astarın ayrı bir dokulu boya tutucu boya-kaplama çeşidi olduğunu bilmeden yazdığını var sayıyorum
Astar boyayı plastiğe yapıştırır doğru ama o astar da sonradan plastik üzerine atılır. Hemen hemen her plastiğe astar atılabilir. Bazı yüzeyler önce zımpara ister. 3M astar alıp sen de evinde yapabilirsin aynı işlemi. Yıllardır t işi ile uğraştığım için astar konusunu, üreten firmalara, hatta telefonlarına kadar ayrıntılı olarak biliyorum.orada sorun yok. Kaldı ki parçalar astarlı üretilmez, onlara boyahanelerde astar atılır. Bknz: tuning body part' lar. Bu bilgide yanlış. Bir yanlış daha; sonradan plastik aynasını boyatan tonla Puntocu var. Biraz baksaydın keşke foruma
Ben de gelen parçayı gözlerimle gördüm. Üzerinde astar yoktu. Aracı eski Seri 1 zannettikleri için plastik ayna getirmişler. Ama sorun değil, zaten bütün aynaları astarlayıp biz boyuyoruz dediler... Sorun astar mastar değil, astarı ben de atarım, herkes atar. Sorun Shiny finish denilen en son seramik kaplama işlemini yapabilmek... Derdimiz o....
Off of daha fazla okumalı, daha fazla. Bilmeden de yorum yapmamalı hatta.
Yer imleri