Arkadaslar, yaglar konusunda bir ekleme yapayim dedim. Simdiye kadar kullandigim araclarda castrol, mobil, shell, selenia markalarinin urunlerini denedim. Ustelik bu denemelerimi tek kullanimlik degil, ard arda 3-4 kullanimlik yaptim. Imalat sektorunden gelen tecrubelerimi de birlestirince, araclarimiz icin ilk kullanmamiz gereken yag yine kendi orjinal Selenia urunu yaglardir.

Muadil urun olarak ise, dizel ve benzinli icin yine Selenia spesifikasyonlarini da saglayan Shell Helix Diesel 5w-40 urununu oneririm. Benzinli icin de ayni seriden benzinli versiyonu kullanilabilir.

Mobil ikinci secenek olabilir diye dusunuyorum. Castrol icin ise iyi seyler soyleyemeyecegim, mumkunse hic kullanmak istemeyecegim bir yag markasi. Guvenilir bulmuyorum. Daha onceki bir aracimda, yagi kullanim surelerine uygun degistirmeme ragmen motoru cok fazla asindi. Hatta oyle ki, artik segmanlar kacirmaya basladi.

En uygunu yine de Selenia, ulkemizde pek bilinmese de, dunyada cok ileri konumda bir yag imalatcisidir.