periyodik bakımı dün yaptırdım serviste 170,00 liraya. önceki araçlarıma yaptırdıgım kadarıyla bilgi sahibiyim ancak genel olarakta biraz fazla gibi geldi gözüme fiyat.
Merhaba arkadaşlar.
İstanbul'da yetkili bir servisten aldığım ağır bakım ücreti aşağıdadır. Özel serviste yapmak daha uzuca mal olurdu ancak aracım 125 bin km de olduğu için olası bir satışta,alıcının yetkili serviste yapılan ağır bakımları görmesi ve satışı kolaylaştırması için,yetkili servisi tercih edeceğim.
Periyodik bakım (motor yağı, yağ filt, hava filt, polen filt, yakıt filt, KDV ve işçilik dahil fiyatı ) 450 TL.
Triger zincir seti işçilik ve KDV dahil fiyatı yaklaşık 700 TL.
Debriyaj set değişimi işçilik KDV dahil 650 TL. ye yapılmaktadır..
Ek olarak servisin her yaşa %10 indirimi var ve bana %40 indirim yapılacak,
Debriyaj ve triger kayışına toplam 325 lira indirim söz konusu.
Toplamda bana 1500 ve olası bir ek bakımıda katarsam 1800 Tl gibi bir bakım ücreti çıkacak.
Sizce fiyat iyi mi ?
periyodik bakımı dün yaptırdım serviste 170,00 liraya. önceki araçlarıma yaptırdıgım kadarıyla bilgi sahibiyim ancak genel olarakta biraz fazla gibi geldi gözüme fiyat.
ISmileUDie
3 ay önce 40,000 bakımını yaptırmıştım, yağ seviyesinde azalma vardı arabanın yağını değiştireyim diye götürdüm, maslak akpınar oto'da peyami abi kafama girdi 50,000 bakımı gibi yaptır dedi kafan rahat olsun yaza girdik falan filan. olur dedim.
bütün filtreler ve yağ değişimi, 1-2 ufak problem giderildi ( emniyet kemer tokaları düzeltildi vs. ) 170,00 lira karttan verdim.
ISmileUDie
benim araç benzinli evo bu arada, fark varmı bilmiyorum ama varsada bu kadar olmaması lazım.
ISmileUDie
telefon edip peyami beyi ister böyle böyle forumdan bi arkadaş yönlendirdi derseniz kendisi yardımcı olur, servis sorumlusudur. bahsetmiştim ben forumdan vs.
ISmileUDie
periyodik bakım çok pahalı 450 tl ne dir yani kafayı yemişler geçen speedy den 20 bin bakımı fiyat aldım 186 tl dediler 20 binse mazot filtresininde değişmesi gerekebilir dediler hepsi birlikte düz 250 tl fiyat aldım yağ olarak castrol 5/40 kullanılacak ve bakım garantili ayrıca ücretsiz check-up var.
Özel serviste yarı fiyata iner. Özellikle triger'e çok fiyat çekilmiş gibi geldi. İndirimle mi 1500 oldu patron?
biz gp'yi çok sevdik
Şuan akpınar otondayım cok iyi ilgileniyorlar sağolsnlar. Ama öle bişi ile karsılastımki basımdan assaga kaynar su dokuldu. Aracı aldıgım kişi veya onun aldıgı servis km ile oynamıs yaklasık 70 80 bin km düşürmüşlersoktayım
Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.
gelişmeleri bildirirseniz takip etmekteyiz. geçmiş olsun :s malesef çok yapılıyor böyle şeyler
Sakalım çok , sözüm yok !
2008 Fiat Grande Punto 1.3 multijet dynamic 90 hp Dualogic
2007 Seat Altea 1.6 Staylance 102 hp
triger zincir değişiminde :motor yağı 80 tl+ yağ filitresi12 tl+yağ pompası alüminyum contası 70 tl+triger zincir takımı 150+antifiriz 20tl+saf su 2 tl+karter için sıvı conta 10 tl+işçilik 150-250 tl arasında değişiyor. Geçen yıl değiştirdim servis 850 tl istedi bende karteri değişimi dahil 290tl yedek parça+150 işçilik vermiştim
Doğrudur @tab. Ancak benim bu bakım mecbur servis kaydı altında olması gerekiyor. Daha ucuza dısarda yapmak elbet mümkün. Ama oldu ki aracı satmak istediğimde bana yararı dokunsun.
Yararı olmaz bence satarken bende eski aracıma aynısını yaptırdım hatta enjektörleri klima kompresörü değiştirdim adamlar sadece kaportaya baktılar aklınıza gelirse orjinalı ile değiştirdim yaptığım masrafların 3/1 değeri artmadı aracın. karar sizin.....
Konuyu güncellemek istiyorum. Yakın zamanda 100.000 km. bakımı yaptırdı iseniz bu bakımda sırasıyla hangi işlemleri yaptırdınız? Malum ağır bakım. Yani aşağıdakilerden hangilerini yaptırdınız? Ya da bunlar için daha erken mi?
Triger seti (zinciri) değişimi. (Kullanım kitapçığına göre 5 yıl veya 160.000 km.)-(Bu noktada aracım 7 yaşında.)
Alternatör kayışının değiştirilmesi.
Klima kayışı kasnağının kontrolünün yapılması.
Marş motorunun bakımı. Dişlisi ve rulmanının değişimi.
Yakıt filtresinin değişimi.
Carbon clean yapılması.
MAP sensörü ve hava debimetresinin temizlenmesi.
Turbo ve EGR valfi temizliği.
Kızdırma bujilerinin takım halinde değiştirilmesi.
NOT: Bosch Car Servis'lerini öneriyor musunuz? Periyodik bakımda %30 indirim var. Bu arada 100.000 km. bakımı için Kartal'daki Medos Otomotiv'den 550 TL., Maslak'taki Akpınar Otomotiv'den 400 TL. fiyat teklifi aldım. Her ikisi de yetkili servis ama arada nasıl oluyorsa artık 150 TL.'lik fark var!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri