Fenere güldük eğlendik ama Türk futbolu ne hale geldi, yazık günah. içine ettiğiniz oyunun, ne heves kaldı ne başka bişey. Bu duruma gelmemizde payı olan herkese yazıklar olsun..bunun sorumlusu TFF dir.
trabzonu şampiyon ettiğini görmedim yani edilmedi sanırım sadece şampiyonlar ligine alındı.
onu şundan sebep söyledim.. Statü gereği şampiyon takım şampiyonlar ligine direk katılıyor.. Ts un maçını iptal edip şampiyonlar ligine direk katılmasını sağlamak bir nevi Ts un şampiyon ilan edilmesi gibi birşey..
O değilde bu iş en çok A.Bilbao ya yaradı.. 10 kişi 0-0 kalmıştı Trabzon..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
Dogru bır karar bırde bankasyaya dusse tadından yenmez .Bundan sonrada sıkıysa şike yapsınlar alayına ders olur
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Fernerbahçe Spor Kulübüne Gönül Veren Tüm Dostlara...
Bir umuttur yaşamak bil
Seveceksin inadına
Yüreğin kan ağlasa da
Güleceksin inadına
Zindanlara düşsen bile
Ateşlerde sönsen bile
Binlerce kez ölsen bile
Doğacaksın inadına
Hayat budur umutlar çok
Ne şüphe duy ne de kork
Öyle teslim olmakta yok
Yeneceksin inadına
Son Sözümüz FENERBAHÇE...
anlaşılmayan bir konu var. savcını biz idda ediyoruz, kesin değil dediği olay Türk ceza kanunu ilgilendiren durumdur.ve hapis cezalarını getirir,
tff nin elinde, şüphe dahi olsa ,teşebbüs varsa kararını verebilisin yetkisi vardır. futbol kanunda üst makam (anayasa mahkemesi) tahkim kuruludur. yasamızda böyledir, yani fenerbahçe olduda suçsuz bulundu, gideceği yer Türk ceza kanunu değil avrupa spor mahkemeleri olacaktır. sonuçta sorumluluk tff e talimat veren uefa olacaktır.
macsea ondada garip bir durum var. Ortada telefon görüşmeleri ve bazı deliller var. UEFA diyebilirki benim kanaatim bu şike dir. Şike yapıldığı içinde ben FB yi istemiyorum. TFF şike için yeterli delil yok diye diretebilir. Ama TFF'nin kararı sadece Türkiye için geçerli. UEFA ile TFF arasında zıtlık çıkarsa, UEFA madem öyle Türk takımlarını men ettim süresiz diyebilir.
Tazminat içinse kararı veren TFF, tahkimde madem kararınıza güveniyordunuz diretseydiniz denilecek haklı olarak. TFF hem FB'nin şike yaptığı belli değil diyor hemde Şampiyonlar Liginden men ediyor. Yapması gereken ya Fener'i düşürecekti yada sonuna kadar kararının arkasında duracaktı. Şimdi işin içinden çıkılmıyor
herşeyi fb nin üstüne yıkmaya çalışıyorlar.bakalım nekadar yaralıyacaklar bizi.suçumuzun olduğu belli ancak bizi suçlayanlara ufacık bi ayna lazım ki o ufak aynada bile kocaman hatalarını görebilirler.
hayırlısı olsun artık....
Bugün habertürkte fatih altaylının teke tek programının konuğu fenerbahçe federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlardı.Bu programı izledikten sonra bizim burada ve medyada yapılan eleştirilerin bile az olduğunu düşünüyorum doğrusu.Programda yayına bağlanan fenerbahçe yöneticisi nihat özdemir federasyon başkanına açtı ağzını yumdu gözünü ama gs ye aslan gibi kükreyen başkan müsveddesinin gıkı çıkmadı.Nihat özdemir bugün gelinen durumun tek sorumlusunun federasyon olduğunu zamanında gereken kararı federasyon alsaydı bugün uefa nezdinde bu duruma düşmeyeceklerini söyledi.Hatta eğer böyle suçlu pozisyonunda kalacaksak düşsek daha iyiydi falan dedi.Buna rağmen aydınlar söz aldığında hala doğru karar verdiğini mevcut durumdan nasıl daha az zararla çıkacaklarını hesap ettiklerini vs gibi bir sürü zırvalaklar sıraladı.Fb yöneticisi bile düşsek daha iyiydi dediği bir zamanda bu adam hala fb yi düşürmemek için varını yoğunu ortaya koyuyor.Anladım ki bu adamın boğazına bıçak dayasalar kendi kararıyla fb ya da diğer adı geçen kuüplere ceza veremez.Ancak bugünkü gibi kafasına birilerinin vurması gerekiyor.
Konu ykaya1983 tarafından (25/08/2011 Saat 01:07 ) değiştirilmiştir.
Az önce Teke tek programında Federasyon başkanını dinledim. Yargını vereceği kara ceza kararıdır. Bizim verdiğimiz-vereceğimiz kararlar ise disiplin kararıdır'' dedi.
Benim kızdığım işin içine Uefanın burnunu bu kadar sokturmamızdır. 10 yıl önce Milan da şikeden yargılanıyordu ama Uefa onları men etmedi. O da ayrı bir konu. Federasyon başkanı bunun için ''Yıllar geçtikçe başkanlar değiştikçe görüşler de değişiyor'' diye konuştu
türkiyede fenerbahçe şikeci takımdır
şike yapmıştır ahlaksızdır vesaire vesaire
AMA
DİĞER BÜTÜN TAKIMLARIMIZ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIKTIR
VİJDANI RAHATSA HERKESİN MESELE YOK
VURUN ABALIYA GİTSİN
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Hangi takım şikeye bulaştıysa gereken ceza mutlaka verilmeli.Şike olayında sadece fenerbahçe şike yapmıştır ve sadece fb ceza almalıdır demiyoruz.Zaten yargı süreci de sadece fb üzerinden yürümüyor.Ama yapılan her eleştiri sonucunda da sürekli sadece fb mi yaptı diğer kulüplere niye ceza yok demek tıpkı derste konuştuğu için öğretmen tarafından uyarılan öğrencinin ben konuşmuyorum ahmet le ali de konuşuyor demesine benziyor.
denizli maçının sonucunun kendiliğinden olduğunu düşünmek bile çok komiktir.türkiyede her takım şikecidir.parası yettiği kadar şikeye başvurmuştur.şimdi burada tek suçlu fb mi.
küme düşeceksek düşürsünler.biz çok şükür bi küme düşme ile perişan olacak kulüp değiliz.3 sene kupa almayız belki.ama cezamızı çekmiş olduğumuz için ben şahsen rahat olurum.şike yapıpta yasa öncesi olduğu için ceza almayanlar düşünsün.acaba hiç şike yapmamış gibi nasıl rahat davranıcaklar merak ediyorum...sonuç olarak ben fanatik biri değilim ama benim için şampiyon olmak mümkün fb li olmak imkansız dır...
Özdemir bugünlerden önce Mehmet Ali Aydınlar hakkında işini iyi yapıyor ediyor diye öve öve bitiremiyordu. Ne oldu bu akşam niye işini iyi yapamadığından falan bahsediyor niye döneklik yapıyor?
Lafı iyi yedi ama ; " Özdemir Tribünlere Oynuyor.. "
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
federasyon 15 ağustosta aklı selim bir kararla herhangi bir cezai işlem yapmadı ve bu tutumu doğru bulundu aynı federasyon 24 ağustosta bu dayatma karara imza attı çelişki bu ...
tahrik kokan mesajlar yanlış algı oluşturmaktan başka bir bir amaca hizmet atmediği gibi adaletin birgün herkese lazım olacağı tezide unutulmamalıdır...
bence en masum kesim taraftarlar..Bir gs taraftarı olarak fb taraftarlarının sağduyulu davranması gerektiğine inanıyorum..onlara verdiği sözleri tutmak adına türlü oyunlar çeviren yöneticiler hırslarının kurbanı olmuş ve bu masum insanların hakkına girmiştir..konu gs-fb çatışmasına dönmemeli..kim suç işlemişse cezasını çekmeli.ve bizlerde bunu kişiselleştirmemeliyiz...bizi bu hallere düşürenlere yazıklar olsun diyeceğinize tamam biz yaptık ama siz de yaptınız diyecek kadar düşmeyin..
noone knows that except both of us
neyseki şampiyonlar ligine gidip 0 çekmekten kurtuldu![]()
Sizler tarafındanda anlaşılamayan bir konu var o da şudur ki bu konunun spor mahkemesi kurulup onlar tarafından yargılanması gerekmektedir.. Ceza kanununca ve kurumlarınca yargılanıyorsa hakkını her iki alanda da savunabilir..
Bu arada ben kimse cezasını almasın demiyorum en başında bu işi yapan veya teşebbüste bulunan üzerinde şüphe bulunan her kulübün gerekli yaptırıma maruz kalmasını ve gerekli cezayı alması düşüncesindeyim.. Fakat çok bariz çifte standart var..
Kulüp başkanı 2 asbaşkanı amatör şube sorumlu içeride ş.liginden men..
Teknik direktörü futbol şube yöneticisi içeride.. konuya vurgu yapan dahi yok..
Başkanı asbaşkanı yurtdışı çıkış yasaklı teşebbüsten.. ş.ligine şampiyon statüsünde alındı..
Masabaşında bankasya da şampiyon olduğu iddia ediliyor.. Fakat hala süper ligde..
Disiplin hükümlerinin 55. maddesi çok açıktır. Şike yapmak teşebbüs etmek hepsi aynı cezayı gerektirir..
Müsabakanın sonucunu hukuka ve spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürülme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre, küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
Yani Fb yaptı mı bank asya lig - 20 puan bjk yaptı mı bank asya -10 puan trabzon teşebbüs mü etti bankasya gibi toptan yaptırım uygulanmalı.. yargılama süreci uzun olabilir federasyon uefanın yaptığı gibi bu radikal kararları verip süreç sonunda aklanırlarsa tazminat ödemeyi göze alabilmeli..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
ya burda o kadar yazmışsınız okudum da hiç sıkılmadan üşenmeden GS,TS ve BJK lılar aynı şeyi söylüyor duruyor tamam biz şike yaptık sizler akkaşıksınız bu arada unutmayınki hiç bir takım şike yapmaz takımı tutan kişiler yapar. bunu için boşuna konusuyorsunuz bir yandan tartışmamız normal neden tff kesin gözüyle bakmadığı olaya kesin diye atlaması ve medyayı karıstırması br olay varsa ve kesinse karıştırmadan cezasını keseceksin yollicaksın ne ceza verirsen ver hiç bir FENERBAHÇE li taraftar ağzını bile açmaz neden hakketmediğimizden ama bir şeyler var bu sene cıkan bir olay değil belki 100 yıllık bir olay ama şimdi patlatması ve tek bir takımın üzerine gelmesi yanlış. diyelimki FENERBAHÇE düştü 1.lige ne olacak süperlig? şunuda bilin farkına varın anadolu takımları şike gibi yardımlardan mahruz kaldığında neler olacağı bu sene belli edecek izleyelim ve görelim. (Bir FENERBAHÇE li olarak şampiyonluğumuz alınmadıysa alınır ve 1 lige düşürülüz. nasılsa şampiyonlarligini aldılar.)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri