Moosty Nickli Üyeden Alıntı
Aynı özellik Dualogic GP lerde de var, Eco tuşu açıkken yakıt tasarrufu sağlamak için 2000 devirde vites yükseltiyor, saatte 50 km lik hıza ulaştığında 5.vitese geçmiş oluyor, bu normal bir şey. Eco kapalıysa ve gaza çok yüklenmiyorsanız 2500 devirde vites yükseltiyor. Bir süre sonra alışıyorsunuz; araba yığılmasın diye vites yükseltmek istemediğinizde gaza biraz daha fazla basın, tamam yeter vites yükseltebilirim dediğinizde de gaz pedalına uyguladığınız baskıyı azaltın.
Eğer arabada tek başınaysanız Eco açık olması çok problem değil ama yokuşlarda ve dolu arabada problem, bir de yazın klima açıksa Eco yine yığılmaya neden oluyor.
Dualogic için ayrı bir kitapçık var, bir ara ingilizcesini internetten indirmiştim, forumda da olması lazım.
ASR nin açık olması sürüş güvenliği açısından gerekli, sürekli açık kalması iyidir. "Madem sürekli açık kalacak niye kapanması için düğme koymuşlar o zaman" diye düşünmüştüm ilk öğrendiğimde, kışın araca zincir takılırsa ASR yanlış alarm veriyormuş zincir takılınca kapatılabilsin diyeymiş.
Araç vitesdeyken çalıştırılabiliyor, Dualogic Türkçe kitapçığı çok detaylı değil, inglizcesinden aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım.
Bizim dualogiclerde diğer otomatik viteslerde olduğu gibi park vitesi yok. Tecrübeli sürücüler bilir, kışın el freni çekilmez, araç viteste bırakılır. Çünkü aşırı soğukta el freni çekili kalıp araca zarar verebilir. Bu nedenle olacak ki kitapçıkta da dualogic aracı viteste bırakmayı tavsiye ediyor, (el freni ile ilgili bir tavsiye vermemiş) yokuşun durumuna göre 1. vites ya da geri vites.
Zaten araç boş vitesteyken motoru durdurursanız sesli uyarı veriyor ve ekranda 'N' harfi yanıp sönüyor neden beni boş viteste bıraktın ey sahip diye. Araç viteste olsa da ilk çalıştırma anında o kendini boş vitese alıyor.
Zaten anladığım kadarıyla vites kolu da mekanik olarak bir yere bağlı değil, direk sensörlere bağlı, vitese taksanız bile araç gerekli durumlarda kendini boşa alabiliyor.
Geçenlerde başıma şöyle bir şey geldi, hava soğuktu el frenini çekmeyeyim dedim. Aracı viteste bıraktım, Yokuş yukarı durdum hillholder devreye girdi. Motoru durdurmayı unutmuşum zaten motor sessiz çalışıyor bir de gürültülü ortam.
Kapıyı açıp adımımı dışarı attım; kapıyı açmamla beraber vites boşa attı ve araba geri geri gitmeye başladı az kalsın kırıyordum bacağımı. Siz bunu evde denemeyin ben profesyonel salağım.
Umarım yardımcı olmuştur forumu bir arayın dualogic ile ilgili kitapçığın linki olacak, bulamazsanız ben göndermeye çalışayım.
Yer imleri