Türker bey soru sormanızın tabikide bir sakıncası yok
Size nacizane fikirlerimi ve ilk günden beri jailbreakli olarak kullandığım cihazımdaki izlenimlerimi anlatayım.
Benim telefonumda yurt dışından geldi ve garantisi yok diye düşünüyorum. Jailbreak yapmanın ben bu güne kadar sakıncasını görmedim. Hatta dediğim gibi ücretli programları ücretsiz olarak kullanabiliyorum. Yapmaya karar verirseniz şöyle bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Şu andaki cihazınızda yüklü sürüm 6.1.3 ise taaki yeni bir jailbreak aracı çıkana kadar bu gün itibari ile jailbreak yapmanız mümkün görünmüyor bunu baştan belirteyim. Çünkü jailbreak ios işletim sistemindeki açıklardan yararlanılarak yapılan bir şey. Tıpkı windowsu crackleyerek legal kullanmak gibi bir şey bu.
Eğer eski bir sürüm kullanıyorsanız ki buna 6.1.2 de dahil o halde untetherad jailbreakı yükleyebilirsiniz. Birde tetherad jailbreak var ki 6.1.3 yüklü cihazınıza bunu uygulayabilirsiniz fakat yanlışlıkla ya da şarjı bitip telefonunuz kapanırsa cihazınızı pc ye bağlamadan açamazsınız ki bu çok sinir bozucu bunu bir dönem mecburiyetten kullandım o dönemde yanımda netbook taşırdım
Eğer eski sürüm var ve jailbreak ypmaya karar verirseniz kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz bu işlemi ve o saatten sonra appstor da ücretli olan tüm uygulamaları cydia (appstore gibi bir dükkan) dan ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz. Buna navigasyon programı,,blacklist.... gibi tüm programlarda dahil.Yaptıktan sonra da navigasyon almanıza gerek kalmaz. Yapmaya karar verirseniz ve sürümünüz 6.1.2 ve daha aşağısı ise ben size bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.
Yer imleri