Alıntı kuvalya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mustafa Bey, ben 4.3" düşünüordum. Siz denemişsiniz, 4.3" de görüş kapanmasına neden olmaz di mi?

Ben o zaman Navitech NAV-PXB 205F almaya karar verdim.

Ya aslında PIRANHA VOYAGER da olabilir.

Çok tercihin olmasıda kötü aslında. Karar veremiyor, insan emin olamıyor =))
Bendeki 3.5" di görüşüme engel olmadı. Her iki cihazın fiyatı da aynı seviyeye inmiş gayet uygun görünüyor. Her ikisinde de IGO8 yazılımı var. Navitech işlemcisi 500MHZ, diğeri 400MHz. Ben olsam Navitech i tercih ederdim, muhtemelen rota hesaplaması da aynı oranda daha hızlıdır. Bir de incelediğim Piranha da da aynı işlemci vardı, normal kullanımda bir problem yaratmıyor ama DivX izlerken aksiyon filmlerinde takılıyor. (Evet DivX oynatıyor ama alt yazı gösteremiyor) Muhtemelen Navitech de DivX oynatıyordur.

Görüntüyü engelleyip engellemediği konusunu cihazı almadan da deneyebilirsiniz.

4.3" = 109.22 milimetre yapıyor, cihazın değil ekranın köşeden köşeye genişliği. Ekranda cihazın fotoğrafını kopyalayıp Word e yapıştırın, ekranın köşeden köşeye genişliği 109 mm olacak şekilde çıktısını alın. Sonra da kesip direk arabanızın içerisinde deneyin. Sanırım daha çok şey ifade eder.

Eğer öğrenmek istediğiniz cihaz arabaya ne kadar yakışacak değilde sadece görüşü kapatacak mı ise direk cetvel kullanıp aynı ölçülerde bir dikdörtgen kesip denemek de yeterli olabilir.