Öncelikle geçmiş olsun...
Vurdurarak diselde benzinlide çalışır, ancak her iki sistemde de vurdurarak çalıştırmak zararlı tavsiye edilmiyor ama mecbur kalınca ne yapıcan baska??....
@ erkorkut sen baya derin mevzuya dalmışsın ama bu konu ile alakası yok...
her iki motorda da aynı zamanlar oluyor emme sıkıştırma ateşleme eksoz dizelde 3 uncu zaman buji ile degil sıkıştırılmış havanın içine mazot püskürtülerek ateşleme oluşuluyor. sonuçta iki sistemde de krank dönüyor...
Konu Ah-MeT tarafından (02/02/2009 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir.
Peki erkokut arkadaşım.
1. Evet benim basınç saatim bozuk arabam rolantide 1 bar basmıyor.
2. Evet hiçbir blow off dururken çuflamaz.
3. Evet dizelde bujiler ateşleme yapar.
4. Evet dizel itekleyerek çalışmaz. Sonradan deyiminle çalışır ama o anda motor çöp olur.
Konuyla ilgili Mustafa arkadaşımın sorusunu cevaplarsan sevinirim.
Bizimle paylaştığın bu değerli bilgilerin için tüm forum üyeleri adına teşekkür ediyorum.
Bana laf atmaktan da vazgeçmeni tavsiye ediyorum.
Not: Yukarıda maddeler halinde sıraladığım tüm bilgiler yanlıştır.
Ben görevim gereği ve insani yapım, karakterim gereği burada insanların yanlış bilgilendirilmesine izin veremem. Bu sebepten ötürü isteyen üyemiz bana kızma özgürlüğüne sahiptir. Konuyla ilgili merakı olan arkadaşlarımın iyiliğini düşündüğüm için yargılanacaksam canınız sağolsun.
Konuya dönecek olursak,
Arkadaşlar iterek çalıştırmak her araca ve her motora zarar verir. Ama çocukluğu araba itmekle geçmiş birisi olarak hiçbir aracımıza itme sırasında bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Her çalıştırmada iterek çalıştırırsanız 1 yıl sonunda belki bişe olabilir. Ama araba dediğin 40 yılda 1 itilir ve İTEREK ÇALIŞTIRMA KURALLARI'na doğru bir şekilde uyulduğu takdirde hiçbir problem olacağını düşünmüyorum. Zaten bir araba itiliyorsa o arabada bir problem vardır değil mi? İtme konusunda fazla uzatmaya gerek yok, Kemal abinin konusuna geri dönelim. Abi gelişmelerden bizi haberdar edersen seviniriz.
Konu Ziyaretçi047 tarafından (03/02/2009 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.
Bütün arkadaşlara yorumları için teşekkür ediyorum şu ana kadar bir problem olmadı normal şekilde kullanıyorum inşallah'da olmaz itme konusuna gelince servisten nadir bey yanılmıyorsam zincirden bahsetti kopsaydı çok büyük hasar açardı dedi herhalde bizim araçlar triger kayışı yerine zincirli olması lazım ben nadir beyin söylediklerinden onu çıkarttım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri