Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: İşte Xenonlarım

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Soru İşte Xenonlarım

https://c1210.hizliresim.com/12/p/f4wdk.jpg

https://c1210.hizliresim.com/12/p/f4wf4.jpg

8000k sis ve 8000k far ampulleri var. Arkadaşların bazıları yağmurlu havada göremezsin dedi normal far daha iyi dedi ama her şekilde xenon un görünürlüğü daha iyi.
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

Karsindakini kor etmek icin daha kolay yol yok

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

Salih y
    mike51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 20

aynen orjinal gibi olmuyor çok göz alıyor

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Karşıdakiler kör olacak ne güzel.

Sent my iPad 2 using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Ziyaretci032
    Ziyaretçi Ziyaretci032 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

en azindan sislere koymasaydin keske. kesinlikle cok sagliksiz hem bu sekilde karsidakinden kufur yemek icin birebir.

aykut işçi
    aykutisci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 170

güzel bi yorum ben yazayım bari güzel yapmışın usta ama karşıdan gelenlerin vay haline

- Ah dostum Şerafettin. Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala BEŞİKTAŞ hala BEŞİKTAŞ !
    ...dedi doktor Enver
    ince bir sesle:

-FEDA
    ...dedi Şeref bey
    ama kimseler duymadı ...

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Xenondan çok tampon dikkatimi çekti neden öyle onlar ?
    TSİ Jetta.

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

kusura bakmayın size asla terslik olsun diye yazmıyroum ama bu xenonlardan nefret ediyroum insanları kör etmekten başka bişi değil dandik dandik çin mallarını takıp takıp yola cıkıyorlar esasında kendileride kör kör gidiyorlar ama saçma sapan xenon sevdası benim şahsi görüşürmdür asla kimse üstüne alınmasın

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

arkadaşımda focus var araçları değişip karşılıklı 5-6 sorti yaptım ve son sortilerde selektör yapmasınıda istedim. Siz neden böyle algılıyorsunuz bilmiyorum ama hiç gözümü almadı. Far ayarınız düzgün olmadıgı taktirde göz alır ve bunun 15.000k olanları falan var bunlarda göz alıyor fakat gerçekten deneyip gördüm göz almadıgına kanaat getirdim. Trafiktede hiç selektör yemedim bu zamana kadar. Ön yargılı olmayın lütfen
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

ya bazı dandikler var sellektöre gerek yok normal haliyle feci ama 40 50 liraya olan cin malları gerçekten fecii adam akıllı xenon güzel ıoluyor ama benim sevmemee sebebim ucuz dandik xenonlardır

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 95

Hocam belki sizinki göz almıyor farlarınız ayarlı ama,

böyle beyaz ışıklı normal ampullerini değiştirmiş birilerinin lambaları gözümü aldımı çakıyorum uzunları kapatmadan geçiyorum...

Benim ne hissettiğimi bilsin yeter...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Aslında sorun şu ki araçlarımızdaki farla halojen ampüle göre tasarlanmıştır oysaki xenon ampüllerde ışık aydınlatması gereken bölgeler dışına taşar ve karşı tarafın gözünü alır. Ne kadar far ayarı da yapılsa ışık dağılır.

Sent my iPad 2 using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Göz alma olayına hiç girmiyorum, benim araç da xenonlu olduğu için
    Güzel olmuş kardeşim, sislerle birlikte çok şık görünüyor. Benim kısalar xenon sisleride bayram öncesi yaptırmayı düşünüyorum.
    Bu arada, Beytepe'de BD plakalı bir araç görüyorum hep ama stickerı yok, sen o musun acaba?

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

Merceksiz olduğu sürece xenonlara karşıyım.. Keşke mercek far uygulamasıya birlikte yapsaydınız.. öyle olduğu zaman hem aydınlatma daha verimli oluyor hem de karşıdakinin gözünü ayarlı olduğu sürece kesinlikle almıyor.. görsel olarak aracınıza yakışmış.. yine de dediğim gibi merceksiz xenon a karşıyım.. güle güle kullanın..
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

Far ve sisleri birlikte acip gezmezsin ins

sent my new ipad

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

bol bol kulağın çınlar, zamanında bende aynı şekilde kullandım ama kendi aracımı uzaktan görene kadar. ayrıca bu şekilde muayeneden geçmez, bilgilerinize....

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

valla nerde bu farı görsem direk 155'i arayasım geliyor....içimden de zaten o araç sahibine güzel temenniler sunuyorum...başkasının gözüne gözüne bu farı tutmanın ayrıca karşı tarafın görüşünü engelliyerek tehlikeye sebep olabilmek nasıl bir zevk verir daha çözemedim...aslında çözdüm gibi de burda yazamam....ayıp ayıp vazgeçin şunlardan...

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güzel olmuş güle güle kullan.

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

benimde far sis xenon.. önceden birkaç kez sellektör yedim. Farların ve sislerin içini karartınca ve ayar yapınca artuıj selektör yemiyorum . Far karartma yaptırmadan Xenon maşallah yoldan başka heryeri aydınlatıyor. Şimdi biraz daha ışığı topluyor. Far çerçevelerini siyaha boıyatın daha iyi görüş elde edersiniz. Bu arada yağmurlu sisli havalarda bu araçla yola çıkma.. Ben önümü zor görüyorum hele otobanda nerdeyse farlar hiç yok gibi

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

punto'nun farları form tip farlardır, yani reflektör üzerindeki desenlerle aracın önünü aydınlatan teknolojiye sahiptir, bunu hepimiz biliyoruz

bu reflektörün üzerindeki desenleri zannetmiyorum ki tornacı cengiz'in çırağı veya italyan bir mühendis gelişi güzel çizmiş olsun.

ampülün flamanının konumuna kadar hesaplanıp o şekilde desenler hazırlanıyordur. doğal olarak xenon ampüllerin aydınlatma sistemi farklı olduğundan ışıklar çok farklı yerlere yansımaktadır.

mercek montajı hariç hiç bir uygulama hiç bir ayar sağlıklı bir şekilde aydınlatma performansı almanızı sağlamaz.

temsili olarak iki resim hazırladım.

halojen ampüller üstteki gibi aydınlatıyorsa (aydınlatma yerde daha yoğun, bir kısımda tabela vs aydınlatmalarıda üst kısımda ama sınırlı)

standart fara xenon uyguladığımızda böyle saçma bir ışık düzeni elde ediyoruz. benim gözümü almıyor başkasınınkinide almaz diye düşünmeyin, insanlar torna cihazında üretilmiyor, herkesin gözü ve tepkisi farklıdır. karşıdan gelen sürücüye duymanız gereken saygıyı bir kenara bırakırıp olaya birde kendi sağlığınızı düşünmeniz gereken noktaya parmak basmak istiyorum. yağmurlu veya sisli bir havada bu sistemi kullanmak isterseniz halojen farda olan kesim çizgisinin üzerine taşan xenon aydınlatması yağmur tanelerinin daha belirginleşmesine sisli havalarda ise önünüzde beyaz bir duvar örülmesine sebep olacaktır. kesilme çizgisinin üzerine ne kadar az ışık taşarsa önünüzü o kadar iyi görürsünüz, zaten sis farlarınında amacı bu değil midir ?

bir diğer yanılgıda kelvin olayıdır, kelvin rengi ifade etmektedir, yoğunluğu değil, yani 8000k göz almaz 12000k göz alır diye birşey yok, kelvin sadece renk tonunu ifade eder, kelvin yükseldikçe renk daha da mavileşir

gerçi üstteki tablo tamamen çakma diye tabir edilen xenonları temsil etmekte, bildiğim kadarıyla oem olarak firmalara üretim yapan philips ve osram'ın 4300 ve 5000 k ampülleri var, bunun üzerindeki her değer özellikle yağmurlarda görüş kalitesini düşürecektir.

ben özellikle far ve sislerinde xenonla gezenlere bi-xenonumun tadına baktırıyorum. biliyorum kısasa kısas ama göz de benim gözüm.

27. Bu mesajı için 3 kişi Ziyaretçi034'ye teşekkür etti:

Sayfa 1/2 12 SonSon