merhaba bu konuda yardımcı olabilirim bende yaptırmak için hazırlık yapıyorum daha doğrusu renkler konusunda plan yapıyorum
Bugün arkadaşım kırılan yan aynasını serviste yenisiyle değiştirip taktırdı. Aracın orjinalinde ayna kapağı boyalı olmasına rağmen yedek parça boyasız plastik olarak geliyormuş. Serviste boyayıp takmışlar. Baktım kusursuz bir boya. Acaba bu boyayla aracın ön konsolundaki parçaları (butonlar hariç) parlak siyaha boyatsam bana maliyeti ne olur, bunu yapabilecek İzmir de bir yer var mıdır? biliyor musunuz? Ya da servis böyle bir işlemi yapar mı?
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
merhaba bu konuda yardımcı olabilirim bende yaptırmak için hazırlık yapıyorum daha doğrusu renkler konusunda plan yapıyorum
Yalnız olmadığıma sevindim. Serviste gövde rengine yani parlak metalik siyaha boyatmayı düşünüyorum ben. Merkez Servis' le konuşup orada yaptırmayı düşünüyorum Eylül başı gibi. (fiyat uygun olursa) Siz de orasını düşünüyorsanız beraber gidelim. Ya da başka bir yer biliyorsanız... Vitesin kenarındaki plastik çerçeveyi ve direksiyon kumandalarının kenarını da yaptıracağım sanırım.
Konu orhanokay tarafından (07/08/2009 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir.
Orhan Okay
teşekkürler.
yapmak istediğim normal 3 parçadan oluşan plastik konsolu piyano black boyatmak, böyle bişey:
![]()
Orhan Okay
bence gayet güzel görünüyor![]()
Son durum: Bugün konu ile ilgili İzmir Merkez Servis' e gittim. Bana "öyle bişey olamaz, konsol boyanmaz, ancak yapıştırma (kaplama) yapılır, boya olursa o boya sıcakta kalkar" şeklinde bir yanıt verdiler. Peki aynaya attıkları araç boyası neden kalkmıyor merak etmedim değil. araç boyası neden sıcakta kalksın ki?
Yok anladım ki servisle bu iş olmayacak. Giderim sanayiye paşalar gibi boyarlar !
Orhan Okay
Sanayi ve sağlam bir usta işini rahatlıkla çözer! Ankarada olsaydın daha da iyi sonuçlar elde edebilirsin bence. Yada söktürüp buraya yollıycaksın bi arkadaşına o halledicek. Umarım güzel yaparlar. Ben Ankarada birinde görmüştüm arabanın gövde rengine boyattırmış bütün göğüs parça birlesşnleri çokda ii duruyordu.
teşekürler Ferhan. Ankara ya gelmem çok zor şu ara. İzmir li Punto culardan iyi bir oto boyacısı önerisi bekliyorum o zaman...
Orhan Okay
arkadaşım benim bildiğim çok güzel bir boyacı var.3.sanayi sitesinde istersen bir ara benim yanıma uğra beraber gidip fiyat alalım.aşağıda vereceğim linke bak bende arabamın içini sedefli maviye boyatmıştım.beğenirsen yaptırırız.ama öyle boyada kalkma soyulma vs.olmaz.servis iş yapmaya üşenmiş.
EGETUNING PERFORMANCE GROUP • Konuyu görüntüle - albeamın içini boyadım acaba fazlamı oldu...
vayyyy süper olmus murat,
elinize sağlık, çok temiz bir çalışma... Çok dozunda ve güzel olmuş. Beraber yaptıralım bu işi o zaman. Çok sevinirim.
Orhan Okay
örnek foto ekledim
![]()
Orhan Okay
fiyat uygun olursa bende yaptırırım
Ne Mutlu Türküm Diyene!
noldu ön konsol işi bende yaptırmayı düşünüyorum.
ben para bekliyorum![]()
Orhan Okay
Simdi orhan kardesim sen yanlis düsünüyorsun. O serviste gelen aynanin üstü astarlı, senin bildiğin boyasız modellerdeki plastikle aynı değil o gelen ayna.Astarlı parçaya boya atarsın kalkmaz.Mesela aynası plastik siyah olan bir aracı servise götürdüğünde, onun da yan ayna kapaklarını boyayamazlar,çünkü onlar ile senin arkadaşının gelen boyasız astarlı plastik aynaları farklı. Şimdi senin gövde ve konsolun astarlı parça değil. O yüzden boyanamaz ve boyanırsa aynen sana servistekilerin dediği gibi boya atar. Eğer normal aynayı da boyatırsan onun da attığını kısa süre içerisinde göreceksin. Düz mantıkla düşünüldüğü gibi olmuyo yani işin aslı. Konsol için farklı bi yöntemle istediğin olabilir.
BMW 3.20d premium 184 HP
astarın ayrı bir dokulu boya tutucu boya-kaplama çeşidi olduğunu bilmeden yazdığını var sayıyorum
Astar boyayı plastiğe yapıştırır doğru ama o astar da sonradan plastik üzerine atılır. Hemen hemen her plastiğe astar atılabilir. Bazı yüzeyler önce zımpara ister. 3M astar alıp sen de evinde yapabilirsin aynı işlemi. Yıllardır t işi ile uğraştığım için astar konusunu, üreten firmalara, hatta telefonlarına kadar ayrıntılı olarak biliyorum.orada sorun yok. Kaldı ki parçalar astarlı üretilmez, onlara boyahanelerde astar atılır. Bknz: tuning body part' lar. Bu bilgide yanlış. Bir yanlış daha; sonradan plastik aynasını boyatan tonla Puntocu var. Biraz baksaydın keşke foruma
Ben de gelen parçayı gözlerimle gördüm. Üzerinde astar yoktu. Aracı eski Seri 1 zannettikleri için plastik ayna getirmişler. Ama sorun değil, zaten bütün aynaları astarlayıp biz boyuyoruz dediler... Sorun astar mastar değil, astarı ben de atarım, herkes atar. Sorun Shiny finish denilen en son seramik kaplama işlemini yapabilmek... Derdimiz o....
Off of daha fazla okumalı, daha fazla. Bilmeden de yorum yapmamalı hatta.
Konu orhanokay tarafından (25/09/2009 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir.
Orhan Okay
Orhan arkadaşım, demek istediğim o zaten.Ülkemizde insanlar yıllarca bir konu ile uğraşsalar da mantıkla ve anlayarak değil de ezbere iş yaparlar, sen de yıllarca uğraştım diosun ama mantığını anlayamamışsın ki dış aynalar konusundaki servisin sözünü o zaman neden onların boyası kalkmıyor diyebiliyorusun. Arkadaşına gelen aynalar astar atılmaya uygun, pütürsüz. Astarlı demekten kastım astar kabul eden cinsten. Senin konsolun pütürsüz mü bak bakalım. Veya active modellerdeki gibi orjinali siyah plastik olan aynalı arabalarınkine bir bak. O dediğin şekilde herkes sornadan boyatabilir aynasını ama sor bakalım orjinalinde astar atılmaya uygun aynalar gibi garantili mi veya boyasının çıkma oranı nedir. Evet herkes astar atar, sen de atabilirsin. Ama yüzeyler farklı. Ben servisin sana dediğinin doğru olduğunu, aracının içini boyatmaya kalkıp da sonradan zarara uğramayasın diye açıklamak istedim. Yoksa yorum yapmak dahi değil benimkisi. Rahatsız olduysan bilmediğin bi konuyu açıklamak istedim diye, kusura bakmayasın. Ben dediğim gibi senin aracının içine zarar gelmesin diye bilgi vermek istedim, yorum yapmadım. Ama sen "çoğunluk sonradan boyattı" gibi açıklamalar yapıp işin teknik boyutunu değil de iddialaşma boyutunu düşünüyosun sanırım. Peki sen bilirsin, senin dediğin doğrudur.
Bir dip not da: Keşke insanlar herşeyi bildikleri gibi, bir de bilmediklerini bilebilseler...
BMW 3.20d premium 184 HP
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri