Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.
81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.
Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
(Zaman)
Yuh artık..Ne yapacaklarını şaşırdılar..Tamam mercek olmadan ışık dağılıyor ama iyi far ayarı yaptırınca ben bir problemle karşılaşmadım.Şimdiye kadar kimseden selektör yemedim...
Haydaaaaaaaaaa yakında orjinal dışı herbişey yasak olacak
Yandın sen Coşkun'um.
bendede xenon vardı uzun kısa switch bozulduğu için komple çıkarttım iyi yapmışım zaten objektif düşünürsek merceksiz olanlarda ne kadar ayarlama yapılırsa yapılsın karşında gelen için çok tehlikeli..
Mercekli olup da xenon takılı fara karışmazlar sanırım
valla buna çok sevindim işte..göz möz kalmıyodu akşamlarıolanlar kusura bakmasında..ısrarla takmadım takanlarada çok kızıyodum çakıyodum uzunları sevindim valla
![]()
Al benden de o kadar o kadar çok araba xenon taktırdı ki kontrolden çıktılar. merceksiz dolaşıyor herkes birde havalı bir şeymiş gibi yakıp dolaşmıyorlarmı sinirlerimi geriyorlardı. daha önceki konuşarımdan birisinde akşam yağmur yağarken karşımdan gelen xenonlu bir araç yüzünden kaldırıma çıkıyordum az kalsın. Uzunları yaksam da pek anlamıyorlr. zira yanlarından yavaşça geçerken yüzlerinde hin ce bir gülümseme oluşuyor..
Artık Fiorinolu
Mercekli olanlara kesinlikle bişi diyemezlerMerak etmeyin buda aşılır
![]()
Gerçekten çoook iyi olmuş, merceksiz xenon kullananlara 62TL az bile.
mercekli farlara karışmıyorlar diye birşey yok, mercekli araçlarda far yıkama şart!
çok iyi olmuş adam uzun yakmış gibi karşımdan geliyor kısa yak diyorum adam uzun selektör verdimi dicek bişey bulamyorum bende adama uzunları yakıyorum kaldırsınlar tabi
ben sislerede xenon düşünüyodum 62 + 62 yerim gari![]()
bi onlardan ceza yemedigimiz kalmıştı..
tamam güzel duruyor ama karşınızdaki insanlarıda düşünmek gerek..ciddi şekilde kazalara yol açabilen bir sebep bu..
onun için çok doğru bir karar bu..keşke cezalara gerek kalmasa ama başka türlü caydırıcılık olmuyor..
asparagaz bence bunu yapamaz
Polis nerden bilecek o aracın originalinde xenon var mı yok mu? 10 larca marka bunlarında 10 larca modeli var zavallılar akıllarında nasıl tutacaklar,şaşırdılar ne yapacaklarını,benzinden yeterince haraç veriyoruz zaten ...
kesin benim taktırdığımı duydular (gerçi mercekli ama) ,amaaan yazmazlarsa hatırım kalır,filmlerde yasak hesapta,gündüzleri kullanıp geceleri kullanmayız bizde arabamızınerden bilcekler gündüz xenonlu olduğumuzu
yada polisi görünce uzunları yakarım onlar orjinal nasılsa
![]()
açıkcası benim moralimi bozdu bu haber
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri