Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Zincir değişimini yaptırdım. kafam çok karışıktı :/

yavuz selim
    yavuzselim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 82

Standart Zincir değişimini yaptırdım. kafam çok karışıktı :/

Babamın ustası vardı oraya bir soralım yapıyorsa illa oraya yaptıralım dedi bende peki dedim. gittik görüştük parçaları siz alın getirin takalım dediler.
    zincir seti : 120tl
    v kayışı : 20tl
    zincir kapak contası : 35tl
    fiyat çekti parçacı aldım götürdüm ustaya.
    uzun bir zaman sonra aracı almaya gittiğimizde ordaki

çalışan :siz zinciri niye değiştirtdiniz zinciriniz sağlammış.
    ben : arabam 95 bin oldu ben 2.el aldım içim rahat etsin istedim.
    çalışan : Triger zincirleri 200-300 bin gider 500 bin bile gider siz boşuna bunu değiştirdiniz. Zinciriniz sağlammış. Servise gittiğinizde triger zincirinin üsteki kapağı ve yağ pompasınıda değiştirirlerdi. zincir kapağı servisde 400-500tl fiyat çekerleri. Yağınızda biraz eksilme var 10-40 yağ getirin 1 litre ekliyelim birde yağ filtresi alın.
    ben : bakımlarını 500km önce yaptırdım yağ filtrem yeni değişti. castrol edge 5-40 yağ koyuldu.
    çalışan : ozaman 5-40 alın. Bu arada aracınız 95 bin olduysa 120bine yaklaşınca turbo biter. Aracınızı satın bence. 90bg'lik puntoların turboları 1500-2000 tl civarı.

Şimdi okadar çok pişmanımki oraya götürdüğüme. Morelimi iyice bozdu arabadan soğudum bir an satsammı diye düşündüm. 150tl işçilik parası aldılar. Parasında değilim ama benim bu konuşmalardan sonra çalışanın tecrübesiz olduğunu farkettim. İnşallah zinciri değiştirirken motorun içine etmemiştir
    Siz siz olun tecrübeli işi bilen araştırarak yaptırın.
    Konu yavuzselim tarafından (09/03/2012 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.

Baran --
    Yagmuradam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

Ben tecrübesizliğin nerede olduğunu pek anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz?

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

bak bu son cümlene katılıyorum
    ama senin elinin altında forum var burada birsürü insan varken neden danışmadan etmeden tanıdık sormadan böyle bir şeye kalkıştın

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bak bu son cümlene katılıyorum
    ama senin elinin altında forum var burada birsürü insan varken neden danışmadan etmeden tanıdık sormadan böyle bir şeye kalkıştın
    başka birisinin konusu altından yazmıştım cevap veren olmamıştı. ben beylikdüzünde oturuyorum bu taraflarda pek üye yok sanırım. Peder oraya güveniyor diye götürdük bide yakındı. Zinciri değiştirdiğime pişman oldum. Keşke kopana kadar binseydim canım bukadar sıkılmazdı.

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Yagmuradam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben tecrübesizliğin nerede olduğunu pek anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz?
    zinciri neden değiştirdin gerek yoktu değiştirmene dedi. Bu zincir 500bin kilometre gider dedi. Triger zinciri kapağını ve yağ pompasıda değişmesi gerekir zincir setini değiştirirken dedi. Zinciri takıp parçaları toplayınca marşa korkarak bastım dedi. 500km önce bakım yaptırdım. Bana yağ ve yağ filtreside değiştirmen gerekiyor dedi. Benimde içime kurt düştü.

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

Can skacak birsey yok 5 yil yada 120bin km ortalama omru evet 300-500kmde gider ama metal hareketli bir parca oldugu icin degistirmekle iyi yapmissiniz.. Araba sorunsuz vuruntusuz calisiyorsa bir problem olucagini sanmiyorum yaginida fiatin servislerinden tam 3.2 litre araciniz icin ozel yagi var onu almanizi oneririm..

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Can skacak birsey yok 5 yil yada 120bin km ortalama omru evet 300-500kmde gider ama metal hareketli bir parca oldugu icin degistirmekle iyi yapmissiniz.. Araba sorunsuz vuruntusuz calisiyorsa bir problem olucagini sanmiyorum yaginida fiatin servislerinden tam 3.2 litre araciniz icin ozel yagi var onu almanizi oneririm..
    Bidaki bakımda mutlaka servisden alıcam. Yorumun için sağol rahatlattın beni.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

90 bindeki gp nin trigier zinciri sapasağlamdır çalışan orda haklı fakat turbo bitme olayına anlam veremedim????? 120 binde düzgün bakımlı bir puntonun turbosu hayatta bitmez..ben 2 puntomu da 120 binde sattım ve turbolarında hiçbir sıkıntı yoktu..

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 bindeki gp nin trigier zinciri sapasağlamdır çalışan orda haklı fakat turbo bitme olayına anlam veremedim????? 120 binde düzgün bakımlı bir puntonun turbosu hayatta bitmez..ben 2 puntomu da 120 binde sattım ve turbolarında hiçbir sıkıntı yoktu..
    benim aslnda v kayışım ses yapıyordu en başta sadece onu değiştircektim. Sonradan kanıma girdiler zincirde değiş dediler. Ordaki ustada en başta zincirin vakti gelmiş dedi. Zincir değişince 360 derece döndüler. aracım 2006 model 95binde. 2.el aldm daha önce nasıl kullanıldı onuda bilmiyorum. Puntodan soğutmayı başardılar beni

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Yavuz moralini neden bozuyorsun anlamadım, ağzı olan konuşur sen her konuşana bakacak olursan işin var. Trigerin değişmese de olurmuş ama değiştirmişsin iyi de olmuş işte kafan rahat rahat binersin arabana boşver daha iyi olmuş, turbo ömrü de daha çok kullanımla ve bakımların düzenli yapılmasıyla alakalı bir durum öyle sallama 120 km de turbo biter diye birşey yok merak etme, arabana gönül rahatlığı ile bin yeni arabanın keyfini çıkar birdaha ki bakımda ya servise gidersin yada işin ehli başka biryere büyütülecek birşey yok, araban hayırlı olsun bu arada.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavuz moralini neden bozuyorsun anlamadım, ağzı olan konuşur sen her konuşana bakacak olursan işin var. Trigerin değişmese de olurmuş ama değiştirmişsin iyi de olmuş işte kafan rahat rahat binersin arabana boşver daha iyi olmuş, turbo ömrü de daha çok kullanımla ve bakımların düzenli yapılmasıyla alakalı bir durum öyle sallama 120 km de turbo biter diye birşey yok merak etme, arabana gönül rahatlığı ile bin yeni arabanın keyfini çıkar birdaha ki bakımda ya servise gidersin yada işin ehli başka biryere büyütülecek birşey yok, araban hayırlı olsun bu arada.
    teşekkürler. Bide egr valfini temizleyin demiştim yolbilgisayarı arasıra egr valfi hatası veriyor. Onuda yapmamışlar neden yapmadınız dedim. Bizde temizleme spreyi yok dedi. bi 20-30 tl'de oraya sıkıştı sanırım hafta sonuda onu temizletcem artık.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı yavuzselim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aslnda v kayışım ses yapıyordu en başta sadece onu değiştircektim. Sonradan kanıma girdiler zincirde değiş dediler. Ordaki ustada en başta zincirin vakti gelmiş dedi. Zincir değişince 360 derece döndüler. aracım 2006 model 95binde. 2.el aldm daha önce nasıl kullanıldı onuda bilmiyorum. Puntodan soğutmayı başardılar beni
    hocam avatardaki araç sizin aracın fotoğrafımı?
    Daha doğrusu aracı Cem abidenmi aldınız?

edit: değilmiş.
    Konu OzzY tarafından (09/03/2012 Saat 04:31 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

Walla hocam aracına ne kadar iyi bakarsan o kadar iyi olur bak bende önceden multijet albea wardı önceki sahibi zinciri kopartmış ondan sonra ilerki zamanda ise radyatör hortumunu delinmiş hararet yapmış motor 169 binde üflemeye basladı o yüzden bakım önemli abi kafan rahat olmuş ve en azından sen biliorsun ne zaman değiştin ne yaptın o yüzden dert etme derim sen cocuğu üzücek bişi yapmamışın bende onu rahatlatıcak bişi yapmışın her parçayı dibine kadar kullanmannın veya parçalamanın anlamı yok zaten paşa paşa kullan abi için rahat olsun bence dert edilecek bi durum yok benim görüşüm birde iyi bir ussta bul cok usta gezersen kafan cok karışır

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bu arada babanız diğer araçlarının bakımını orda mı yaptırıyormuş ki sizi illaki oraya götürdü?

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Anlaşılan yarım yamalak bir iş yapmışlar. En iyisi sağlam bir servise ya da özel servise düzenli periyotlarda götürmek ve a 'dan z'ye tüm bakımlarını orada yaptırmak. Son kullanıcı olarak kulaktan dolma laflarla ya da arkadaş tavsiyeleriyle hareket edersek kafamız karışır.Neyse kafaya takılacak bişe yok bundan sonra daha dikkatli olun yeter...

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ARMAĞAN ÖZMEN
    armi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 22

Babamın ustası vardı oraya bir soralım yapıyorsa illa oraya yaptıralım dedi bende peki dedim. gittik görüştük parçaları siz alın getirin takalım dediler.
    zincir seti : 120tl
    v kayışı : 20tl
    zincir kapak contası : 35tl
    fiyat çekti parçacı aldım götürdüm ustaya.
    uzun bir zaman sonra aracı almaya gittiğimizde ordaki

çalışan :siz zinciri niye değiştirtdiniz zinciriniz sağlammış.
    ben : arabam 95 bin oldu ben 2.el aldım içim rahat etsin istedim.
    çalışan : Triger zincirleri 200-300 bin gider 500 bin bile gider siz boşuna bunu değiştirdiniz. Zinciriniz sağlammış. Servise gittiğinizde triger zincirinin üsteki kapağı ve yağ pompasınıda değiştirirlerdi. zincir kapağı servisde 400-500tl fiyat çekerleri. Yağınızda biraz eksilme var 10-40 yağ getirin 1 litre ekliyelim birde yağ filtresi alın.
    ben : bakımlarını 500km önce yaptırdım yağ filtrem yeni değişti. castrol edge 5-40 yağ koyuldu.
    çalışan : ozaman 5-40 alın. Bu arada aracınız 95 bin olduysa 120bine yaklaşınca turbo biter. Aracınızı satın bence. 90bg'lik puntoların turboları 1500-2000 tl civarı.

Şimdi okadar çok pişmanımki oraya götürdüğüme. Morelimi iyice bozdu arabadan soğudum bir an satsammı diye düşündüm. 150tl işçilik parası aldılar. Parasında değilim ama benim bu konuşmalardan sonra çalışanın tecrübesiz olduğunu farkettim. İnşallah zinciri değiştirirken motorun içine etmemiştir
    Hocam adam konuşmuş işte. Boşver takma kafanı. Bende 2. el aldım aracı ilk yaptığım iş aracı direk bakıma sokmak ve trigeri değiştimek oldu. Bakım zamanı gelmemişti ama en azından içimiz rahat olsun dostum. Sıkma canını ve o servisten uzak dur bence Turbo konusu ise bence tamamen şans. Bir arkadaşımın puntosu ilki 50 binde, 2. si 120 binde olmak üzere 2 kere turbo değiştirdi. Ancak bu tamamen kullanıcı hatası.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Rahat ol hocam aracında sıkıntı yok.
    Bakımını forumda tavsiye edilen yerlere yaptır.
    Ha bir de aracını park ettikten bi 30 saniye daha çalıştır öyle stop et
    biz gp'yi çok sevdik

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tab tab
    tab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 52

Bakım yaptırdıktan sonra pişmanlık yapmayın. Forumda punto için ardığınız zaman her şeyi bulursunuz. triger zinciri+conta+ sıvı conta+yağ+yağ filtresi ve işçilik çok uygun

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yavuz selim
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada babanız diğer araçlarının bakımını orda mı yaptırıyormuş ki sizi illaki oraya götürdü?
    babamın 91 model brodwayı var onu sürekli oraya götürüyodu tamirlerini o usta yapıyordu.

CEMİL akar
    cemil akar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

linea 1.3 90 lık aracım tırıgeri koparttı turboyu beklerken zincir koparttı 190000 bin km de yazdan enjektorleri komple bozulmustu 500 tlye yaptırdık tiriger ne cıkacak belli degil

Sayfa 1/2 12 SonSon