Bakım öncesi ve sonrası yapamayacağım. Neden derseniz son 3 bakımdır 0-40 kullanıyorum. Aradaki farkı şu şekilde özetleyebilirim. Rolantide ki sesi farklı. Daha güzel bir mırıldama geliyor. Bana göre motor daha rahat çalışıyor gibi. Yakıt tasarrufu var mı bilmiyorum çünkü ben çok sıkıştırarak kullanıyorum. Şehir içi 600-700 km yapıyorum bir depo ile. RESE otodaki aracıma bakım yapan Recai usta ile konuşmamda bu araçlara ne yağ konulduğunu sordum. Biz PO 5-30 kullanıyoruz dedi. Ben aracıma PO koymam 3 bakımdır mobil1 kullanıyorum dedim. Mobil 1 çok iyi yağdır tartışılmaz dedi usta. 3 bakımdır da 0-40 kullandığımı söyledim. Direk sorusu şu şekilde oldu; "çok mu devirli kullanıyorsun" . Bende evet dedim. Neyle başladıysan öyle devam et dedi. Devirli kullanıyorsan 0-40 uygun dedi. Yağ eksiltme olayı da çok olmaz dedi.
Benim Motor euro4. Sizinki 5 imiş. Ne tür bir fark yaratır bilmiyorum ama bence arıza ışığı yakmaması gerekir diye düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç yağ arıza ışığı yanmadı bende. İsterseniz bir baktırın sordurun.
Ustaya bir başka sorum ise aynı motor hacminin 90 bg lik olanı. Kullanılan turbodan tutunda ekzantiriğine kadar herşey aynıymış. Yazılım farkı var dedi. Buda demek oluyorki bizim 75 bg lik puntocuklar yazılım yada box ı çok kolay kaldırabileceği. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmam dedi. Ama ne gereği var dedi. Aşırıya kaçmamak şartı ile uygulanabilir düşüncesindeyim.
Tek istediğim alt devirler canlı olsun , 90-95 arası bg alabilmek. Aşağıdaki 499 euro luk ürünü düşünüyorum. 98 Bg e kadar alınabildiği yazmış. Performans ayarıda mevcut.
Grande Punto 1.3 JTD 16V Multijet [ 1248cm³ / 55kW (75PS) / 190Nm ]
Firma ile mailleştim. Araç değişimlerinde aldığınız araca göre tekrardan uygun yazılım ücretsiz olarak box'a atılıyor dedi. Soket tipi uymazsa şayet 50, 100, 150 TL gibi bir fiyat ödersiniz sadece dedi. Beyine yazılım atmaktan daha mantıklı.
Saygılar.
Yer imleri