12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Puntişlerimizi eleştiriyoruzda gelin bide BMW ye bakalım

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Kızgın Puntişlerimizi eleştiriyoruzda gelin bide BMW ye bakalım

aşağıdaki yazı forumdonanım dan alıntıdır yazıyı yazan kişi eski işyerimden bir arkadaşımdır

isteyen linkten ulaşabilir : Bmw - Borusan Servis Rezaleti ! Videolu

Herkese merhaba,

Borusan rezaletini ve yaşadığım sorunları aşağıda anlatıyorum.

ilk sorun : Şanzımanla ilgili sıkıntımı daha önce yazmıştım hatırlayan yoktur ama öncelikle 2-3 vites geçişlerinde vuruntu vardı Borusan adana bir şey olmadığını söyledi hatta düzgün olduğuna dair belge verdi. Bende sinirlendim Ankara Borusana götürdüm burada vuruntuyu gördüler ama biraz mızmızlandılar şanzıman adaptasyonu yapalım dediler kabul ettim. Sonra servis danışmanından telefon geldi sorununuzu minimize ettik, tamamen geçmez zaten dediler. Vuruntu baya azaldı fakat kalabalık trafikte arada bir yine yapıyor hatta adaptasyondan sonra 40-50 km/s ile giderken 1700 rpm ile gidiyor ben manuale alıp bir üst vitese geçiriyorum ve geçerken hafif bir boşa alma hissi oluyor ve bir üst vitese geçiyor. Hatta ds'e aldığımda devir yükselmiyor çünkü spor modda gidiyor araç. Video yükleyeceğim yakın zamanda. Borusan merkezi kaç kere aradım vites kutusunu inatla değiştirmiyorlar.

ikinci sorun: Esenboğa Borusana vites için gittiğimde sol balata ötüyordu. Bunu söyledim garantiden yapalım törpüleyelim dediler kabul ettim. Bilgisayar ön balatalar 90.000 arka balatalar 80.000 gösteriyordu fakat yapıldıktan sonra 29.000 e düştü üstelik ötme hala devam ediyordu. Tekrar götürdüm balataları değiştirmek lazım dediler ancak siz verirsiniz ücretini zaten 30.000 km de araç dediler!!!

üçüncü sorun: Arka bagaj kapağındaki fren lambası titriyordu(lamba patlak değildi) ve lamba değişecek falan dediler fakat kontrol adı altında garantideki arabadan 51 liralık ücret aldılar. Araç garantide !!

Ayrıca biraz havalı ve terbiyesizler ayrıntıları anlatacağım aceleyle yazıyorum. Bu sorunları 2 hafta içinde yaşadım. Ne tavsiye edersiniz mahkemeye verebilirim fakat sinirimi bozmakta istemiyorum.

Yazım hataları yapmış olabilirim, aceleyle yazdım kusura bakmayın. Okuduğunuz için teşekkürler.

İyi günler...

NOT : konu ilei ilgili belge ve fotoları linkten görebilirsiniz.

Şimdi ben kendi yorumumu yapayım yani sorunsuz araba yoktur ama sorunsuz müşteri hizmetleri veya yetkili servis vardır olmalıdırda ama TR de maalesef yetkili servis bulmak çok zor ha şunuda söyleyim bu konuyu ilk gördüğümde hiç şaşırmadım çünkü bmw hiçbir zaman kaliteli olmamıştır bmw demek şık dizayn,agresiflik,hız ve konfordur ama iş kalite boyutuna gelince bmw çuvallar gerek akrabalarım olsun gerek yakın çevrem birçok bmw kullanıcısı biliyorum 4-5 seneden sonra arızalar peşinizi bırakmaz bir bmw hiçbir zaman mercedes in kalitesine yanaşamaz ne demek istediğimi daha iyi anlamak için piyasada 2000 model civarı mercedes lerle birde aynı model bmw lere bakın özellikle sahipleriyle konuşun o zaman beni daha iyi anlayacaksınız ...

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

vay be... bilader bmw 3.20 alacaktı. bunu okutayım da vazgeçsin. kıl oluyodum zaten bmw ye şimdi daha bi kıl oldum iyi mi

c 180 e yönlendireyim ben biladeri. yahut a-b serilerine

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

mercedes ya arabanın babası kim ne derse desin ölüsü yeter. (ölmezde) bmw de sadece görüntü ve hız var arkadaşın demesi gibi bende t jet almadan önce 2000 kasa 5 20 ye niyetlenmiştim kimse bana iyi bişi demedi.allah nasip ederse yine niyetim 2006 e kasa.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

servislerin rezaleti marka falan farketmiyor..

aynı sorunu peugeot teknik servisinde de yaşadım..

fiat gerçekten iyi servislere sahip. tabii belli başlı olanları

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Alabilecek gücüm olsa 3.20 D almak isterdim, arkadaşımda 1.16.i var servisten şikayetçi gerçekten, mercedes mengerlerde fiyatlar sağlam ancak müşteri memnuniyeti daha yüksek

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Allah bizi iyi servislerle karşılaştırsın

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı srkaradag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alabilecek gücüm olsa 3.20 D almak isterdim, arkadaşımda 1.16.i var servisten şikayetçi gerçekten, mercedes mengerlerde fiyatlar sağlam ancak müşteri memnuniyeti daha yüksek
    benim gücümde olsa asla bmw ye para vermem bence o paraları haketmiyor mercedes gibi bir yıldız varken bmw ancak yeni yetme arabası olur lise çağlarında bende bmw yi severdim ama mercedes in çok daha kaliteli olduğunu sonradan öğrendim.

Burak Ünsal
    buraku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01 BFH 68
    Edilen teşekkür: 15

Öncelikle BMW'deki sorunun için üzüldüm. Ama sorunların hakkında fikirlerimi paylaşmak isterim.

1. sorun için yapılması gereken arıza kaydı ve işlem protokolüdür. Eğer bunlarda herhangi bir sorun yoksa adaptasyon yapılır ve tekrardan test edilir. Yazılımsal olarak bir şey bulunamazsa mekanik incelemeye geçilir. Burada tamamıyla servisin bilgi tecrübesi işin içine girer.

2.sorun için balatadan ötme sesi (eğer metalin metale sürtme sesi değilse) her araçta olabilir. Balata ve diskin arasına toz zerreciği veya yıkamacının deterjan atıkları girmiş olabilir. Bu balata temizliği ile giderilir. Genelde yetkili servislerde törpüleme tornalama işlemi yapılmaz. aracın balatası ya 10 mm kalınlığında yada ilk 10000 km için garanti kapsamındadır.33 bin km'deki bir aracın balatası (özellikle bmw için arka fren balatası 30-40 bin arası değiştirilir-ki tamamen bu sürüş profiline bağlıdır-) ücretli değiştirilir.

3. sorun içinse eğer xenon farla hariç ampül değişimi ücretlidir. Tabiki far içine su girmesi yada farın yerinden çıkmasından bahsetmiyorum.

Yetkili servis bana göre her zaman iyidir. Tabiki %100'ü beklememek gerek. 76000 km'de aldığım puntomu kesinlikle yetkili servis birmota götürecem. Evet piyasadan biraz pahalı ama kullanılan parçalar orjinal, işçilik bir nebzede olsa sanayiden iyi. Araca ne kadar iyi bakarsanız o kadar verim alırsınız.

Mehmet Uygunol
    magneta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    48 EU 018
    Edilen teşekkür: 16

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay be... bilader bmw 3.20 alacaktı. bunu okutayım da vazgeçsin. kıl oluyodum zaten bmw ye şimdi daha bi kıl oldum iyi mi

c 180 e yönlendireyim ben biladeri. yahut a-b serilerine
    valla ben su CLA serisine bayılıyorum mercedesin.
    link
    ...:::...::: MaGnEtA :::...:::...

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı buraku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle BMW'deki sorunun için üzüldüm. Ama sorunların hakkında fikirlerimi paylaşmak isterim.

1. sorun için yapılması gereken arıza kaydı ve işlem protokolüdür. Eğer bunlarda herhangi bir sorun yoksa adaptasyon yapılır ve tekrardan test edilir. Yazılımsal olarak bir şey bulunamazsa mekanik incelemeye geçilir. Burada tamamıyla servisin bilgi tecrübesi işin içine girer.

2.sorun için balatadan ötme sesi (eğer metalin metale sürtme sesi değilse) her araçta olabilir. Balata ve diskin arasına toz zerreciği veya yıkamacının deterjan atıkları girmiş olabilir. Bu balata temizliği ile giderilir. Genelde yetkili servislerde törpüleme tornalama işlemi yapılmaz. aracın balatası ya 10 mm kalınlığında yada ilk 10000 km için garanti kapsamındadır.33 bin km'deki bir aracın balatası (özellikle bmw için arka fren balatası 30-40 bin arası değiştirilir-ki tamamen bu sürüş profiline bağlıdır-) ücretli değiştirilir.

3. sorun içinse eğer xenon farla hariç ampül değişimi ücretlidir. Tabiki far içine su girmesi yada farın yerinden çıkmasından bahsetmiyorum.

Yetkili servis bana göre her zaman iyidir. Tabiki %100'ü beklememek gerek. 76000 km'de aldığım puntomu kesinlikle yetkili servis birmota götürecem. Evet piyasadan biraz pahalı ama kullanılan parçalar orjinal, işçilik bir nebzede olsa sanayiden iyi. Araca ne kadar iyi bakarsanız o kadar verim alırsınız.
    Kardeş birmota götürde hayatının rezaletini yaşatsınlar sana..... Arabanı seviyosan kapısından bile sokma. Kavaklıdere Müslim abiden şaşma. Birmot tecrübem çok oldu oradan biliyorum.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Rafet KURT
    rafetkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 78

mercedes a180 en temizi, bende çok bmw lere heves ettim audiye vs. çok şikayet okudum internet'de özellikle sikayetvar.com'da bütün kullanıcılar memnuniyetsiz sadice marka değeri var insanların gözünde ama mercedes efsane mükemmel bir araç yağını suyunu koy git biraz para yapınca ilk alcağım araba mercedes..

1452487545 2584741266
    207 RC Le Mans gurgocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 108

Bilmem ne servis kötü dersin anlarım, ancak BMW zaten iyi değil bence dersen şaşarım .. Her markada bu böyledir, özel servislerin bazıları böyle ilgisiz alakasız olmaktadır bunu görüyoruz. Ama asla bu servislerin kötülüğünü markaya biçmek mantıklı değildir.

Türkiye 'de bu iş böyledir, bunu markaya değil o servis çalışanlarının şahsiyetine bağlamak gerekir.