5 olması çok daha iyi bence. Bu yeni bir şey değil zaten linea çıktığı ilk günden beri 5
5 olması çok daha iyi bence. Bu yeni bir şey değil zaten linea çıktığı ilk günden beri 5
Ben corsa 90hp dizel ile karistirdim o zaman, corsa 6 vites.
tesekkurler
selamlar
yok eskilerde gpler de 6 vites...
yalnız performans olarak 90 hp multijetlerde 5 vites daha başarılı olur...
6. vitesin tek avantajı uzun yol yakıt tüketimi...
benimkisi 6 vites, ancak yuksek hızlarda faydası oluyor, rampa iniş ve arkadan ruzgarlarda ekonomiyede sabit hızlarda faydası oluyor ancak bunun takibi cok zor, yanlış kullanımnda ekonomiyi batırıyor, sonuç olarak çok kullanışsız bir vites kaldırılması iyi oldu insanı strese sokan bir vites.
Ben kaldırıldığından emin değilim açıkçası. Hala bir yazım hatası olduğunu düşünüyorum. Birisi alsın da 90 lık öğrenelim gerçekten kaldırılmış mı. Ayrıca arabamdaki en beğendiğim şeydir belki de 6 vitesli şanzuman. 5 lerle kıyaslanmayacak kadar sorunsuz ve güçlü bir şanzuman. 5 200 nm anca çekerken, 6 nın nominal tork inputu 230 nm. Hep genelde 5 vitesli arkadaşlarda var yürürken 1 e takamama sorunu ama ben motoru patlatmayacağım her an 1 e takabiliyorum tereyağ gibi. Yine 5 lerde var cartlama problemi 6 da yok. 5 lerin vites yolları belli değil, ortada langır lungur sallanıyor, 6 lar çok net tak tak geçiyor. Ayrıca 2000 devirde 110 a yakın bir süratte kafa şişmeden ilerliyorsunuz uzun yolda. Kaldırdılarsa benim için o arabayı satın almama sebebi bile olabilir. Eğer düz vitesli bir arabam olacaksa bundan sonra, kesinlikle 6 istiyorum.
Kesinlikle sana katiliyorum Emre. 5 vitesli sanzimanlarda sanki bosluk var gibi, ustelik geri vitese gecis sorun. Ben otomatik 90hp bakiyordum, belki yenilerim aracimi diye dusunuyordum, ama simdi tereddutluyum, ayni motor corsa ve astra'da 6 vites, ustelik bu ara astra'da deli bir indirim var. Ama aksam pencereden GP'me baktigimda o kadar guzel gorunuyor ki,neyse, herkese selamlar
Az önce fiat.it italyan sitesinden baktım ve 90 HP lik versiyonlar orada hala 6 vitesli görünüyor. Birinden birisi yanlış yazıyor ama göreceğiz bakalım.
Mj 90 hp lerde 5 vitese geçilmesi ilginç bende şimdi fark ettim bencede yazım hatası olabilir çünkü Fiat web sitesinde böyle hatalarla sık sık karşılaşıyoruz.
aslında olaya şöyle bakmak lazım...90 bg liği insanlar tahminimce daha fazla performans için alıyor,dolayısıyla performans istendiği için 5 vites olması daha mantıklı...ama uzun yolda yakıt tuketimide gerçekten çok guzel 6 viteste...belki fiat 90 bg likleri,iki şekilde çıkarabilir,ki bence daha guzel olur...
Aynı arabada iki farklı şanzımanı kullanmak bence mantıksız olur kaldı ki 6 vites seçeneği olan bir araçta kimse dönüpte 5 vitesliye bakmaz daha fazla vites her zaman daha çekici gelir. Misal bizim arabayı bilmeyen pek çok arkadaşım bu arabada 6 vites olduğunu görünce şaşırıyor çünkü çoğu üst sınıf araçta bile olmayan bir özellik ve herkese çekici geliyor, bence bu işte bir hata var eğer Fiat 90 lıkların şanzımanını değiştirdiyse mutlaka bir sebebi olmalı durup dururken böyle bir değişime gitmezler. Ama yinede ısrar ediyorum bence sitede yazım hatası vardır..
doğanlarda 5 vites yazardı![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Arkadaşlar yeni grande puntoların sadece benzinli emotion modelleri 6 ileri diger modellerin tamamı 5 ileri olarak çıkıyor. Hiç bir yanlış yok.
Ama bana göre fiat gene tarihi bir hata daha yapıyor. 6 İleri süper bir şanzuman....
Bunun bir aciklamasi olmali, nasil bir sorun oldu da 5 vitese gecmis olabilirler, ayni motoru kullanan diger marka araclar 6 vites iken bu nasil olabiliyor? Mevcut uretilmis malzemeyi kullanmak varken neden yeniden disli urettirsin ki firma? 6 vitesin disli oranlari ile bu yeni koydugu 5vitesin disli oranlarina bakmak hepimize fikir verebilir. buyuk ihtimalle 75hp'nin 5 vitesini koymuslardir, umarim yazim yanlisi vardir
Selamlar
Eğer 5 ileri yaptıysa yuhhhh beee. Herkes gider Mersin' e, Fiat gider tersine yaa...Bu kadar *** olunabilir. İkinci elde kuş serisi muamelesini sonuna kadar hakediyor.
Konu Linos tarafından (05/09/2008 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: Forum dışındaki kişi ve kurumları küçük düşürecek şekildeki mesaj değiştirilmiştir!
Fiatın web sitesinden bilgileri şimdi bir daha kontrol ettim 6 ileri vites sadece Starjet motorlarda Dynamic-Emo ayrımı olmaksızın var diğerleri 5 vitesli yazıyor
Konu kadoku tarafından (05/09/2008 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir.
Yani fiat.com.tr den bakarsanız dediğiniz gibi ama fiat ın kendi orjinal italyan sitesi olan fiat.it sitesinde ise 90 HP ler 6 vitesli gözüküyor yukarıda yazdığım gibi. En doğrusu showroom da görmek veya alan birinden bilgi almak.
itayla da 6 türkiye de 5 de olabilir olmaz diye bir şey yok. bence 6. vitesin tek amacı 6 vitesli arabamız var demekti. Uzun yolda ekonomi ne kadar sağlıyor orasından emin değilim zira test verilerine göre 5 vites daha az yakıyor. dediğim gibi 6. vites diğer markalar için de geçerli sadece satmak için yapılan bir şey. madem gp nin 5 vitesli olmasını bu kadar eleştiriyorsunuz linea ilk çıktığı günden beri 90 lık model 5 vites ona niye kimse ses çıkartmadı?
ayrıca ozan türkiyede tanınan ve alınabilen ilk 5 vites arabadır doğan. öyle bir imajı vardır![]()
Cihan benim gördüğüm tek fark uzun yolda araç daha sessiz 6.vitesle giderken...
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
e haliyle yani, devir daha düşük. peki 90 hp 6. vites kalkışta 75.hp 5 vitesten üstün mü? şanzuman güçlü motorun güç gecikmesine yol açıyordur bence. paso vites değiştir 10nm fark için.![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri