Hadi gene iyisin kazasiz belasiz kullan marsin kömürleri güzel se mars dislisini sadece yaglatman o sorunu cozecektir
Bugün sanayiden 50 tl'ye termostat aldım, 15 tl'de işçilikle beraber 65 tl ödedim. Kalorifer zayıf üflüyordu, polen filtresini kontrol edeyim dedim, filtreyi artık nasıl taktılarsa katlanmış. Gittim 15 tl'ye sanayiden opar polen filtresi aldım kendim değiştirdim. Giriş yeri dar olduğu için filtreyi katlanmadan takabilmek için bayağı uğraştım. Neyse 80 tl'ye hepsi halloldu.
Oysa geçen sene termostat ve polen filtresini 230 tl'ye serviste değişmiştim. Polen filtresini nasıl bir takmadır arkadaş içerde katlanmış resmen. Neyse sanayide temiz bi usta buldum haftayada marş dinamosunu yağlatıp kömürünü değiştiririm.
Demem o ki servisler hem kazık hemde özenmiyorlar. Heleki araçtan anlamayan araç sahiplerini şunu yaptık bunu yaptık diyip sövüşlüyorlar. Benden 1 TL'lik kelepçe için 5 tl almıştı servis. Vidanın parasına kadar istiyor.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
Hadi gene iyisin kazasiz belasiz kullan marsin kömürleri güzel se mars dislisini sadece yaglatman o sorunu cozecektir
Topluca birlik olup bu servisleri protesto edersek diz çöktürürz onlara. Aracın garanti şartları dışında servise gitmiyorum ben. Herkes böyle yaparsa mecbur kendilerine bi çeki düEn verecekler bence. Yaşasın punto dayanışması![]()
1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz
Bende ilk defa gıttım servıse ön takozları degıstırdım 370 tl fiyat cıkardılar pazarlık falan 320 ye ındırdım dısarda daha uyguna yaptıracagımı bılebıle yaptırayım dedım ıkı yıl garantı verıyor dıye aracı teslım aldıgımda hava kararmıstı gormedım ertesı gun ne gorsem pacozlar tamponu cızmısler aradım kabul etmıyolar hatalarını sonra kamera kayıtlarını ınceleycez dedıler sonra donduler bana yok yıkamada tmıstır dıye gelin yapalım falan fıstık anlayacanız ıyı bı ustan olcak servise falan ugramayacaksın aracınında basında duracaksın
Haramda Mutluluk ararsan..Mutluluk sana Haram olur...
Sanayideki ustaların çoğunun kafa yapısı 70'lerden kalma, aynısı servisler içinde geçerli. Şöyle bilgili, donanımlı, eğitimli usta çok az. Aslında bu işin okulu var mı bilmiyorum ama sırf buna özel motor teknolojisi fakülteleri kurulmalı, donanımlı ve eğitimli personeller kazanmalıyız.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
sıkıntı eğitim sisteminde.herkes üniversite mezunu olup çok para kazanacağını hayal ediyor.ancak gidilebilecek iyi bi teknik okul olsa, lise eğitiminde mesela.ya da 2 yıllık üniversitede.Türkiye ayağa kalkar ayaklanır...
İşletme okuyup, George'un altında 2bin liraya çalışacağımıza
Motor Tamiri eğitimi alıp Ahmet abiyle rektefiye parasını kırışırız... Peh...
Ben makina muhendisiyim oto tamirciligi yapıyorum severek![]()
Aslında bir cümle ile ülkenin halini özetlediniz.ben zamanında teknik okula yazıldığımda,babam da dahil olmak üzere herkes karşı çıkmıştı.okul bitip gemiye çıktığımda keza yine aynı mahalle baskısı.en son,bu benim mesleğim ve ben bu işi yapacağım.haa ben yapmasam başka biri mecburen bu işi yapmak zorunda demiştim ve konuyu kapatmıştım.İnatla mesleğimi yaptım ve maaşım şu an 7000 tl.ölüsü 5000₺.lüks mega yatlarda makine teknisyeniyim.buradaki olay şu memlekette herkes rahat iş peşinde koştura koştura en sonunda kalifiye eleman yetişmez oldu.ben kalifiye sınıfına dahil oldum ve ekmeğini de yiyorum Allah a şükür![]()
![]()
Konu marineros tarafından (26/11/2014 Saat 21:49 ) değiştirilmiştir.
genelleme yapmak mantıklı değil. kötü serviste çok, kötü ustada çok.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ben servisteki ustaları şöyle nitelendiriyorum. Ellerinden adam gibi bir iş gelmeyen arıza tespit yeteneği olmayan bu sebeple kendine bir çevre edinememiş olmasından dolayı gidip bir dükkan açamayacağından serviste aylık 1200 liraya razı olup çalışan adamlar. Tabiki serviste çalışan çok kaliteli adamlar var ama sayıları çok. Her serviste ya bir tane ya hiçtir.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
50 li yaşlarda olup maaşla çalışan usta olmaz. sadece araba için değil herhangi bir tamirci için konuşuyorum bende bir bilgisayar tamircisiyim en nihayetinde. çok nadir kaderin yüzüne gülmediği adam olur maaşlı. yoksa altın bilezik var ustanın elinde 2 vida sık gelsin para ama nereyi sıkacağını bileceksin. ustaysan ya ortak olursun yada sahibi.
See you in the future, if there is one...
servis elemanlarının parasını bile bizden çıkartıyor.. nerdeyse %100 kar ediyor
serviste çalıştım,çalışanların çoğu stajerdir işi bilmeyen çocuklar sadece bir tane usta başı vardır,oda çalışmaz şunu yapın bunu yapın der
Dostlar. Karabük ilinde ikamet etmekteyim. Ankara otodan 29/12/2011 de dişimden tırnağımdan arttırarak severek Punto Evo Dynamic 1.3 mjet aldım. Tavsiye üstüne ilk bakımı 240 km yol yaparak Ankarada yaptırdım. Tam 180 TL tuttu. (Yakıt artı 2 kutu lokum cabası. Helali hoş olsun) Daha sonra aracımın sağ ve sol ön kapı altları ve marşpiyellerde boya çürümesi oldu yine 230 git 230 gel 500km yol yaptım servis 2 tane kıytırık foto çekip arayacağız seni dedi. Velhasılı kelam arabamda ki hata kullanıcı hatası denerek kapıları ve harşpiyelleri kendimin boyatması gerektiği söylendi. Kapı gergileri gıcırdadı. Stopları buhu yaptı. Far kolu makarası koptu. Vs vs servise durumu izah ettim kilometren 20100 olmuş ver bana 500 tl bakım yapayım sonra kolu değiştiririz dendi. Bende kızdım affınıza sığınarak otodan yağ(mobil1 esp) ve filtreleri 200tl ye alıp kendim değiştirdim. Sonra servisten artan parayla yine otodan 300TL ye kol ve kapağını aldım. Ve yine kendim değiştirdim. Ali kardeşimden sağolsun ELM cihazı aldım kendim aktifleştirdim.
Durum şu servise tonla para vereceğiz ulaşalım diye dünya yol gideceğiz ve sonra bize kullanıcı hatası bu denecek. Benim mesleğim sigorta acenteliği. Bu işler elimden geliyor ve bu sebeple servislere gitmek istemiyorum. Benim arabam bana göre dünyanın en iyi arabası servisleri ne olursa olsun.
Bakın ne kadar güzel söylediniz " Oysa Geçen Sene termostat ve polen filtresini..."
Keşke Servise gidip durumu izah etseydiniz garantiden değişirdiler belki sinirlendiniz belki kızdınız belkide haklısınız çoğu insan servise gittiğinde elini veren kolunu kaptırır gözü ile bakıyordu aslında bende fakat BMW ile kapıştığımda Bravo ile 230 KM ile giderken EGR kapağını aldım aşşağı haliyle korktum açıksası Trabzon Tunalar Fiat servisine götürdüm servise akşam saati olduğu için sadece EGR kapağını değişmesi gerektiğini söyledi ve arabanız bize emanet edin yarın öğleden sonra alırsınız dedi ok dedim.
ertesi gün aradılar kenan bey aracınız hazır gittim servise arıza giderilmiş araba yıkanmış ve tertemiz hazır .şimdi anlatmak istediğim şu dışarda 170 tl değişiyor ben 450 tl iken indirimle birlikte 380 Tl ye değiştirdim serviste ordan bir yakınlık kazandım 4 kere KM ışığı yanıp söndü bilgisayara bağladılar arıza sildiler bir kere para almadılar teyp aldım navigasayonlu teypçi sökemedi servis ücret almadı davlumbaz vidası düştü lastiği söktüler davlumbazı yerine oturttular vidaladılar ücret almadılar Hız sabitleyici kolu 731 TL iken 661 tl ye aldım işçilik de almadılar %15 indirim yaptılar , şimdi ben dışarda EGR kapağını 170 TL ye dışarda değişseydim 200 TL bilgisayara bağlatmaya para verecektim Teyp sökmeye 40 TL lastiği söküp davlumbazı yerine oturtmaya 60 TL verince iyi ki servise gidiyorum dedim ayrıca 2 yıl da garantisi var sizin ürününüz de 2 yıl garantisi var
Bu kadar uzun anlattım vaktinizi aldığım için özür dilerim
Saygılar.
Servise gidip paranızla rezil olmayın. Kazık fiyata parça değişimi dışında hiç bir nitelikleri yok. Sevdiğiniz güvendiğiniz bir özel servise gidin çayınızı için muhabbet edin yarı fiyata bakım yaptırıp çıkın. Ben dün 40.000 bakımını kardeşimde yaptırdım. Daha düşük fiyata daha yüksek kalitede hizmet aldım, yağımızda daha kaliteli oldu ayarlarımızda.
biz gp'yi çok sevdik
Araçlardan maliyeti düşürücem diye stopları 2005 grande stopu takan firma servisleri ne yapar siz düşünün. Arkadaşında dediği gibi stajerleri doldurur aracınızı s... sonra da kullanıcı hatası diye vik vik eder. Verdiğim paralar haram olsun, benim paramı İzmir Poyraz servisi gasp etti kardeşlerim. Allah bildiği gibi yapsın onları, benim helal paramı çaldılar.
biz gp'yi çok sevdik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri