2013 model aracımda ses kalitesini iyileştirmek adına ön kapı hoparlörlerini değiştirmeye karar verdim. Bir arkadaşımdan 17 cm Pioneer TS-A172C Komponent set aldım ve bugün montajını yaptırdım.
Ancak sonuç beklentilerimi tam karşılamadı. Ses kalitesinde bir iyileştirme oldu fakat yine de tatminkar gelmedi bana. Belki arka kapılardaki hoparlörler de değişir ise biraz daha iyileşebilir.
Forumda da daha önce defalarca bahsi geçtiği gibi tatminkar bir ses için amfi gerekliliği bir kez daha ispatlanmış oldu.
2013 Punto Easy 1.4 Fire 77 BG + Lpg
mevcut teybe hangi kolonu bağlarsanız bağlayın istediiniz sonucu alamazsınız..buna arka kolonları değiştirmenizde dahil.ben 2 puntomdada toplamda 6-7 kez kendim montajını yaptım ..birincisi bizim araçlarda ses akustiği sıfır..kullanılan plastik kasnak ve kapının kendi yapısı başlı başına zaten kaliteli ses için uygun değil..size önerim bir set kurmanız eğer bir set oluşturucaksanız iyi bir kasnakla monte ettirmeniz mid takımları
İyi bir kasnakla monte ettirdim.Kasnaksız cama sürtüyor.18 mm MDF ile yapılan ile kasnak kapı plastiğinin tırnağını attırdı ve oturmadı.Kasnak için ince MDF gerekli.arka kapılar için de 17 cm koaksiyel hoparlör alabilirim. Eğer o da olmazsa amfi bağlamayı düşünüyorum.
Amfisiz olmaz o iş koaksiyeller bi nebze daha iyi ses verebilir ama tatminkar olmaz
1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz
Amfisiz sistem sistem değildirBir çift mid bir çift oval kolon bir amfi bir kabin bass şart
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Kapı içlerine yalıtım şart.yoksa alacağımız sesin yarısını belki daha fazlasını kapı içinde kaybedersiniz
Sent my iPhone using
ön kapıdan mevzu açılmışken kapı içlerini nasıl söküyoruz. bütün vidalarını söktüm yerinden bile kıpırdamadı döşeme!!!!!1
kapı içi derken kapı plastiğinden bahsediyosun sanırım yeni evo tipi kapı larda 1 kapı açma kolu yerinde bir plastikteki minik el tutma yerinde alyan iki tane kapı kenarlarında yıldız vida birde en son çam acma parçasını çıkardıktan sonra içten tutan iki alyan daha var hepsini söküp önce plastik vidaardan kurtarıp sonra yukarı doğru kastırırsan rahatlıkla çıkar
Bu hoparlör değişimi yaptırmak istesek dışarda fiyat fikri olan var mı? Patlak hoparlör var çünkü önde. Önleri değiştirmek istesek mesela?
Ön kapılar 25 tl ye değiştirdim. Ancak profesyonel değillerdi mahalle tesisatçısı idi.
Kapı pandizotunu sökmek için 6(7) adet vida sökmeniz gerek.
3(4) kapı en altında yıldız.
2 kapı kolunun altında alyan
1 kapı açma kolunun altında kapakla gizlenmiş alyan
hepsi söküldükten sonra kapı pandizotu güç uygulayarak yukarı doğru çekilir.
Pandizot yukarı kalktığında kapı açma kolunun halatı
ön cam kumanda merkezi kablo soketi
hoporlör kablo soketi ve ayna hizasında tweeter kablo soketinin sökülmesi gerekir.
İstediğiniz kadar orjinal teybe hoporlör takın kar etmiyor.
En ucuz ve etkilisi bas amfi (mono amfi) + woofer.
Bas amfinin bas boost özelliği olsun yeterli.
Araç orjinal bas ayarını -3 -2 yapılır
Bass bosst açılır keyifle dinlenir.
olumsuz yanı bagaj kapasitesi malesef küçük bir el çantası kadar kalıyor.
pionner in o hoparlörleri işinizi görmüyorsa işin son noktasındasınız demektir amfi ve mid takımı şart
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
ben bu gün montaj yaptırdım. önler 16 cm jbl kompenant. kicker 38 cm bas amfi. orjinal teybin üstüne monte edildi. teybin arkasına 50 tl lik bir cadence dönüştürücü takıldı. çok güzel ses var şu an araçta. tavsiye ederim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri