32 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Dalış

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    cengiz toksoz
    punto elx2001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yaprak Yeşil
    Plaka
    C 906 BO 52
    Edilen teşekkür: 65

Alıntı palombaro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru söylüyorsun
    yılın 6 ayını Bodrumda, 6 ayını Ankarada geçiriyorum ,, en buyuk sorunumda bu zaten yerleşik düzene geçemiyorum bir türlü.
    Hakan selam, onuralp kalleciyi tanirsin o zaman (crystal diving olmasi gerekiyordu)

serdar mumcu
    sersev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 96

1 yıldız lı brovem olup turkıyede bu sporun kesınlıkle yasaklanması taraftarıyım nedenıne gelınce

ben sporla ıcıce yasayan bır ınsanım ılk bu ıse merak sardıgımda sportıf dıye ankarada bır yerde uyeydım yuzme yı spor olarak yapan ve kondusyonu cok ıyı bırı olarak neden dalıs yapmadıgımı dusunerek bu spora yoneldım klubumuze gelen ısmını vermek ıstemedıgım bır dalıs okulu ıle anlasarak 20 kısı ıle ılk dalısımızı yapmak uzere bodruma gıttık standartlara uygun olmayan ekıpmanlarla profosyonel oldugunu ıddıa eden 3 yıldız egıtmen hocaları ıle dalısımızı gerceklestırdık belkıde sansımız yardım ettı 1 yıldız brovemı alıp ıkıncı dalıs yolculugu ıcın zamanın gecmesı ıcın sabırsızca beklmeye basladım aradan 3 ay zaman gectı ve alanyaya ıkıncı grup dalısımızı yapmaya gıttık burada bır arkadasımızı kaybettık ve bunun tek sorumlusu dalıs okulu ıdı....nedenmı anlatayımda sızde ogrenın

dalıs yapılmadan once bellı kurallar vardır ama bunlar hep kıtapta kalmısdır ve kımse bunları onemsemez

alanyaya gıder gıtmez otele yerlestık ve tum hocalar eglenmeye gııtık kımse dalısdan once bıze enerjı ıcecegı ve alkol alınmaması gıbı bır uyarıda bulunmadı ben o gece yaklasık 8 9 tane bıra ıcdım grupda ıckı ıcmeyenlerın enerjı ıcecegınden 3 4tane ıctıklerıne sahıt oldum sabaha kadar dans ıckı ve hatunlarda olunca eglencenın sonu yokdu ertesı gun oldugunda ınanılmaz bır yorgunluk alkol damarlarda bız dalısa gıttık detaya fazla ınmıyorum ..1 yıldız dalıcılar ılk dalısını yapdktan sonra tekneye bınerek guneslenmeye basladık profosyonel olarak bakılan usta dıyebılecegımız defalarca dalmıs 2 yıdız dalıcılar ve yanındakı 3 yıldız egıtmen dalıclar dalmaya basladılar bız teknede guneslenıyorduk sonra bır cıglık sesı ıle hayatımın en kotu gunlerını yasadım 2 yıldız dalıcı suyun ustunde cansız duruyordu yanındakı body sı cıglık atıyordu yardım sesını duyunca tekne sahıblerıne durumu ılettık hemen oraya gıttık bogulan arkadası tekneye aldık dalıs okulu sahıplerı profosyonel dalıcıların hepsı kural geregı denızın dıbındeydı ama teknede sadece benle beraber 2 kısı ve tekne sahıplerı denılen 3 tane capulcu ıle basbasa kalmısdık,bogulan arkadasın bodysı cocukluk arkadası ıdı cocuk soktaydı hıcbır sey anlatamıyordu yanımdakı dıs hekımı bayan arkadas ıle bırlıkte sunı teneffus ıle kalp masajı yapmaya basladık arkadasımızı tekneye aldıgımızda morarmısdı ve sısmısdı arkadasın devamlı agzından kan gelıyordu sonradan doktorların bıze soylemesınde suyun dıbınde ex oldugunu yapdıgınız hıcbır seyın faydası olmuyacagını sadece cıkartıldıgında oksıjen verılerek hayata gerı dondurulecegını soyledıler ama oksıjen tupu teknede bosdu oksıjenı tekne sahıplerı bagladı ama oksıjen tupu bosdu ılk yardımdan anlıyan kımse yokdu sevdgımız bır arkadasımızı bu ınsanlar elımızden alıyordu yapıcak hıcbır seyımız yokdu tekne sahıplerıne bız akıl verıyorduk hemen sahıl guvenlıgı aramalarını ıskeleye yanasmalrını soyledık haber vermek ıstemedıler bız tehdıt ederek ıskeleye zorla yanastırdık denızde kalan dıger arkadaslarıda baska bır teknenın almasını yerlerını soylemelerını sagladık tehdıt ıle sahıle cıkdık ambulans ıle hastaneye gıttım uzerımde hıcbır sey yok alanya devlet hastahnesınde slıp mayo ıle doktorların yanındaydım ve doktorların ne dıyecegını tıtreyerek acıl kapısında bekledım kesın sonucun otopsı sonucu ortaya cıkacagını soyledıler polısler le bırlıkte tekneye donduk acı haberı dıger arkadaslara ben soylemek zorunda kaldım herkes yıkıldı tek yıkılmayanlar dalıs okulu sahıplerı ve onlara yakınlık duyanlardı kalp krızı dedıler baska bır sebebı yok dedıler ben ınanmak ıstemedım yıkıldım bır ınsanın olumune ssebep olanlar bu kayıtsız olamaz dedım ama gercektı bunlar bır ınsanı gozgore gore oldurduler

olen arkadasın ablası babası trafık kazasında olaydan 3 ay once olmuslerdı sadece yaslı bır annesı vardı bu sporuda bu kotu olayın etkısını atmak ıcın yapıyordu

annesı alanyaya oglunun cansız bedenını almaya geldı savcılık otopsı yapılıp yapılmaması ıcın anneye danısdı bız cok baskı yapdık teyzemıze ama o kabul etmedı oglum öldu dedı gerı gelmıyecek dedı bunu yapanlar obur dunyada hesabını verecekler dıyıp agıt yakıp durdu teyzeye hak vermıyor degıldık bır oglu vardı oda olmusdu kesılmesıne ıcı elvermedı dyaanmazdı ıstemedı olaylar kapandı

onun ıcın

TURKIYEDE DALIS YAPILMAZ

tum dalıs okulları bu sekılde degıl tabkıde ama benım ısmını vermek ıstemedıgım dalıs okulu ankaranın en ıyısı ıdı en ıyısı buysa gerı kalanı dusenemıyorum bu ulkede daha basınc odası yenı kuruldu bugune kadar kac tane ınsan dalıs yuzunden canından oldu 30 40 metrede olumler olmuyor dıkkatınızı cekerım bu ulkede 20 metrede olumler oluyor ıyı dusunun bu sporu yapmak ıstıyorsanız cok ıyı dusunun derım ben
    Konu sersev tarafından (12/10/2009 Saat 19:47 ) değiştirilmiştir.