arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce 64binde fiat bravo t-jet aldım ilk 7bin km herhangi bir sorunla karşılaşmadım devamlı tüpte kullandım. bir gün rampa yukarıda biraz arabayı zorlayınca yağ kontrol dedi hemen yağına baktım arabada yağ kalmamış neyse ekleme yaptım 2.5lt yağ tamamlandı daha sonra 2bin km yağ gene bitti gibi kople yağını değiştirteyim dedim mobil önermişlerdi 5 / 30 yağ koydular yağdan önce işte motoru temizlemesi için birşey döktüler 10dakika çalıştırdık yağı sonra değiştirdiler arabayı kullanmaya başladım. arabayı hergün kullanan biri değilim 600km sonra 2 gün çalışmamıştı bindim arabayı çalıştırdım çok yoğun bir şekilde beyaz duman çıkmaya başladı arabadan ama acayip yyoğun yani geriyi sis kaplamış gibi az buz değil sıçakta soğukta fark etmiyor o günden sonra arabayı bi gün kullanmayıp kullanmaya başladığımda aynı şeyle karşılasıyorum ve bu duman inanılmaz kötü yanmış yağ gibi koku yapıyor ama gün için de artık bu olay olmuyor ve arabayı hareket ettirdiğim anda artık duman kalmıyor bu durumla karşılaşan varsa yönlendirme bekliyorum. diğer konumda araba düz yolda giderken bir gün arabadan kedi cıyaklaması gibi bir ses çıkmaya başladı gazı köklediğimde ses çoğalmaya gazı bıraktığımda kesti. daha sonra devamlı olmamakla birlikte bu sesi ara ara yapmaya devam ediyor. servise götürdüm tüplü olduğundan bir tane fiat servis kapılarını açıyortest sürüsü yaptık tabi sesi yakalayamadık son 1 haftadır ses daha sık olmaya başladı arabanın soğuk olması veya sıcak olması fark etmiyor bayır düz yol fark etmiyor yanlız benzinde hiç yaşamadım hep araba tüpteyken yaşadım tüpü konrtrol ettirdim herhangi sorunu yok. kafama acayip takılıyor az para vermedik şimdi uğralıyoruz yardımcı olacak arkadaşların desteklerini bekliyorum teşekkürler.
Yer imleri