geçmiş olsun... allah beterinden korusun... mini onarımdan halledersin... yada nazarlık olarak kalsın..
Merhaba arkadaşlar,
Dün bir kaç alişveriş merkezine gidip gelmiştik demek orda olmuş, park halinde biri sürtmüş ya da farklı birşey. Bugün öğlen aracin yanina gidince farkettim. Aracın sol arka tarafta sürtme var ufak ufak boya kalkmiş. Canim sıkıldı durduk yere, gerçi allah daha büyüğünden korusun ama daha 3000. km de ilk sürtmemizi çiziğimizi yaşadik. Babam nazarlık olsun hiç dokunma diyor, ama benim gördükçe canım sıkılıyor. Resimlerinden detaylarini görebilirsiniz, bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar ne yaptirmami önerirler. Yetkili servis mi, auto king mi. Bir de buraya ne tür işlem yaparlar? Öyle komple tamponu filan değiştirtmem ya da komple boyatmam. Lokal bir çözüm olabilir mi?
Olursa yetkili servis mi daha mantikli auto king mi? Tabi lokal boyamada da fark olmaması lazim. Araç 1 aylık.
Fikirlernizi esirgemeyin lütfen.
![]()
Konu k0d3r tarafından (26/06/2011 Saat 21:25 ) değiştirilmiştir.
evo evo..
geçmiş olsun... allah beterinden korusun... mini onarımdan halledersin... yada nazarlık olarak kalsın..
aman ben hergün sürtük çizikle uğraşıyom, ilk başlarda bende senin gibiydim artık umursamıyorum![]()
Geçmiş olsun.Bunda fazla birşey yok ki.Rütuşla halledilir sanırım.
mini onarım vs. ne olursa olsun orayı komple boyayacaklar ve aracının tamponu boya yemiş olacak.karar senin elbette ama ben olsam nazarlık bırakırdım..
geçmiş olsun allah beterinden korusun.
Teşekkürler.
Ama bu çizik değil ki, nerdeyse 1 cm den büyük boya kalkmasi var, rütuş nasil olacak. Olur mu öyle acaba?
auto kinge komple boyama yapmiyorlar. lokal yapiyorlar.
AUTO KING / MTER HZMETLER / Boya Tamiri Mini Yama
Konu Scottie tarafından (27/06/2011 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood. çoklu alıntı özelliğini kullanınız.
evo evo..
bigün hususi benim arabanın vuruk ve çiziklerinin fotosunu çekip koyacam buraya. bizim sokağın veletleri saolsun arabayı dünya haritasına çevirdiler. hiç yaptırmaya niyetim yok ne olsa aynı gün yenisi oluşacak. canımı da sıkmıyom artık. aracı uzakta olsa babamların evin garajına bırakıyom baş edemezsiniz araç kapalı otoparkta deilse canınızı sıkmayın derim![]()
Hiç elletme nazarlık olarak kalsın.Tercih senin...
PUNTODAN SONRA PUNTO..!
Arkadaşlar, forumdaki eski konulardan auto king başliklarina baktim ve resmen soğudum autoking den. Arabayi teslim ettiğimizden daha kötü halde teslim alma ihtimali var :=)
Valla öyle şeyler okudum ki, ufacik çizik için komple kapiyi, komple tamponu boyamalari, renk tutturamamalari, boyadiklari başka renk aracin boyalarinin yandaki araca siçramasi vb vb. Bir de araciniz şu kadar gün bizde kalcak filan diyorlarmiş. İnanilmaz soğudum auto kingden.
Yetkili servisler (örneğin kavaklidere) rötüşla ya da ufak lokal boya ile halledebilirler mi bunu. Ya da ne bileyim, sanayiye pek gitmek istemiyorum ama ankarada böyle lokal boyalari güzelce yapabilen bir usta tandiği olan da olabilir.
Valla en olmadi artik nazarlik diye birakicaz
evo evo..
O tamponu autoking paklar. konuşursunuz mini yama yapıolarsa yaptırın yok biz buraya lokal atıcaz derlerse rötuşla idare edin. Tampon önemli deil pilastik nasıl olsa...
lokal olurmu olmazmı bilmiyorum ama tamponu boyatmaktan bişey olmaz. plastik yüzdeyde boya kalınlığı ölçülmez, kimsede bakmaz.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bildiğim kadarıyla mini onarımda sadece hasar gören bölgeyi ya da çizikleri (diğer bölgeleri naylon bir malzemeyle kapatmak suretiyle) özel alet ve tekniklerle onarıyorlar.Tampondaki pilastik yıtılmaları da belli bir seviyeye kadar yamanabiliyor.
Fakat çizikler geniş bir bölgeye yayılmışsa lokal boya öneriyorlar. O zaman da aracın çizgilerinden itibaren sırıtmayacak şekilde belli bir bölgeyi zımparalayıp komple boyuyorlar. Benimkini ikinci şekilde yaptılar ve 4 hakkımı da kullanmış saydılar. İşçilikleri gayet güzeldi (Maslak Autoking)
t bıçağı ile plastikleri sıyırın sonra rötüş yapın oraya uygun kodlu boyayla..
TSİ Jetta.
Yetkili servis para kazanmayacağı işle uğraşmaz. Sana kaskonu sorup komple tamponu boyamak isteyecekler fiyat da 300 TL civarı çıkacak...
Rötuş attırayım dersen bi fırçayla özensizce boya sürecekler ve sırıtacak. Bu işi autoking ya da sanayi paklar. Kaskonuzun anlaşması varsa düşünmeden autoking derim..
geçmiş olsun
rütuş yaptır
tamponu mini onarım muhabbetinden boyatırsan göze hoş görünür ama kafanda sürekli
" tampon boyalı "
sesleri çınlar
rütuş yaptırırsan hatta servisten isteyeceğin küçük bir kapa boya ile ince fırça ile kendin de sürersin sadece bir su damlası gibi hafif kabartı görünür ama o kadar.. kafan rahat olur, nazarlık ta olur..![]()
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
bana kalırsa rötuşla halledilebilir. ben de 2 gün rötuş yaptırdım. aynı büyüklükteydi hemen hemen. gerçi benim arabamın arka tamponunu sürtmeden dolayı komple boyatmış benden önceki sahibi. tampona lokal boya yapamıyorlar benim bildiğim. ya rötuş ya da komple boyanıyor diye biliyorum ben. yanlış biliyor da olabilirim..
Haklı olabilirsin çünkü lokal boyayı belli çizgiler arasını baz alarak yapıyorlar. Tampon tek bir yüzey gibi düşünülürse ve pilastik olmasını da hesaba katarsak çıkarıp komple boyayıp geri takarlar. Komple boya da insanın canını sıkar. Mini onarım olmassa rötuş en iyisi bu durumda ...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri