17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Bakım Aralığımız Neden 10 bin km ?

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

Standart Bakım Aralığımız Neden 10 bin km ?

Merhaba arkadaşlar,

Araçlarımızın bakım aralığı neden 10 bin km?
    Arkadaşta opel astra dizel classic var, bakımları 15 bin km de bir.
    Bizimki neden bu şekilde bilen var mı?
    evo evo..

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

benzinliler 20bin ama ingilizce kitapta 30bin yazıyor. sorsan işte türkiye şartları şöyle böyle derler. tamamen duygusal.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

e bende bravo var, diesel, 20binde bir....

demek istediğim şu ki her motorun kendine göre özelliği ve ona göre de bakım aralığı var... ülke şartlarını da göz önüne aldığınızda da bakım aralığı değişiyor.

ayrıca, düzenli bakım, düzgün kullanılan araçlar için geçerli.. eğer sürekli yol yapıyor, ekseri kötü ve tozlu yollarda araç kullanıyorsanız ve dağlık yörelerde sürekli yokuşlarla mücadele eden bir aracınız varsa, periyodik bakımınızı öne çekmeniz gerekiyor ki aracınız size uzun yllar ağlıkla hizmet edebilsin. aracınızın kitapçığında da aynı mealde uyarılar mevcut zaten, okumanızı tavsiye ederim.

Selçuk DOĞAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

opel astra da aynı ülkenin şartlarında
    evo evo..

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

Renault dci larda bile 20.000 km de bir (yağ değişimi vs)

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

Punto dısarda 20bin TRde10bin Lancia delta dısarda 35binde TRde 20binde. dediğiniz gibi neden böyle dediğinizde Tr şartları diyip geçiştiriyolar
    Bravo HGTurbo
    Kaan

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk DOĞAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Punto dısarda 20bin TRde10bin Lancia delta dısarda 35binde TRde 20binde. dediğiniz gibi neden böyle dediğinizde Tr şartları diyip geçiştiriyolar
    Benim takıldığım nokta yurtdışı-yurtiçi farkı değil aslında. Aynı ülkede aynı motor(opel astra dizel multijet kullanıyor) biri 15 binde biri 10 binde bakım yapıyor
    evo evo..

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı k0d3r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim takıldığım nokta yurtdışı-yurtiçi farkı değil aslında. Aynı ülkede aynı motor(opel astra dizel multijet kullanıyor) biri 15 binde biri 10 binde bakım yapıyor
    Çok güzel bi tespit.Bunu firma yetkililerine sormak lazım.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Güray BALABAN
    gmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 48

Kullanılan yağlar farklı olabilir, bizim servisler yarı sentetik kullanıyorlar, opel servisleri tam sentetik kullanıyor olabilirler, bu da fazla maliyet ve yanında uzun ömür anlamına gelir
    Düşmanın yoksa, hayatta hiç başarılı olamadın demektir.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Merhaba arkadaşlar,

Araçlarımızın bakım aralığı neden 10 bin km?
    Arkadaşta opel astra dizel classic var, bakımları 15 bin km de bir.
    Bizimki neden bu şekilde bilen var mı?
    Selçuk, puntolarda bakım aralığı 10000km değil 20000km dir ya da yıllıktır.Sadece dizellerde 10000km lik yağ değişimi mevcut.Bu durum sürekli periyodik bakımlarla karıştırılıyor.Opeldeki 15000 lik bakımın bizdeki karşılığı 20000.Sen 10000km de 1 servise gidip yağ+yağ filtresi değişimi yapmalısın.Bunun dışında aracını ya yıllık ya da 20000km de bir (Hangisi önce gerçekleşirse) servise götürmek durumundasın...

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bi tespit.Bunu firma yetkililerine sormak lazım.
    Güzel tespit eyvallah hocam birde bence şöyle bir durum var..

Yurt dışında ( tamamı demiyorum genel anlamda ) türkiyedeki gibi örneğin istanbul ve ankaradaki gibi bir trafik sorunu yok.

Amcam almanyada yaşıyor. 2 yıl önce davetleri üzerine ilk yurt dışı deneyimimi yaşadım

Orada gördüğüm insanların gerçekten anlattığı gibi düzenli bir trafik ve kurallara uyan şöförler.

Mesela ben çıkayım şimdi dışarı motoru 1 saat içinde motoru bağırtan devir çeviren 5 kişiyi rahat bulurum

Orada böyle bir durum hiç görmedim. 28 gün boyunca 1 kere mi yoğun trafik yaşanmaz dedim ya isyan ettim

Herkes ip gibi gidiyor solu işgal eden yok sollamasını bitiren hemen şeridine giriyor herşey olması gerektiği gibi.

Almanya otobanlarının asfalt kalınlığı 70 cm, Türkiyede ise 10 cm. Bozuk yol görmedim gittiğim yerde.

Münihe 55 km uzaklıktaki Augsburga gitmiştim.. Diğer yerler nasıldır bilemiyorum.

Özellikle Türkiyede dizel araç kullanımını iyi bilmeyen şöför çok buda farklı bir etkendir.. Misalen adam ışıkların sönmesini beklemeden çalıştırıyor ve hemen yola koyuluyor motor soğukken 4000 devir ve üstünü çeviriyorlar.
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel tespit eyvallah hocam birde bence şöyle bir durum var..

Yurt dışında ( tamamı demiyorum genel anlamda ) türkiyedeki gibi örneğin istanbul ve ankaradaki gibi bir trafik sorunu yok.

Amcam almanyada yaşıyor. 2 yıl önce davetleri üzerine ilk yurt dışı deneyimimi yaşadım

Orada gördüğüm insanların gerçekten anlattığı gibi düzenli bir trafik ve kurallara uyan şöförler.

Mesela ben çıkayım şimdi dışarı motoru 1 saat içinde motoru bağırtan devir çeviren 5 kişiyi rahat bulurum

Orada böyle bir durum hiç görmedim. 28 gün boyunca 1 kere mi yoğun trafik yaşanmaz dedim ya isyan ettim

Herkes ip gibi gidiyor solu işgal eden yok sollamasını bitiren hemen şeridine giriyor herşey olması gerektiği gibi.

Almanya otobanlarının asfalt kalınlığı 70 cm, Türkiyede ise 10 cm. Bozuk yol görmedim gittiğim yerde.

Münihe 55 km uzaklıktaki Augsburga gitmiştim.. Diğer yerler nasıldır bilemiyorum.

Özellikle Türkiyede dizel araç kullanımını iyi bilmeyen şöför çok buda farklı bir etkendir.. Misalen adam ışıkların sönmesini beklemeden çalıştırıyor ve hemen yola koyuluyor motor soğukken 4000 devir ve üstünü çeviriyorlar.
    bir ülkeyi tahlil etmek istiyorsanız en kolay olarak trafiğine çıkın.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

7000 km deki Puntonun yıllık bakımına 600 Tl isteyen zihniyetin 5000de bir çağırmadığına şükretmek lazım
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

harbiden bu konuya el atmamız lazım servis çalışanlarıda bigilendirirse çok iyi olur bende kıllanıyorum açıkçası yahu her 10000 km de bakımmı olur ya hiç arabada yurt dışında her 10000 bakımı yok bizde var bunu iyice araştıracağım

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk DOĞAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selçuk, puntolarda bakım aralığı 10000km değil 20000km dir ya da yıllıktır.Sadece dizellerde 10000km lik yağ değişimi mevcut.Bu durum sürekli periyodik bakımlarla karıştırılıyor.Opeldeki 15000 lik bakımın bizdeki karşılığı 20000.Sen 10000km de 1 servise gidip yağ+yağ filtresi değişimi yapmalısın.Bunun dışında aracını ya yıllık ya da 20000km de bir (Hangisi önce gerçekleşirse) servise götürmek durumundasın...
    Hocam adına periyodik bakım de yağ değişimi de farketmez, sonuçta opelci adam 15 binde bir gidiyor, ben 10 binde gidiyorum. Aynı motor, aynı ülke. Punto yağı daha çabuk mu eskitiyor, filtreyi daha çabuk mu kirletiyor nedir yani
    evo evo..

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Hocam adına periyodik bakım de yağ değişimi de farketmez, sonuçta opelci adam 15 binde bir gidiyor, ben 10 binde gidiyorum. Aynı motor, aynı ülke. Punto yağı daha çabuk mu eskitiyor, filtreyi daha çabuk mu kirletiyor nedir yani
    Selçuk, yağ değişimi daha çok ticari odaklı ele alındığından böyle olmakta, haklısın. Ancak biz kullanıcılar da bu bakımlar konusunda çok bilinçli değiliz.Yağ değişimi, yıllık bakım, 20000lik periyodik bakım birbirinden farklı şeyler,

Önceden de dediğim gibi Opelin 15000lik bakımı ile bizim 20000lik bakımımız aynı.10000de arkadaşlar (dizel sahipleri) bakıma girdik çok fazla para verdik diyorlar ama neticede yapılması gereken iki işlem var yağ+yağ filtresi ama 200TL..300TL...400TL gibi tutar ödeyen bile vardı.Çünkü periyodik bakım gibi algılıyoruz bu basit işlemi...

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

iki sene kadar önce ben de bu konuyu gündeme getirmiştim.

örneğin avrupa da punto dizel yakıt filtresi 30.000'de bir değişiyorken türkiye de 15 bin de bir.

Hadi yakıt kalitesiz, onu anladık ta, ben tam sentetik yağ alıyorum paraya kıyıp, 10.000 kilometre sonunda hala son derece koyu. yine de içim rahatlasın diye değiştiriyorum.