Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Hoparlör değişimi değermi? tavsiye?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Serkan Küçük
    serkangsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

850.TL ciddi bi miktar bu olayı 100-200TL.ye halledebilen varmı?
    İllaki beklentiler vereceğimiz paraya orantılı olarak çok yüksek olmayacaktır ama ses kalitesinde bi düzelme olsun

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

peki stock kolonları değiştirmeden sadece araya amfi atsak nolur?

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki stock kolonları değiştirmeden sadece araya amfi atsak nolur?
    ses 25 seviyesinde bozuluyorsa anfiden sonra 15 seviyesinde bozulur..

cem yalçın
    taret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 69

anladığım kadarıyla herkesin sorunu aynı. peki fiat neden adam gibi ses sistemi koymaz. müşteri memnuniyeti hiç göz önünde bulundurmaz. olacak iş değil.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bi hort yapayım, ozaman için vazgeçmiştim ancak düz mantıkla düşününce bu işi yeniden kafaya koydum, ben genelde bişey yapmadan önce dayıma sorarım oda ne gerek var mantıksız tarzı cevaplar verir 1-2 ay sonra aynı işi kendi yapar

neyse geçen hafta bu işi yeniden kafama koymuştum, yine dayıma sordum kendisi kaliteli sesi sever mp3 filan dinlemez mesela kalitesiz diye

ilk mesajdaki linkteki ürünü gösterdim böyle bişey alsam taksam dedim oda napıcan onu daha düzgün bişey al dedi netten baktık 100-120 civarına 3 yollu güzel aletler vardı internette ama dinle öyle al dedi

bugun gittim mediamarkta dedim 16 cm hoparlör alıcam, JBL Pioneer JVC ve kenwood vardı JBL hariç 60-80tl civarındaydı seste gayet güzeldi ama 3 yollu vardı kafamda oda JBL olandı

uzun lafın kısası 3 yollu JBL GTO-6538 aldım
    https://www.jbl.com/EN-US/Products/P...px?PID=GTO6538

başta bunları öne takıp öndekileri arkaya geçirmeyi planlıyodum ancak yine dayım tüm kaliteli ses sistemlerinde ses arkadan gelir dedi, önleri elleme arkaya tak seside biraz arkaya tak dedi, aksini savunanlar olsada mediamarktaki görevlide arkada daha iyi olur dedi bende arkaya taktırdım.

orjinal yerine direk oturmadı, vida delikleri hemen hemen karşılıyodu ancak hoparlör sığmadı, suntadan bi halka yapıp biraz dışarı çıkmış oldu, bu seferde kapı pandizotu hoparlöre çarpıyodu onuda tıraşladı montaj tamamlanmış oldu.

zaten çok iyi bi beklentim yoktu ancak fark oldu tabii, esas neden kaşıntı tabiki

şimdilik yeterli oldu ilerde sub ve bu hoparlörleri anfi ile besleyebilirim ozaman kayda değer bi değişim olur sanırım.

son olarak hoparlöre 120 montaja 30 bahşiş olarakta 5 lira verdim.

yine kafa şişirdim kusura bakmayın
    Konu OzzY tarafından (14/02/2011 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

6. Bu mesajı için 3 kişi OzzY'ye teşekkür etti:

Can Çağrı Kara
    kornman887 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi hort yapayım, ozaman için vazgeçmiştim ancak düz mantıkla düşününce bu işi yeniden kafaya koydum, ben genelde bişey yapmadan önce dayıma sorarım oda ne gerek var mantıksız tarzı cevaplar verir 1-2 ay sonra aynı işi kendi yapar

neyse geçen hafta bu işi yeniden kafama koymuştum, yine dayıma sordum kendisi kaliteli sesi sever mp3 filan dinlemez mesela kalitesiz diye

ilk mesajdaki linkteki ürünü gösterdim böyle bişey alsam taksam dedim oda napıcan onu daha düzgün bişey al dedi netten baktık 100-120 civarına 3 yollu güzel aletler vardı internette ama dinle öyle al dedi

bugun gittim mediamarkta dedim 16 cm hoparlör alıcam, JBL Pioneer JVC ve kenwood vardı JBL hariç 60-80tl civarındaydı seste gayet güzeldi ama 3 yollu vardı kafamda oda JBL olandı

uzun lafın kısası 3 yollu JBL GTO-6538 aldım
    JBL - GTO6538

başta bunları öne takıp öndekileri arkaya geçirmeyi planlıyodum ancak yine dayım tüm kaliteli ses sistemlerinde ses arkadan gelir dedi, önleri elleme arkaya tak seside biraz arkaya tak dedi, aksini savunanlar olsada mediamarktaki görevlide arkada daha iyi olur dedi bende arkaya taktırdım.

orjinal yerine direk oturmadı, vida delikleri hemen hemen karşılıyodu ancak hoparlör sığmadı, suntadan bi halka yapıp biraz dışarı çıkmış oldu, bu seferde kapı pandizotu hoparlöre çarpıyodu onuda tıraşladı montaj tamamlanmış oldu.

zaten çok iyi bi beklentim yoktu ancak fark oldu tabii, esas neden kaşıntı tabiki

şimdilik yeterli oldu ilerde sub ve bu hoparlörleri anfi ile besleyebilirim ozaman kayda değer bi değişim olur sanırım.

son olarak hoparlöre 120 montaja 30 bahşiş olarakta 5 lira verdim.

yine kafa şişirdim kusura bakmayın
    kesinlikle benimde yapmayı düşündüğüm bir olay. teşekkürler detaylı bilgi için. arkaya kaliteli 2 hoplarlörle 20. ses seviyesini geçmeden kaliteli müzik dinlemek.

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

saol Ozan, bunu duymak iyi oldu. Ben de aslında ayısını yapmayı planlıyordum. İlk önce senin gibi arkalara uygun bişiler bulup, sonra ileride araya amfi koyduracağım ama şmdilik sırada triger zinciri var maalesef.

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

bizim puntoların standart hoparlörleri bence çok dandik. abimin astrada ses hiç bozulmadan yüksek seslerde verim alıyoruz. bende 27 den sonra cırt cırt ses gelmeye başlıyor basslarda. en azından ön 2 hoparlörü değişerek sesi ön tarafa yüklemek mantıklı geliyor bana.

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Ön hoparlörleri pioneer'ın 190 W, 35 rms değerlerine sahip bir modeliyle değiştirdim, pek de istediğim gibi olmadı, değmez diyorum.
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

yeni konu açmamak için burdan sorayım ben

bayadır bu konuları okuyorum da genel kanı komp. takımı amfisiz olmaz , amfi olmadan iyi ses zor alınır vs vs vs... peki babamın kullandığı 2009 model ford focus titanyumda nasıl oluyor da orjinal sistemle (anfisiz woofersz) KONSERDE gibi hissediliyor? kafayı yiyecem ya valla bi ara açıp bakmayı bile düşünüyorum ön kapılarda ne var arka kapılarda ne var?

edit : bu işe her giren sanırım ufak ufak başlayıp sonuçta 2 tane amfi ve bagajın yarısını kaplayn bir woofer ile dikiz aynası sallanan bir sisteme sahip oluyor. Ama benim gibi sadece içeride duyulan dolu dolu tınılı KALİTELİ müzik isteyenler çözüm bulamıyor.

edit 2 : ben FORD focustaki gibi ses istiyoruuumm
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı LeoN48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön hoparlörleri pioneer'ın 190 W, 35 rms değerlerine sahip bir modeliyle değiştirdim, pek de istediğim gibi olmadı, değmez diyorum.
    arkalara naptın abi? esas arkalar kötü küçücük dandik hoparlör. en azından önden çıkanları arkaya tak. benimkileri takan adam farklı bişey alasydın pek bişey değişmezdi dedi yeniler 3 yollu olduğundan. yani üzerinde tweeter olan bişeyler lazım arkaya

Alıntı shellcininabisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bayadır bu konuları okuyorum da genel kanı komp. takımı amfisiz olmaz , amfi olmadan iyi ses zor alınır vs vs vs... peki babamın kullandığı 2009 model ford focus titanyumda nasıl oluyor da orjinal sistemle (anfisiz woofersz) KONSERDE gibi hissediliyor? kafayı yiyecem ya valla bi ara açıp bakmayı bile düşünüyorum ön kapılarda ne var arka kapılarda ne var?

edit : bu işe her giren sanırım ufak ufak başlayıp sonuçta 2 tane amfi ve bagajın yarısını kaplayn bir woofer ile dikiz aynası sallanan bir sisteme sahip oluyor. Ama benim gibi sadece içeride duyulan dolu dolu tınılı KALİTELİ müzik isteyenler çözüm bulamıyor.

işte benim istediğimde buydu cmaxin sony teybi ve 4 hoparör 4 tweeterla istediğim gibi ses veriyo. ben kısmende olsa bu sınıfa geçtiğimi düşünüyorum.

tabii kimseyi etkilemek istemem benim aldığım kalite tamamen piskolojik olabilir
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

arkadaşım sen ford focus diyosun bende dacia logan vardı.sadece 2 hoparlörü ve fabrika çıkışlı 4x20w teybi vardı inanırmısın kendinden ses sistemli gibiydi baslar tok ve alttan alttan vuruyodu seside koydunmu kaldırıyodu.c4 lerde öyle maşallah tuningten çıkmış gibi.bizim gplerdede çok güzel türk sanat müziği dinlersin.nasıl bir gençlik ruhu barındıran bir arabaysa artıkbenim bildiğim böyle sportif arabada sesin diğerlerine göre daha kaliteli olması lazım.sende öyle bir ses istiyosan teybi at sony al yalıtım çektir stockları elleme aynı performansı alırsın.ben memnunum şu an
    Konu hamdi1905 tarafından (17/02/2011 Saat 05:35 ) değiştirilmiştir.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hmd Gnc
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

inanamıcaksınız ama bizim arabaların sesini öldüren hoparlörler değil.teyp ve yalıtım.kamosonic marka teyp koydum sistem yaptırdığımı zannediyorlar.dışarıya konser verebiliyorum artık.yalıtım ve stocklar inletiyo resmen.

arkadaşlar sizlere tavsiyem hoparlörlere mümkün olduğu kadar bulaşmayın.çünkü boşa kürek sallamak ve parayı çöpe atmak.bugüne kadar izmirde kaç tuningçiye götürdüysem hepsi kapıların olayı bitmiş bundan iyisi olmaz dediler.tabi bunu sonradan takılan teyple dediler.o duyduğunuz patlakça seslerin hoparlörerden değil.o patırtının kaynağı süper kaliteli teyplerimiz.neden dicekseniz teyp sony nin en iyi xplod hoparlörlerindede aynı sesi verdi.o yüzden siz önce bana kalırsa teypleri çıkarın.ben kamosonic taktım 60tl ye bütcem ona yetti siz sony cdx gt690 usb-ipod-aux-cd li bir teyp alın 220 tl ye farka bakın.sonra dilerseniz.yavaş yavaş profesyönelleştirirsiniz işi.bütçenize kalmış.

bu benim şahsi fikrim.tabi stockları patlattıysanız bilemem ama genede siz bilirsiniz
    Konu hamdi1905 tarafından (17/02/2011 Saat 05:44 ) değiştirilmiştir.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

Alıntı hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inanamıcaksınız ama bizim arabaların sesini öldüren hoparlörler değil.teyp ve yalıtım.kamosonic marka teyp koydum sistem yaptırdığımı zannediyorlar.dışarıya konser verebiliyorum artık.yalıtım ve stocklar inletiyo resmen.

arkadaşlar sizlere tavsiyem hoparlörlere mümkün olduğu kadar bulaşmayın.çünkü boşa kürek sallamak ve parayı çöpe atmak.bugüne kadar izmirde kaç tuningçiye götürdüysem hepsi kapıların olayı bitmiş bundan iyisi olmaz dediler.tabi bunu sonradan takılan teyple dediler.o duyduğunuz patlakça seslerin hoparlörerden değil.o patırtının kaynağı süper kaliteli teyplerimiz.neden dicekseniz teyp sony nin en iyi xplod hoparlörlerindede aynı sesi verdi.o yüzden siz önce bana kalırsa teypleri çıkarın.ben kamosonic taktım 60tl ye bütcem ona yetti siz sony cdx gt690 usb-ipod-aux-cd li bir teyp alın 220 tl ye farka bakın.sonra dilerseniz.yavaş yavaş profesyönelleştirirsiniz işi.bütçenize kalmış.

bu benim şahsi fikrim.tabi stockları patlattıysanız bilemem ama genede siz bilirsiniz
    tamam hocam iyi güzel hoş söylemişsinde şimdi benim de aklıma takılan şu mesela dünyanın en kaliteli en pahalı MP3 PLAYER ine pazardan yada japon pazarından 1 tl lik kulaklık alırsan cortlar. ama mesela 40-50 tl lik ortalama bir mp3 playere paraya kıyıp 20-30 tl lik bir kulaklık alırsan iyi bir ses yakalanmazmı?

benim derdim ise bizim teyplerimiz ortalama teypler ve ne yapalım da orjinalliği bozmadan iyi ses alalım
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

peki beyler teybin çıkışlarını güçlendirmek üzere işlem yapılamıyor mu?

(ben de orjinalden yanayım)

Hmd Gnc
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

tamam hocam iyi güzel hoş söylemişsinde şimdi benim de aklıma takılan şu mesela dünyanın en kaliteli en pahalı MP3 PLAYER ine pazardan yada japon pazarından 1 tl lik kulaklık alırsan cortlar. ama mesela 40-50 tl lik ortalama bir mp3 playere paraya kıyıp 20-30 tl lik bir kulaklık alırsan iyi bir ses yakalanmazmı?

benim derdim ise bizim teyplerimiz ortalama teypler ve ne yapalım da orjinalliği bozmadan iyi ses alalım
    hocam öyle diyorsun da demişin ford da sistem yok nasıl çıkıyor o ses.ford un hoparlörünün pioneer olduğunu zannetmiyorum.hatta c4 ün hoparlörünün görüntüsü bizden daha vasat ama o biçim ses.bakın sesi full açın 2 tane rahatsız edici ses çıkıyor.birincisi patlak sesi.maalesef orj. teyplerimizde MOSFET li çıkış bulunmadığı için sesi açtığımızdan transistör sebebinden dolayı güç yetersizliği hatta ve hatta cd okumalarında problem yaşıyoruz.yani teypler 30 watt sa gerçek rms değeri bundan ötürü alt seviyelerde oluyor kısacası o watt değreini veremeyeiliyor.ben bunu çok araştırdım denedim ve gerçekten sonuç böyle.sen hoparlörü değiştirsen de değecek bir kalite alamayacaksın aksine eğer montajda kötü olursa zırıltılar artacak.ama atıyorum bizim teypler 40 wattsa sen mosfetli 45w sony takarsan ses bozulmalarına uğramayacaksın.bnun sebebi o 5 watt değil çıkış kalitesi.teyp bağladığımızdada sadece zırıltılar duyarız onuda arabadan inip camları kapatıp sesi açtığımızdada dışarıdan kapıdan geldiğini göürürüz.buda plastiğin yalıtımdan kaynaklanır.bundan iyisi ekstra olarakta kompenant bağlayabiliriz tabi bagaja subwoofer koymak şartıyla.ama onuda teypten besleyemeyiz kaliteli ve güçlü amfi şart.onun içinde bu işlere girersek ipin ucu kaçar yani herşey fazla paraya bakar.anlatabildimmi?

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki beyler teybin çıkışlarını güçlendirmek üzere işlem yapılamıyor mu?

(ben de orjinalden yanayım)
    hocam anca şöyle yapabilirsin.rca dönüştürücü alıp amfi bağlayıp kolonlarıda o amfiden besleyebilirsiniz.güçlü amfi taktıysanda dilersen kapılara kompenant bağlayabilirsin.ama bagaja bi subwoofer atmadan çokta birşey bekleme.işin esprisi basta çünkü kompenant sadece onu destekler.orjinalden anca bu şekilde faydanalanabiliriz

bu arada merak edeen olursa stock hoparlörlerin diğer teyple nasıl çalıştığını videoya çekebilirim.
    Konu hamdi1905 tarafından (17/02/2011 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.

zeki özkan
    santiago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 38

valla ben şuan 2 yollu compenetler var jbl takımı 350 tl jbl 2 yollu ve 3 yollu için amfisi bağlı orjinal type kullanıyorum hani o sesi öldürüyor type benim eski sistemimde forumda var görebilirisiniz surrond sistem kurmuştum bu sistemle tabi bass ta vardı onda bunda yok ama bass kapalıyken bile mükemmel ses veriyordu pionner indash var en son modeli kesinlikle type den kaynaklanıyor şuan type i bozmayı düşünüyorum yani orjinalliği çünkü çok canımı sıkıyor ses orjinal ses konusunda ise kesinlikle kia ceed e binmenizi isterim nasıl bir ses sistemi varsa camlar titriyor sanki 1000 lik bass var arabada hayranım onun sesine

Sayfa 2/2 İlkİlk 12