Rodaj yok ama 2000km civarı pek yüksek devirler çevrilmemesi daha hayırlı olur. Gerçi herzaman hayırlı ama bilhassa 2000km civarı motor yeni alışmaya başladığı için.
Arkadaşlar aramızda 1.4 benzinli fire motorla kaç km gördünüz çok merak ediyorum..... Araç yeni olduğundan henüz deneyemedim. Ayrıca bu motorda kodaj var mıdır??
Rodaj yok ama 2000km civarı pek yüksek devirler çevrilmemesi daha hayırlı olur. Gerçi herzaman hayırlı ama bilhassa 2000km civarı motor yeni alışmaya başladığı için.
This is not personel, just business..
Hafif aşağı doğru eğimi olan yerde 170 gördüm.Ama eğimi olmayan düz yolda 160 km yi hiç geçemedim.Tabi bendeki 185/65/15 ebatlarındaki lastiklerin de payı var.Bir de 170 km hızda punto gerçekten güvensiz bir araç değil.O hızlardayken aracın gidişi gayet stabil olduğu için tedirgin etmiyor insanı.
160 basmışlığım var ama... motor baya devirlenmişti...otobanda basmıştım...
fakat 180 gören var...
ayrıca aşağıda konu da yardımcı olur...
https://forum.grandepuntotr.com/gene...apabildik.html
Konu Scottie tarafından (09/03/2012 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.
Zaten dediğim gibi 170 rampa aşığı gördüm, aynı yolun devamında 180 garantisi veririm
Forumlarda da max 6200rpm 195km yaptığını söyleyenleri gördüm. Uzun stabil bir otoban yokuşunda o hıza da erişilebileceğini düşünüyorum.
Ancak direksiyon yeteri kadar sertleşmediği için 160km'nin üstüne, denemek için bile bir daha çıkmayı düşünmüyorum
140km hızlarında bile uzun süre yolculuk yapmak gayet yorucu olacaktır. Sonuçta B sınıfı bir araç ve C sınıfı kadar stabil gitmediği hissi uyandırdı bana. (İster istemez eski aracım MegII Sedan ile kıyaslamak durumunda kalıyorum örnek vermek için..)
190 sivrihisar temelli arası.
Gezgin Gp.
Gölbaşı otoban rampa aşağı lpg takılmadan önce arabayı sıfır aldığımda 205 dedi canlı şahitlerim var o kadar canlılar ki bağırıyolardıpalioyla o hızı görünce malum araba küçük hafif
Ama şu an lpgde rampa aşağı maksimum 188 190
İmza kurallarını gözden geçirdim
1.3 75 bg ile hemen hemen aynı rakamlar gibi
Sent my iPhone using
Total hızda hemen hemen aynı gibi tabi mjet biraz daha iyi ama total hıza ulaşmada geçen sürede turbo dizel etkisiönemli olanda bu zaten ama kaç kere dizel arabalarla denedim kalkış en çok da 1.6 hdi 75 bg partneer tepeyle denedk arkadaşımın her zamanda deneriz
1 de kesinlikle fire üstün 2 de turbo dizel etkisi 2 vitesi dizellerin ucak ama devir avantajını kullanıyorum dizel 3500 bilemedin 4000 yaparken 6000 e kadar basabiliyorsun dizel vites attığında geçiyosun sonra tekrar dizel araç geçiyo ama kafa kafaya gidiyo araçlar geçildiğim zaman bile yarım boy bile olmuyor fark tabi kasa ağırlığı söför etkenleri de var
![]()
173 denizli aydın otobanı dahada gitmedi..
Ben 155' i geçemedim. Araç hakikaten güvenli bir araç adamlar yapmış. Ayrıca fire motor gitmio kardeşim aksini söyleyene mi inanayım elimdeki makineye mi...
yani bi tır sıkıştırsa adama hareket cekip kaçayım desem kacamıcaksın renaultun 2000-2005 arası yanılmıyorsam sınırlayıcı falan yok 150 160 yapabiliyorlar![]()
Fire motoru değerlendirirken zaten kullanım ve üretim amacını düşünerek değerlendirmek lazım.Zaten amaç tasarruf.Performans istiyenlere t-jet seçeneği sunulmuş.Tek önemli yan yakıtına göre performansı özellikle şehir içinde oldukça yeterli ki şehir içi lpg de 170 kuruş yakıyorum kasarsan basmazsan 165-167 kuruş yaktığını bile gördüm.Şahsen önemli olan bence bu.
Dediklerinize aynen katılmakla beraber bu kadar güzel bir araç üretip bu kadar cansız bir motor şsanzuman sistemi konması üzüyor insanı. Tip olarak GP çok çekici ve spor bir araç gören soruyor ilgileniyor. Bari tipinin hatrına 3-5 beygir fazla yapsalardı
Belki 8v ve 16v arasında ciddi bir maliyet artışı vardır bu yüzden de starjeti durdurmuş olabilirler. Biz işin iç yüzünü bilmiyoruz. Herşey maliyet arz talep hesaplarına bakıyor...
Konu reddragon tarafından (09/03/2012 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.
benimkisi 1.4 77 dualogıc evo 160 çok rahat gördüm hatta 165 bile diyebiliriz dahada giderdim bence 180 yapar gibime geliyor en azından
Bence yinede 1.6 16v 100 beygir bi motoru tercih ederdim.Üstüne bide lpg tadından yenmezdi.Arkadaşımda 2005 1.6 16v hyundai accent var admire kasa hemen hemen aynı yakıyoruz.Tabi lpgli iki araçta.Palioda o motoru düşünemiyorum uçan teneke olurdukBence starjetin tutulmama sebebi lpg tamam oluyo ama çok gözü korktu insanların ki türk halkı bişey duydumu tamam artı fiatın türk halkındaki imajı.. Ama nerden ne alabilirim diye fiatta kuruşuna kadar hesaplıyor.Adam 2011 aracıma uzaktan kumanda koymamış kapıyı elle açıyodum gittim sustalı anahtar yaptırdım.Tamam sunroof koy opsiyonel esp koy hadi ama elinden gelse sağ ayna opsiyonel olacak.
![]()
Konu ntcn 17 tarafından (09/03/2012 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.
Aynen 1.4 fire az yakmıyor. Az yakması için özel çaba göstermeniz ve sürüş rahatlığınızdan ve sabrınızdan ödün vermeniz gerekiyor. Azcık sollayıp gazlayım derseniz de hele ki yokuşlarda 1.6 motordan fazla yakıyorsunuz...
Son hız 170 olsa ne olur araç 140-150 ye gelince yığılıp kalıyor. Motor zorlandıktan ve benzini su gibi içtikten sonra yapılan hızın da çok alamı yok.
Öyle ama bu araç kullanmayı bilirsen çok ekonomik önceden yüklenirdim de yüklenirdim yakardı şimdi 2000 deviri geçmiyorum 165 kuruş 170 kruş yakıyo ama . 1.6 16 v lpg ye tam uyumlu bi motor yapabilirdi yada bunu yapamadın opsiyonlarla kapat bari.. örneğin palioyaya o kadar opsiyon için paket ekle araba kaç paraya geliyor artı zaten senin imajın belli türk halkında her ne kadar hak etmesende.. adam gider full palioyaya o kadar para verir mi yada bugun full bi evo yada punto 41-42 milyar.. tamam şahane tasarım sorunsuz motorlar gerçekten güzel arabalar ama o kadar para asla etmez..
Yine de puntomu B sınıfındaki muadili hiçbir araca değişmem... Genişlik olarak sağlamlık olarak yol tutuş ve direksiyon tepkileri olarak mükemmel bir otomobil. Uygun motor seçenekleri ile kral olurdu ama dediğim gibi maliyet herşeyi belirler...
Ancak bi dahaki aracım kesinlikle C sınıfı ve 100 beygir üzeri olacak![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri