13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Akü sorunu

Ramazan Erdemir
    skystar37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08
    Edilen teşekkür: 265

Standart Akü sorunu

Arkadaşlar 2010 model multijet grande punto aracım var. Malum hava şartlarından dolayı 4 günden beri aracım kapı önünde duruyordu. Bu gün kullanmak istediğimde aracım çalışmadı. Yol yardımı aradım gelip baktılar ve akümün yanmış olduğunu söylediler. Gelen yol yardım personeli akünün gözeneklerinden şırınga gibi bir şey ile suyunu çekip baktı ve suyu siyahlaşmış olduğunu ve buda akünün yanmış olduğunu gösterir ve bu garantiye girmez dedi. Aracı çalıştırıp (40TL+kdv yol yardım ücreti ödeyip) Florya Özkar servisine çektik. Servis yetkilisi ve servis müdürü aracın aküsünün araç çalışmaz iken radyo teyp dinlemeden aracın içindeki lambaların açık unutulmasından farlar açık iken marşa basılmasından kısa mesafeli kullanmalardan kaynaklı olabileceğini söylediler.

Benim bildiğim bunlardan kaynaklı (kısa mesafe çok saşma geldi ama) akü deşarj olur ama bana akünün gözeneklerinin yandığı ve bundan dolayı garantiye girmeyeceğini söylediler. Yanlış biliyorsam doğrusunu bilenler lütfen beni aydınlatsınlar akünün gözeneklerinin arızalanması nasıl kullanıcı kaynaklı olabilir akü deşarj olmuş olsa tamam ışık açık bırakmışımdır falan diyecem ama öylede bişey yok. internetden baktığım kadarı ile mutluinci akünün sitesinde yanlış şarj voltajı değerinden kaynaklı ya sürekli deşarj konumunda yada aşırı şarjdan plakaların arızalanması ve akünün bozulmasına neden olabilir diye yazıyor.
    Servis aracın şarj değerlerinin doğru olduğunu akünün tamamen kullanıcı hatasından arızalanmasından kaynaklı garanti dışı işlem yapılacağını ve benden yeni akü içinde 156TL ücret alınacağını söylediler. Servis ücretini kabul ettim ve arızalı akünün fiata kontrole gönderilmesini talep ettim.

Bu konu hakkında neler yapabilirim daha 1.5 yıllık bir araç ve benim hatam olduğu söyleniyor ancak benim mantığım bunu kabul etmiyor. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bende aküyü yeni değiştirdim markası fiat 154 liraya değişti işçilik dahil 5 taksit..akü ye gelince hocam bence de çok saçma birkere akü kullanıcı hatası yüzünden bozulması imkansız gibi birşey..bunun arkasını arayın bence..en basidinden burdaki servis elemanı servisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır eminim..

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Bence resmen sacmalık benım komsunun arabası ford 3 haftadır calısmadı ama tek marsta calıstı dısarıdan akü alsanız 120 tl ye taksanız dahada ekonomık olurdu aracın farı radyosu acık kalsa bıle arac 20 dk sonra ısıgın,radyonun akımını kesıyor iki sefer unuttum ısıgı ve radyoyo aracıda haftada bır calıstırıyorum bır sorun yok.Bu arada yol yardım ücreti nekadar bende aracı kısa mesafede kullanıyorum genelde bır sorun yok
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ramazan Erdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08

Yol yardım ücreti garanti dışı işlem olduğundan 40TL+kdv.

Kardeşimin aracı 2006 clio3 dizel, araç üzerindeki akü orjinal akü ve araçta alarmda var haliyle alarmda bir elektrik tüketiyor. Kardeşim bazen aracını 1 hafta kullanmıyor ama bir sorun yok tek marşta çalışıyor araç. Aracın aküsünün benden kaynaklı bozulmuş olmasını hala kabullenemiyorum. Araç üzerindeki şarj ünitesinden kaynaklı olabilir dediğimde araç şarj değerlerinin normal olduğunu sorunun benim kullanım hatalarından kaynaklandığını konusunda ısrarlılar. Pazartesi konu ile ilgili gerekli yerlere başvuruda bulunucam ve başka servis ile sanayideki elektrikçiye araç şarj değerlerini kontrol ettireceğim aynı zamanda elearning danda kontrol edecem ne olması lazımmış değerler.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı skystar37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol yardım ücreti garanti dışı işlem olduğundan 40TL+kdv.

Kardeşimin aracı 2006 clio3 dizel, araç üzerindeki akü orjinal akü ve araçta alarmda var haliyle alarmda bir elektrik tüketiyor. Kardeşim bazen aracını 1 hafta kullanmıyor ama bir sorun yok tek marşta çalışıyor araç. Aracın aküsünün benden kaynaklı bozulmuş olmasını hala kabullenemiyorum. Araç üzerindeki şarj ünitesinden kaynaklı olabilir dediğimde araç şarj değerlerinin normal olduğunu sorunun benim kullanım hatalarından kaynaklandığını konusunda ısrarlılar. Pazartesi konu ile ilgili gerekli yerlere başvuruda bulunucam ve başka servis ile sanayideki elektrikçiye araç şarj değerlerini kontrol ettireceğim aynı zamanda elearning danda kontrol edecem ne olması lazımmış değerler.
    benim aracım da 2006 model ve üstünden çıkan akü orjinaldi ordaki usta çok iyi dayanmış normalde 2 senede bitirir bizim arabalar aküyü dedi..ve benim aküm sadece radyatör arızası veriyor bilgisayar tanınmayan arıza diyordu yani arabayı çalıştırıyordu ve akü zayıfladıı için ısıtma bujilerini patlatmış bidaha yaşanmasın diye değiştirdim sırf yoksa gayet iyi durumdaydı ve halen çalıştırıyordu takır takır..

Ramazan Erdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08

Bilmiyorum dediğim gibi bana mantıklı gelmiyor bu iş. Bir saçmalık bir yanlışlık var bu işte dediğim gibi bu işin peşini bırakmayacağım gerekirse italyaya kadar yazacağım (google çeviri sayesinde) bir kullanıcı olarak benim aküye müdahele şansım yok iken benim hatamdan bozuldu denmesi mantıksız.

zeki özkan
    santiago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 38

benim eski aracımda öle bi elektrik tesisatı vardı ki anlatamam yani şehir elektriğine bağlasak 100 lira aylık fatura gelirdi benim araba 2 gün çalışmadı mı akü biterdi arada şarj ettirmek zorunda kalırdım çoğu zaman takviye yapardık benim akücü arkadaşım var o aküyü ters bağlayıp şarj etmeye kalkarsam o zaman yanacağını söylemişti bunu ilk kez duydum bence saçma başka bir nedeni vardır

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

yanma değilde boşalır akü..ters bağlama olsun artı ve eski kutupların biribirine değmesi olsun 2 halde de akü boşalır..

Çağlar Özkök
    italianocavalli824 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Diyarbakır
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06GE824
    Edilen teşekkür: 1

acaba şarj dinamosundan olabilir mi?

Ramazan Erdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08

Benim kafama şimdi başka bişey takıldı akünün değişimini kabul ettim ve değişim yaptırdım ancak arızalı aküyü fiata kontrol için onların göndermesini istedim. Aküyü onlara değilde kendim alıp bir dilekçe tarzı yazı ile fiata kendim mi gönderseydim dahamı iyi olurdu?

Birde pazartesi günümü resmen sırf bu işe ayırdım. Bu işte bir terslik var ve bu benim şuanda midemi bulandırıyor. 156TL (+kdv) ve 40TL (+kdv) yaptığım ödemeden ziyade olayın içeriği midemi bulandırıyor ve bu iş düşündüğüm gibi çıkarsa eğer birilerinin başını çok ama çok fena ağrıtacağım..

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

156+kdv mi ben işçilik kdv dahil ve 5 taksit 154 lira verdim hocam..

Ramazan Erdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08

Alıntı italianocavalli824 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acaba şarj dinamosundan olabilir mi?
    Bende ondan şüphelendim ölçüm ve kontrol yapmalarını istedim servistekiler ölçmüşler şarj dinamosu ile ilgili bir sıkıntı yokmuş dediklerine göre ancak ben yinede güvenmediğimden pazartesi hem sanayide hemde başka bir serviste bu konu ile ilgili yapılması gereken kontrolleri yaptırıcam. Biraz fazla güvensizim sanırım ama servisteki tutum ve kapı arkasındaki tavırlar beni buna teşvik etti.

Ramazan Erdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08

Evet arkadaşlar pazartesi günümü bu işe ayıracam demiştim ve ayırdım. Sonuçta haklı çıkan kim oldu Fiat oldu.. Araç şarj sistemi düzgün çalışıyor görünüyor yapılan ölçümler bu yönde ancak araç üzerinde araç çalışmadığı sürece elektrik tüketim yüksek olursa aküler sürekli deşarj oluyor ve çalıştığı sürece de şarj oluyor. Bu işlemler sonucu ise akünün ömrü azalıp yanma diye tabir edilen durum çıkıyormuş ortaya. Araç üzerinde benim sürekli olarak açık olan koltuk altında kendiliğinden anfili bas var ve onun sürekli olarak elektrik çekiyor olması akümün ömrünün tükenmesine ve gözeneklerinin yanmasına neden olmuş. Arızalı akümün fiata gönderilmesini talep etmiştim birde cumartesi günü müşteri hizmetlerini arayıp konuyu onlarada aktarmıştım yalnız mesai saatleri içinde olmadıklarından yetkililerin beni hafta içi arayacakları bilgisini verdiler ama hala arayan yok çok hızlı ve kaliteli müşteri hizmetleri var allah düşürmesin.