Aracına göre muamele yapıyorlar servisler bir symbol ile megane yada latudite müşterisini bir tutmazlar
Printable View
Aracına göre muamele yapıyorlar servisler bir symbol ile megane yada latudite müşterisini bir tutmazlar
Bunu hep söylemişimdir bende. Renault servisleri Vw servislerinden bile kaliteli hizmet veriyor bence.
hondanın lpg ye bakmama olayını ilk duydum zaten eski seri arabalarının neredeyse tamamı benzinli dizel hondaya pek rastlamadım tabi hal böye olunca piyasada lpg li hondadan geçilmez oldu bizimki benzinliydi ve servis kalitesi çok iyiydi
Fiatta da birçok servis lpg liye bakmıyor.istanbul anadolu yakasında sadece Kantarcı oto bakıyor lpg li araca.avrupa yakasında deha oto
Abi servis farkı demişsiniz de alakası yok Fiat'ın bütün servisleri aynı. hatta kendisi komple ilgisiz :@
örnek1: punto 2009 modellerin kullanma kılavuzu sitelerinde yok.
fiat.com.tr'ye yazdım "sitenizde 2009 punto kullanma kılavuzu bulunmuyor gönderebilir misiniz vs...
2 hafta sonra gelen cevap: fiat.com.tr'de bulabilirsiniz
:cool: oo valla mı ilk kez duyuyordum diyecektim :siritma:
örnek2: servis kayıtları için Birmot aranır.
cevap: ruhsatla gelirseniz yardımcı oluruz.
öğle sıcağında ruhsatla gidilir, kayıtlar bulunamaz. nasıl olur? falan denilir.
- aa ama sizin araba fiat'mış ben alfa romeo'lara bakmıştım :D
arkadaş elinde ruhsat var punto yazıyor nasıl alfa romeo'ya baktın ki. :siritma:
neyse kayıtlar bulunur ama ayrıntı yoktur.
- buradaki Birmot'da kayıtlar bulunmuyor işlemin yapıldığı Birmot'a giderseniz yardımcı olurlar.
+ orası diğer yakada, ortak veritabanınız yok mu yani?
- yok
+ tamam bu kayıtları verin o zaman
- olmaz yasak
+ ee araba benim adıma, niye yasak?
- hmm yasak işte
Ben fiatın servisine mecbur değilsem gitmem, mahalledeki tamirci daha çok ilgileniyor.
Ilginc anektodlarmis. Doğru soze ne hacet :):)
Bana servis dökümünü vermişlerdi ama bi şekilde karambole geldi.. yoksa öncesinde bir iki defa istediğimde vermediler. Servis kayıtlarını vermemelerinin kanaatimce en büyük sebebi, mesuliyet altına girmemek istemeleri. benim arabaya yetkili serviste 10w40,5w40,5w30 15w40 olmak üzere her seferinde farklı farklı yağ koymuşlar bu en basit örneği. arabam 1.3 multijetti. bir de ben 3 aylık uğraştan sonra direksiyonun city motorunu değiştirttim adamlar değiştirirken "aman ha kimseye deme" diyerek değiştirdiler. halbuki yurt dışında city arızasına ve bunla ilgili değ-işimlere gayet normal bakıyorlar. forumlarda millet yazmış ben iki kere değiştirdim, bende arıza çıkmadı ama yine de yenilenmiş versiyonuyla değiştirdiler gibisinden
Bende Fiat servisinin bana attigi kazigini anlatayim. Arabayi sifir aldik. Garanti bozulmasin diye mecbur yetkili servise goturuyoruz. Neyse garanti bittince arabayi sanayiye goturelim dedik. Sanayide ayni parcalari ve hatta daha kaliteli yagi daha ucuza degistiriyorlar. Bu iscilik parasi altinda saplamiyorlar. Arabayi sanayiye goturduk. Polen filtresi olmasi gerenden cok daha uzun cikti katlanip meger bu i.neler benim arabaya kullanilmis doblo filtresi takmislar les durumdaydi. Yag cok kotu durumdaydi muhtemelen yagi da degistirmedi bu ibn.ler. Onun icinde ozel bi katki maddesiyle motoru temizlettim. Ben bu kalite anlayisini butun fiata mal ediyorum ki fiat yetkili servise gidip de isini dogru duzgun halledebilenlerin sayisi cok azdir. Demek ki Fiat sikayetleri filan dikkate almiyor saplayin sapladiginiz kadar diyor. Arabanizi fiat yetkili servisine goturunce mutlaka basinda bekleyin bekletmezlerse de eski parcalari mutlaka isteyin.
Bu yazdıklarınızın değişik şekilleri forumda baya dillendiriliyor aynen dediğiniz gibi fiat servisinde ya başında bekleyeceksiniz ya da çıkan parçaları isteyin. ben demediğim halde başında beklemediğim halde renault servis çıkan parçaları tutmuştu ne yapalım dediler. atın dedim.
Fiat servislerinin %98i kötü açık ve net...
Valla imrendim.
Bir göğüs çatlağı için milleti koyun gibi meletiyorlar. Daha ne olsun. Demek renault da olsa tak değişecekler...
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın
sağolun, teşekkürler.
Fiatın Allah canını alsın.
Bir daha fiat almam.Servisleri de arabası da vasat..Ev borcu ödediğim için kısa bir süre bu rezil arabaya biniyorum.Borcum bittiğinde Allah zarar ziyan vermezse orası burası kendiliğinden çatlamayan kapısından çatısından kronik sesler gelmeyen bir araç alacağım..
bir kaç arkadaşın dediği gibi bu insanlıkla ve servisle alakalı bir durum. bende önceki arabamı aldığım hafta sivasta baktıramadığım için mersine taşındığımdan burda baktırmak istedim neresinde ne var bişi varmı yapılacak die. adam daha arabayı görmeden kaputu açmadan değiştinmi diye sormadan yeni aldım sivasta baktıramadım bir bakarmısınızdedim, kaç km de dedi. 12 yaşında 28 binde dedim. bana sıraladı triger kayışından bir başladı alt alta bi dünya para.
bu dediklerinin tamamını 2,5 yıl sonra 1/4 fiyatına yaptırdım. 1 yıldırda gp ye biniyorum bir kere olsun gitmedim. dışarda güvendiğim ustam var herşeyimi hallediyor sağolsun.
sonuç olarak insalık insanlık insanlık.
insanlarla da alakalıdır ancak müşteri hizmetleri anlayışıyla da alakalı. Servisten geldikten sonra Renault genel müdürlüğünden arandım. ne yaptırdınız hangi işleri yaptırdınız, yapılan işlemler sorununuzu çözdü mü, personelin davranışlarından memnun musunuz, servisin parça tedarik anlayışını beğendiniz mi, şahsi de olsa herhangi bir şekilde memnuniyetsizliğiniz oldu mu diye tekrar tekrar sordular. fiat servisinde 40 dakika servis girişinde bekleyip de derdin nedir diye sorulmadığını hatırlıyorum. bu nedenle kesinlikle fiat müşterileri fiatın bu tutumunu bu müşteri memnuniyeti anlayışını haketmiyor.
geçenlerde bu göğüs çatlağı muhabbetine arkadaşın gp sini servise götürdük ve kafadan sorulan soru "aracınızın periyodik bakımlarını yada diğer işlemler için servise mi gelmiştiniz?" arkadaşım tesbihini şöyle bir sıktı aha dedim girecek adama ama sakin kalıp "kardeşim her gelğimizde 3-5 iteleyip 100liralık masraf için 200-300 veriyoruz alışkanlık mı yapsın istiyorsununz" dedi ve o kibar görünümlü servis görevlisi "aracınızı servise getirmiyorsanız göğüs çatlağıyla ilgili birşey yapamayız" dedi...nasıl iştir yahu bu?! adam akıllı fyat politikanız mı varda her zaman size gelelim yada memnun mu bıraktınızda size gelelim? ben zaten 2 yıldır gitmiyorum yetkili servise ve çevremedeki kimseyede tavsiye etmiyorum.
Bizler bilinçli tüketici olabilsek onlarda olmasını istediğimiz gibi olmak zorundalar.
Bakın şunu dahi yapamıyoruz. 100 lerce bu araçlara sahip bir forumda bir araya gelip birlesemiyoruz. Aramizda çok iyi yabancı dili olan vardır. Bir ornek şikayet dilekçesi yazılarak ve bunu araç sahibi bizler imzalayıp sikayetlerimizi merkezlerine iletebiliriz. Bu buyukte bir ses getirir ve buradaki servislerede bir ayar çekilmesine neden olur diye dusunuyorum.
Valla bu benim hayal gücüm, olur yada olmaz bilemem, olursa 5 dakikalık bir zamanımız ve 5 TL pul paramiza malolur. Banane diyorsakta hem almaya hemde şikayetçi olmaya devam edecegiz demekki. Saygılar.
Hocam kesinlikle katılıyorum valla. Bir buluşma icin bile birlesemezken bu dediginiz gercekten zor. Ama imkansiz da değil. Belki de bi Mercedesimiz olmadigindan Fiat servisleri bunlar nasılsa bise yapamazlar diyorlardir. Ama hic olmadi bir Renault servisi kadar olsalar kafi...