Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Hidrolik direksiyon sorunu

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Standart Hidrolik direksiyon sorunu

Arkadaşlar dün arabamı çalıştırıp buzları kazırken biraz da ısınmasına fırsat tanıyıp yola çıktım. Gittiğim yere gelene kadar hiçbir sorun yok. Sonrasında işimi bitirip tekrar binip çalıştırdığımda, yaklaşık 5 sn sonra gibi vitese taktım hareket etmek için. Bir baktım direksiyon kazık gibi. Hidrolik desteği yok sanki. Bu arada ben City konumunu da hiç kullanmıyorum aşırı hafif geldiği için. O kazık şekilde yürüttüm az sonra açıldı falan.
    Bu sorun nedir acaba? Meşhur arızalarından biri mi geliyor başıma? Sonraki denememde tekrar etmedi.

umut kaya
    goldumut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 ST 562
    Edilen teşekkür: 151

evet meshur arızalardan bırı bu.aynısın bendede vardı ama yol bılgısayarının ekranında sterring heavy prrblem dıye dıye bır arıza yazısı sesle bırlıkle cıkması lazım...
    arac 2006 modelmı?

Sedat POLAT
    spolat77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yalova
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 14

aynen benim araçtada bazen yapıyor aynı anda tüm göstergeler uyarı veriyor.

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Arabam 2008 model arkadaşlar..Kesinlikle bir uyarı falan da vermedi. Ayrıca tüm gün yine araba kullandım tekrar da etmedi bu sorunu. Siz ne yaptınız arkadaşlar garantiden bir değişime gittiniz mi acaba?

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Aracınızı her ihtimale karşı seviste bilgisayara bağlatıp hata kodu oluşup oluşmadığını kontrol ettirirseniz güvenliğiniz adına iyi olur.

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Adamlarda geliştirme yapmak için ÇABA yok. Yazık ki o kadar arabayı almadan önce servis müşteri ilişkisinden öte güvenerek sorduğum kartaş taki adamlar bana bu arabanın SORUNSUZ!!! olduğunu söylemişlerdi. Fren hortumunu kontrol etme hassasiyetini göstereceğine (ki eminim %90 ımızı çağırmadılar akıllarına esenleri çağırıyorlar!) önce 3 seneden beri süregelen dandik hatalarını düzelt. Direksiyonun herşeyi tamam bir CITY fonksiyonu eksik. Umarım şu direksiyon olayı başıma başka birşey açmaz. Zaten 3000 de falan yağ değiştirecem, o zaman bir de sizin dediğiniz gibi bir hata kodu aldırayım.

onur uzel
    xcheater - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    06 u 9820
    Edilen teşekkür: 0

bendede farklı bi sorun var
    bi kaç kere başıma geldi bu direksiyonu çevirirken( tam yarın çeyrek turlarda dahil) bi anda sertleştiğini görüyorum ve östregeler baktığımda arabamın 220 yaptığını ve yavaş yavaş sıfıra düştüğünü görüyorum arabamı bugün servise gönderdim parça değişimi vardı onuda söledim ama bişey yapamıyacaklarını sölediler buda fiatın ezikliği bu arabayı sattıktan sonra birdaha fiata tövbe!!

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Eger cok yogun manevralar yaparak direksiyon motorunu araliksiz calismak zorunda birakirsaniz, isinmadan dolayi motor kendini korumaya alip devreden cikiyor olabilir. Ancak, seyrek manevralarla araci kullanirken meydana gelen bir durum ise, anormallik isareti kabul edilebilir kanaatindeyim.
    Konu Muhendis06 tarafından (28/01/2008 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

Evet aynı sorunu forum üyemiz baran da yaşamıştı ama birdaha o sorunu yaşamadığını sölemişti

Ah-MeT
    Ziyaretçi Ah-MeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Direksiyon Sensoru arizali...
    bizim diger arabada (fabia) onda da sizin basiniza gelenin aynısı oluyordu yolda normal giderken ikaz ışıgı ve sesi veriyordu direksiyon ışığı yanıyordu direksiyon kazık gibi oluyordu ama stop edip çalıştırdıgında duzeliyordu belli bir sure sonra yine sertleşiyordu servisine goturup durumu anlattım ve DİREKSİYON SENSORU ünü değiştirdiler ondan sonra sorun kalktı...

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

yazılımdan da olabilir bence ama direksiyon motoru arıza yapmıştır büyük ihtimal.

Soner Atakan
    moiz moiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    33 F 6302
    Edilen teşekkür: 25

Direksiyon ile ilgili yeni bir sorun ile karşılaştım sanırım. 60,000 bakımdan sonra (64,000 km'ye geldim) bir başka işlem için servise gittiğimde oradaki arkadaşımın uyarısı ile farkettim. Direksiyon city konumunda iken sola çok rahat dönmesine karşın sağa çevirmede daha sert olduğunu anladım. Bunun için parça siparişini verdiler, garanti kapsamında yapacaklar. Sizler de sağa-sola dönüş sertliklerinde bir farklılık hissederseniz servisinize başvurun. Ben direksiyonu yaptırdıktan sonra yeni bilgi vereceğim.
    Konu moiz tarafından (29/02/2008 Saat 11:48 ) değiştirilmiştir.

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Benim başıma gelen birşey değil ama bu zamana kadar forumda en çok okuduğum arıza bu sanırım. Bir tarafa rahat dönmesi olayı kronik bir rahatsızlık. Ben City bozulacak, sonra servislerle ve umursamazlıklarla muhatap olacağımdan ve bunlara zaman ayırmak istemememden ötürü direksiyonu hiç city konumuna almıyorum. Kendimi normal konumun sertliğine alıştırdım. City konumunu açmıyorum City arızası ile kendimi yormak istemiyorum. Biraz garip bir felsefe belki de)))

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

arkadaslar bende ilk aldıgımda arbanın direksinu cok agırlastı donemyecek kadar oldu sonra duzelince ustunde durmadım ama sonra da kilitlendi ve kaza yaptım ona go re

Soner Atakan
    moiz moiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    33 F 6302
    Edilen teşekkür: 25

Direksiyon ile ilgili olarak city konumunda devreye giren motoru ve bağlı aksamı tamamen yenilediler. (Direksiyon simidinin derisindeki aşınma nedeni ile de yenisini getirterek taktılar.) Şimdilik sorun yok. City konumunu neredeyse sürekli kullanıyordum. Bunu da ekliyeyim.

ali yaylaci
    ali_osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

2004 fiat puntom'da aynı sorunvar kabusum oldu belli aralıklarla hidrolik devreden çıkıyor eskişehirdeki servise gittim , aynı şikayetten bir çok kişi geliyormuş ve bana 1500 tl lik bi masraf çıkardılar, firmanın üretim hatası olduğu ortada ve parası bizim cebimizden çıkıyor

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı ali_osman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2004 fiat puntom'da aynı sorunvar kabusum oldu belli aralıklarla hidrolik devreden çıkıyor eskişehirdeki servise gittim , aynı şikayetten bir çok kişi geliyormuş ve bana 1500 tl lik bi masraf çıkardılar, firmanın üretim hatası olduğu ortada ve parası bizim cebimizden çıkıyor
    Haklısın Ali, mk2b lerde de aynı problem var.Eski aracımın da servo motoru değişmişti...

soner basel
    endman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

Standart hidrolik direksiyon problemi kendiniz yapabilirsiniz

Selam herkese artik cok fazla paralar vererek parca degisimine son.Eger direksiyonda agirlasma veya hidrolik calismiyorsa cok sebebi olabilir ama genel olarak size verecegim yontemi deneyiniz.benimde basima geldi yaklasik 3 gun internetde arastirmam sonucunda sorunu kendim hallettim.hidrolik motorunun uzerinde 2 tane relai var siyah kutu biciminde resim eklemek mumkunse eklerim.genelde relai lerin biri bozuluyor ama siz ikisinide degistirebilirsiniz.Bunu yapmak icin sadece yeni relai lehim yaparak paramiz cebinizde kalsin. tabiki ben fiat puntoda denedim.su an sorunsuz calisiyor.biraz karmasik gibi duruyor ama cocuk oyuncagi. türkce olarak arastirdim ama herhangi bir bilgi sahibi olamadim bunun uzerine formu bilgilendirmek istedim.yurt disindaki servislerde boyle problemlerde komple direksiyonu degitiriyorlar buda 1350€.punto icin dedim ama genelde calisma aksami olarak fiatlarin cogu ayni mantikla calisiyor.Aciklamalar almanca ama resimlerle anlatildigi icin problem yasamazsiniz yinede bir problem yasarsaniz mail ile bana ulasin elimden geldigi kadar yardimci olurum size.Kolay gelsin arkadaslar.

19. Bu mesajı için 4 kişi endman'ye teşekkür etti:

Serkan Aydın
    ginesis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 6

city arızası denilen şey bu kutulardanmı kaynaklanıyori

soner basel
    endman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

Standart hidrolik direksiyon

Evet sadece bu relai leri degistirdiginiz zaman sorun ortadan kalkiyor.bazi motorlarda bu relai ler yok o zaman sadece akunun kutuplarini cikarin 10dk bekleyin tekrar deneyin problem gidecektir.relai lerden bozuk olani gozunuz ile anlayabilirsiniz birza uzeri yanmis olabilir.kolay gelsin...

Sayfa 1/2 12 SonSon