aslanerh Nickli Üyeden Alıntı
Burada genelde duygusal yorumlara yer verilmiş.
1 ay öncesine kadar araştırmadığım B sınıfı hatchback araç kalmadı. Sonunda 1.3 Mjet GP aldım. Sana somut verileri yazıyorum niye bu aracı aldığıma dair;
- Ford Fiesta; tamam en güzel dış görünüşe sahip araçlardan biri ama motorun performansı düşük 1.3 Mjet e göre ayrıca fiyatı da daha pahalı
- Seat Ibiza; Yine dış görünüşü şahane olan bi araç ama dizeli çok pahalı 34500 lere dayanıyor. Benzinlisi sıfır donanım 27300 TL, ama çok yakıyor.
- Chevrolet Aveo; 0 araç almak için en ucuz araçlardan biri, performansı da iyi ama kime sorduysam alma dediler, 2. eli çok fazla değer etmiyor.
- Mitsibushi Colt; Performans olarak çok iyi bir araç ama dizeli yok, benzinli versiyonu da 32000 TL. Ayrıca yedek parça sorununun olduğu söyleniyor her ne kadar bayisi istanbul da hiçbir sorun yaşamazsın garantisi verdiğini söylediği halde
- Opel Corsa; Yeni kasası pahalı, Chevrolet gibi GM motoru var ama GM motorlu araçların en fazla servis sorunu olduğu söylenmekte
- Skoda Fabia; Çok favori bir araç, aslında bu aracı alacaktım ancak dizeli daha pahalı geldi, karşılaştırma yapınca GP nin iç hacmi de daha büyük old dan GP de karar verdim. Ayrıca VW yedek parçaları nispeten daha pahalı; en basitinden; metalik boya fiyat farkı bile Fiat'ta 250 TL iken aynı iş VW&Seat&Skoda da 700-800 TL
- Toyota Auris; Her yönden çok kaliteli ancak fiyat durumu yüzünden bakmadım bile
- Renault Clio; Kendim bilerek bakmadım, GM motorlu araçlarla beraber Renault nun da servis problemlerinin çok fazla olduğu söyleniyor (Fiat'a nizameten elbette, yoksa Fiat ta da yoktur diyemeyiz)
Sonuç olarak bir optimizasyon yaparsak sıfır araçların içinde en iyi fiyat kalite servis edilebilirlik motor performansı ve yakıt sarfiyatı oranı olan araç GP dir.
Ama şunu ekleyeyim, aracın siparişini daha geçen hafta verdim, daha bu hafta alacağım. Bu somut veriler yalnızca yaptığım araştırma ile ilgili yoksa aracı henüz test sürüşleri dışında kullanma şansım olmadı. Bilginize,