıntı lithium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@ matrox: öne bebeyi koyuyosun, kemerle pusetini (doğru mu dedim?) bağlıyosun, airbagi kapatıyosun, allah korusun kaza anında airbag açılıp da hönk diye bebeciğe bişi olmuyor.. sebeb-i varlığı budur yolcu airbag iptalinin...
teşekkürler arkadaşım şimdi bekar olunca bu adamın aklına hiç gelmiyor
ama ben menüden kapatmadığın sürece havayastığının patladıgını düşünüyordum ki arkadaş da kazasında patladığını yazmış yani menüden kapatmadığımız sürece patlayabilir

bu arada isterse en ufak bir kazada bile eger sensörün olduğu yere araba darbe alırsa hava yastığı açılıyor arkadaşlar ben kaldırıma çarpan ki hızı tahminen 20 km bile yoktu açıldığını gözümle gördüm arabada tampondan başka gözle görünür bir hasar olmamasına karşın arabanın hava yastıkları açıldı
bu olay tamamen sensöre gelen darbe ile alakalı hızlı yada yavaş tetiklendiği anda hava yastığı açılıyor
hatta bir kişi toyotayı şikayet etmişti araba 8 yada daha faza idi tam hatırlayamıyorum takla atmasına rağmen hava yastıkları açılmamıştı yapılan araştırmada sensörlerin tetiklenecek noktalardan darbe almadığı ve açılması için bir neden olmadığı bulunmuştu