Garanti bitince bende ozel serviste yaptirdim. Yetkili servise kaziklanmaya gerek yok. Yaptiklari is ayni. Anadolu yakasi bostanci oto sanayide rese oto yu öneririm. Fiat ustalaridir. Taksiciler yoğun olarak kullanir. Bu yuzden sabah erken gidin.
Merhaba Arkadaşlar,
2012 Model Punto Evo 1.3 Multijet aracım var.Araç daha 30 bin km'de. Son bakımından sonra 10 Bin km' yi geçti.Şimdiye kadar bakım için aracımı hep yetkili servise götürdüm.Malum garantisi devam ediyordu.Bakım için yine servisi (Medos Otomotiv) aradığımda 500 TL fiyat verdiler. Değişecek parçaları sordum ve Ümraniye sanayideki menekşe otomotiv'den orijinal ürün fiyat bilgisi aldım.
Motor Yağı: 80 TL
Yağ Filtresi: 25 TL
Hava Filtresi: 18 TL
Mazot Filtresi: 85 TL
Polen Filtresi: 20 TL
Toplam : 223 TL
Yukarıdaki fiyatlar normal midir ? Ustaya'da ne kadar ücret ödemem gerektiğini bilmiyorum. İşçilik ile beraber 300 TL diye hesaplarsak. Sizce aradaki 200 TL için değer mi ? Şimdiye kadar aracımı hep yetkili servise (Medos Otomotiv) götürdüm. Ne yapmam gerektiği hakkında emin değilim.
Garanti bitince bende ozel serviste yaptirdim. Yetkili servise kaziklanmaya gerek yok. Yaptiklari is ayni. Anadolu yakasi bostanci oto sanayide rese oto yu öneririm. Fiat ustalaridir. Taksiciler yoğun olarak kullanir. Bu yuzden sabah erken gidin.
Malzemeleri aldıktan sonra işçilik olarak yağ bakımında benim ustam 20 tl para alıyor tanıdık olmayan bir yer de en fazla 50 tl alsın. Ben de aracımın bakımlarını daha 15-20 gün evvel yaptırdım Bosch marka filtre seti aldım oldukça kaliteli ve güzel ürünler. https://m.n11.com/bosch-fiat-punto-1...ande-P89289045 . Motor yağı olarak da multijetlerde mobil1 5w30 veya Castrol edge 5w30 çok tercih ediliyor forumda ve herkes memnun. Servislere fazladan kucak dolusu paralar dökmenin pek bi anlamı yok bence.
Mehmet Bey, kesinlikle özel bir servise ya da Bosch Car Servisi'ne yaptırmak dah mantıklı. Medos Otomotiv'den ben de 100.000 km. bakımı için fiyat aldım. 550 TL. dediler. Maslak'taki Akpınar Otomotiv'den de fiyat aldım onlar da 400 TL. dediler. O yüzden ben de sizin gibi malzemeleri alıp ya özel serviste ya da Bosch Car Servisi'nde yaptıracağım. Fiat'ın yetkili servisleri arasında dahi 150 TL.'lik fark oluşurken (her nedense) yetkili servise gitmek mantıklı değil.
ya büyük bi arıza olsa hiç kurcalatma piyasada arabanı git servise garantili olsun dicem ama bu kadar basit bi işlem için servis zengin edilmez parçaların dışında sıradan bi tamirci çok bi parada almaz
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri