şöle bir iki km gazla bak nasıl düşüyor
takılmış olacağını sanmıyorum şu anda 69 km kadar gidecek yakıtın var anlattığına göre
ayrıca 50 km altına düştüğündede hiç göstermeyip düz çizgi göreceksin
Selam arkadaşlar .
henüz 1200 km deki evo'm kırmızı hattın biraz üstünde yakıt göstermesine rağmen menzil 69 km de takıldı. 25 km yol yaptım bu halde ve hiç değişmedi. başına böyle birşey gelen var mı? arızamıdır bu normal bir durum mu bilgilernizi paylaşırsanız sevinirim.
şöle bir iki km gazla bak nasıl düşüyor
takılmış olacağını sanmıyorum şu anda 69 km kadar gidecek yakıtın var anlattığına göre
ayrıca 50 km altına düştüğündede hiç göstermeyip düz çizgi göreceksin
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
aracı kullanım sekliyle alakalı Coşkun abinin dedigi gibi iki dk gazla düser hatta sadece cizgi görürsün.yada cok ideal kullanımda 5-10 km sonra o deger azda olsa yükselecektir. deponun sonuna dogru menzil bu sekilde gösteriyor bir sıkıntı yok yani.
EVOEVOEVOEVOEVO
ilk 3-4 depo araca yüklenme dedikleri için klasik olarak rodaj süresinede uymak için pek yüklenmiyorum tabii. dediklerinizi dikkate alacağım.teşekürler.
Akünün kutup başlarını sök, 5 dk bekle, sonra geri tak.
Eğer takılı kaldıysa sorun hallolacaktır.
Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..
ben onun ne olduğunu hala anlamadımne kadar gidiceğini mi gösteriyor ?
yakıt göstergesi saatin saniye göstergesi gibi. kademe kedeme düşüyor. tik tak tik tak gibi. biraz takılı kalması normal, benim araçta tespitlerim böyle.
sabah çalıştırdığımda akşamki takılı kaldığı yerde olmuyor çoğu zaman.
depodaki yakıt ile ne kadar gideceğini gösteriyor ama ben buna çok fazla güvenmiyorum çeyrek depoya tekrar dolduruyorum bilgisayarda hata yapabilir yolda kalıp günaha girmeye gerek yok![]()
Bazen banada oluyor menzil belli bir noktaya düştükten sonra takılıyor. Neden olduğunu bende bilmiyorum.
135-140 lira arası bir fiyata dolması gerekir deponun. bilgisayara güvenmeyim diyorum ama. ilk fullediğimde de ibre bu seviyelerde ve 100 lira(33-34 lt yakıt almıştı) ve 3 lt gbi bir sapma tespit etmiştim.aslında nerden baksanız şu anda bile 10 lt civarı yakıt olması gerekir diye tahmin ediyorum.
malum önceki arabada yol bilgisayarı olmayınca böyle bir durum sözkonusu olmuyordu. fakat sürekli gözüm takılıyor ve anlık tüketim- ortalama tüketim verilerine bakıp duruyorum![]()
Yol bilgisayarı gidelebilecek menzili gösterirken son 100 km yi baz alıyor..
benimki ...... diyo başkada bişi demiyor arada bi 70km 100 km diyo kafasına göre.özgür takılıyo anlıcağınız![]()
yakıt ışığı yanınca gösterge normale döndü. hemen bi opete girip aldım tıka- basa 38 lt yakıt aldı.kılavuzda da 7 lt diyor doğrulamış oldu.
gereksiz bir özellik bu yol bilgisayarı bence.. ilk yol bilgisayarlı araba aldıgımda bakıyodum şimdi o ekrana bile bakmıyorum dügmesine basmayalı yıllar olmuştur. anlık yakıt ort yakıt vs. gereksiz bir şey.. ben depo çizgisine bakıyorum ne kadar gider biliyorum.. belkide bi ara bu yol bilgisayarından çok çekmiştim tepkim o yüzden de olabilir.. (
kuvvetle muhtemel 4-5 depo sonra bende bakmam![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri