Alıntı zhenny22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bu soruyu Sormam daki amaç arkadaşlar araç ben yokken doğru düzgün calismiyor bile sürekli böyle yatmasi arabanın iyi birsey değil ondan sordum parçalar durduğu yerde yıpranır mi
Benim kitapçıkta az kullanılan araç hakkında ekstra birşey yazmıyor ama başka bir kitapçıkta, az kullanılan araçları da zorlu kullanım sınıfına sokmuş ve cetveldeki süreden daha sık bakım yapılması gerekitiğini söylemiş Ama bana makul gelmedi.

Sizin durumunuzda olsam, kapalı garajda durduğu için, sadece senede 1 yağını değiştirdim.

Polen filtresi, hava filtresi temzdir az km yapıyorsanız. Onu da kendim kontrol eder vakti gelince kendim takardım. Yeter ki garajım ve 1tane 7 lik lokma olsun. Zaten dediğim gibi bujilerde zaten problem olmaz.

*5Yıl dolunca Kayışlarını değiştirim.
*5-6YIL sonunda lastikler.
*10. yılında komple tüm kauçuk aksamı kontrol etmek lazım. Su boruları, ek yerleri vs vs. Patlama çatlama yapmaması için. Kapı fitillerini kontrol ettirirdim, zaten ses vs de artar yıprandıkça.

Haftada 1 lastikler sünme yapmasın diye yarım metre 1 metre hareket ettirebilirsiniz.

KAFANIZ RAHAT ETMESİ İÇİN
*En güzeli haftada 3-5 km bir gezintiye çıkmak olurdu (Sonuçta yuvarlanan taş yosun tutmaz/ işleyen demiş ışıldar)
1km'de araç ısınır +2km normal, +2km basarak kullanıp garaja çekmek.

Senesi dolunca: Yağ değişimi Hava,Polen,Yağ Filtre değişimi.(filtreler çok pahalı değil Max 30TL 3'ü)
20BIN'de bir buji değişimi.

Bir de 5YIL 10YIL'da değişecek kauçuk esaslı malzemeler var işte.