18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Punto Vites Geçişlerine Alışamadım

mert demircan
    puntoevo_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Standart Punto Vites Geçişlerine Alışamadım

Arkadaşlar,

punto evo aracım daha yeni, ilk kez dizel araba kullanıyorum bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama, vites geçişlerine bir türlü alışamadım. arabada mı bir gariplik var ben de mi anlamadım. 5 yıldır aktif araba kullanıyorum. Debriyaj-gaz ayarını yapamıyor olduğumu sanmıyorum, ama bu aracın gazı/debriyajı vb sistemlerinde yeni teknoloji birşeyler mi var. özellikle 1-2-3 vites geçişlerinde, vitesi bir üst vitese taktıktan sonra debriyajdan ayağımı kaldırıp sonrasında gaz verdiğim esnada, arabada bir sarsıntı-kasılma oluyor. Sanki yeni araba kullanmayı öğrenenler gibi, vites geçişlerini ayarlıyamıyormuşum gibi oluyor. Bu arabada vites geçişlerini akıcı bir şekilde yapmanın bir püf noktası var mı arkadaşlar, lütfen paylaşın. Nerdeyse arabadan soğuyucam.

Teşekkürler.

gökhan azır
    herzaman buyuk PUNTO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Merhabalar bende gpunto aldıktan sonra 1-2 gün aynı sıkıntıyı yaşadım arac dizel olması sebebi ile benzinli araclardan kullanımı bir nebze fark diyor.Puntolar çok seriler fakat seriliklerini biraz geç kazanıyorlar bu sebeple ayağını tam debriyajdan kaldırmadan biraz daha fazla gaza yüklen ayrıca pedal mesafeside biraz daha uzun bu yüzden gaza yüklenmekten korkma debriyajı tam bırakmadan biraz daha fazla gaz oluşan boşluğu kapatacaktır.Şuan aracımı benzinli gibi seri kalkışlarla kullanabiliyorum ışıklarda alayına gider aracta en ufak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

ARMAĞAN ÖZMEN
    armi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 22

Yolun durumuna göre vitesi doğru devirde değiştirmen lazım ve ayağını debriyajdan yavaş çekmen lazım. Biraz uğraşınca alışıyorsun ama hiç beklemediğin anda yine de aracı sarsabiliyorsun bazen arabadan soğutacak bir sorun değil bence onun yerine arabaya alışmayı dene.

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

Valla aynı problem bendede var aracı benzinli gibi kullanmak buna sebeiyet veriyor,benimde ilk dizel tecrübem vites değişiminde ki sarsıntı aracın tork un dan kaynaklanıyor,ya debriyajı yavaş bırakıcaz yada gaza basıcaz.

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

alışana kadar 3000 devir de vites değiştirin altında değiştirmeyin.. dizel araçlarda aracın silkeleme yapması için devirin çok alt seviyede tutuluyo olması lazım bunun dışında dizel aracı stop ettiremessiniz zaten

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Seri araç kullanmak istiyorsan 3000 devire geldimi değiştir vitesi normal kullanımdada 2000-2500 devir aralıgında vites yükselttiysen biraz daha yavas cek ayagını debriyajdan.
    ayak debriyajdayken gaz verme ve gazdan ayagını cekmeden debriyaja basma böylece baskı balatan da gayet uzun ömürlü olur..
    This is not personel, just business..

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ismail can
    bbsaaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 2

aracı ilk aldığımda geçişler yavaştı seri değildi ama titreme yapmadı hiç (1.3 multijet için)ancak 1000 km yi geçince araın biraz serileştiğini farkettim hoşuma gitti

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

debriyaj uzun olduğu için ilk etapta biraz hızlı çekmeniz gerekiyor...
    TSİ Jetta.

Erdem Eralp
    dunesea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 17

Alıntı puntoevo_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,

punto evo aracım daha yeni, ilk kez dizel araba kullanıyorum bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama, vites geçişlerine bir türlü alışamadım. arabada mı bir gariplik var ben de mi anlamadım. 5 yıldır aktif araba kullanıyorum. Debriyaj-gaz ayarını yapamıyor olduğumu sanmıyorum, ama bu aracın gazı/debriyajı vb sistemlerinde yeni teknoloji birşeyler mi var. özellikle 1-2-3 vites geçişlerinde, vitesi bir üst vitese taktıktan sonra debriyajdan ayağımı kaldırıp sonrasında gaz verdiğim esnada, arabada bir sarsıntı-kasılma oluyor. Sanki yeni araba kullanmayı öğrenenler gibi, vites geçişlerini ayarlıyamıyormuşum gibi oluyor. Bu arabada vites geçişlerini akıcı bir şekilde yapmanın bir püf noktası var mı arkadaşlar, lütfen paylaşın. Nerdeyse arabadan soğuyucam.

Teşekkürler.
    Sorun sizde değil. ne yaparsanız yapın araç bir miktar silkeleme yapıyor. bunu benim aracımda yapıyor. benden bir hafta önce evo alan bir arkadaşımın da aracı aynısını yapıyor. küçükyalı birmot servisine bunu sordum. hatta ustayla tur bile attık birlikte. debriyaj sistemi hidrolik olduğu için; pedalı yukarı çekerken sistem debriyajı bir yerden sonra lak diye kapıyor ve ani bir silkeleme oluyor. bunun bir diğer sebebide dizel motorlarda ki yüksek tork. araç bir anda kendini ileri atıyor. yapabileceğiniz tek şey olabildikçe debriyajı yavaş ve kontrollü çekmek. oda bazen can sıkabiliyor. seri ve ani kalkışlarda araç 1. vitesten 2. vitese geçerken sallıyor. servis'in yalancısıyım "bir süre sonra balata aşındıkça silkeleme azalacaktır" dedi...4700 km oldu aracım. sorun hala devam ediyor. ne zaman aşınacak bende merak ediyorum

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı dunesea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun sizde değil. ne yaparsanız yapın araç bir miktar silkeleme yapıyor. bunu benim aracımda yapıyor. benden bir hafta önce evo alan bir arkadaşımın da aracı aynısını yapıyor. küçükyalı birmot servisine bunu sordum. hatta ustayla tur bile attık birlikte. debriyaj sistemi hidrolik olduğu için; pedalı yukarı çekerken sistem debriyajı bir yerden sonra lak diye kapıyor ve ani bir silkeleme oluyor. bunun bir diğer sebebide dizel motorlarda ki yüksek tork. araç bir anda kendini ileri atıyor. yapabileceğiniz tek şey olabildikçe debriyajı yavaş ve kontrollü çekmek. oda bazen can sıkabiliyor. seri ve ani kalkışlarda araç 1. vitesten 2. vitese geçerken sallıyor. servis'in yalancısıyım "bir süre sonra balata aşındıkça silkeleme azalacaktır" dedi...4700 km oldu aracım. sorun hala devam ediyor. ne zaman aşınacak bende merak ediyorum
    15 - 20 binden sonra pamuk gibi vites değiştirirsiniz
    dikkat edersem ne vites yükseltirken nede düşürürken hiç silkeleme olmuyor

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

okuduğum kadarıyla herkes hem fikir dizellerde vites değişimini 3000 devirin altında yapmayın benzinli gibi olmaz gaz pedalına çok fazla basmayın turboyu devreye alabilir hele şehir içinde dur kalklar fazla olunca turbo devreden çıkmak için siz kontağı kapatsanızda 1-2 dakika daha çalışmayı sürdürür aracınızı uzun soluklu kullanmak istiyorsanız buna dikkat edin dizel daha yumuşaktır benzinli gibi olmaz saygılarımla...

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

amerikalıların bir lafı var; "welcome to the "

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

Klima açık olduğunda sanki vites geçişlerine biraz daha dikkat etmek gerekiyor, gazı daha çok vermek gerekiyor.
    evo evo..

Tahsin .
    Mugen_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 104

Bende ilk aldığım gün dualojikte oto. modda kullandım vites geçişleri sarsıntılı vede yüksek vites düşük hız 60 km hızla giderken 6. viteste hemen sola doğru bir tokat attım vitese kontrolü ele aldım vites geçişlerini hisssetmemek için vites değiştirme esnasında gazdan ayağımı çekip vitesi yükseltip yada alçaltıp kısa zamanda gaza basıyorum sanki düz vites hissi veriyor. tavsiye ederim..

Hakan Güner
    Kendimin Patronu hakguner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 GT 3613
    Edilen teşekkür: 78

Bende de bu sorun var. Benim araç benzinli gerçi.
    Vites değişim aralıklarını kısa tutarak silkelettirmiyorum.

Ercan Bym
    Leoapricorn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Orleans Mavi

Standart Aynen

arkadaşlar bende de starjet var. aynı sorunu ben de yaşıyorum. 1. vitesten 2 ye geçerken sarsılıyorum. ayrıca 1. vitesteyken gazdan ayağımı çektiğimde araba birden kösülüyo yavaşlıyo. bi yerden sonra alışılıyo ama her an aynı şeyi yaşamamak için kendini kasmaya başlıyosun. hele şehiriçi trafikte dur kalk yapıyosan bu sarsıntı inanılmaz huzursuz ediyor. bir de yanınızda yolcular varsa onlar bile fark ediyor dur kalktaki problemi. fiat araçların hepsinde aynı problem var herhalde. allah kolaylık versin.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

ara gazı tüm sıkıntınızı alır arkadaşlar

MURAT CÖRÜT
    tenocka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi

arkadaşlar bende de var aynı sorun hatta subap problemimi var diye düşündüm benim araç benzinli 95 hb 6 ileri vites dur kalklarda özellikle 1.viteste iken yürür halde leyla oluyor ikiden üçe geçerkende ses geliyor ayağını biraz geç cekince debriyajdan sorun kalkıyor ama bu seferde baskı balatadan gidiyor