zaten abiyle görüşmesem satılığa çıkarcaktım arabayı buna eminim
Printable View
Arkadaşımda 2011 model Mazda3 triptonik araç var 10000 bakımına 225 TL ödedi.
Servis ve yedek parçası en pahallılardan biri denilen Mazdada durum buyken fire motor bir araca 400 tl bakım fiyatı çekmeye uygun bir sıfat bulamıyorum ben kimse kusura bakmasın.
Mininin bakımına (yağ ve filtrelerin değişimi) 190 tl ödeyeni duymuşluğum var.:-)
bende şikayetçiydim böyle telefondan bir kalayladım fiat aramıştı memnuniyet için ondan sonra her gün telefon gelmeye başladı :D devamlı soruyorlar sizin için ne yapabiliriz diye şu 10 bin bakımından sonra bir daha arasınlar yine şikayet edicem bakalım ne diyecekler.. En sonunda diyeceğim yani her taraftan birşey çıkıyor bunu kontrol edenlerin gözünün nizamını .. diye adamın asabını bozmaktan başka şeye yaramıyorlar
abi anlamıyom bu servisin işçileri kaç para maaş alıyor bi dünya işçilik parası alıyolar adamlar en azından bi 5-6 bin lira verilmesi lazım :D ben 3 gün önce 10.000 bakımı yaptım yağ-hava filtresi-yağ filtresi değişti ek olarak ön balatalarıda değiştirdim 150 lira sanayinni gözünü sevim :D
Ben bakımları kendim yapıyorum. 4 buji 60 TL. Hava, yağ, polen filtresi 30 tl. Yağ 40 tl. Toplam 130 tl... Üzerine birde Rot-Balans yaptırdım 45TL de oraya verdim. 175TL ye hepsi çıkmış oldu. Ah bir garajım olsa...
Evet Murat hepsi orjinal.Zaten filtre dediğin parçanın maliyeti 3-5 tl bir şey... Benim çalıştığım firma Bursanın en büyük yan sanayilerinden birisi ve parçaları alırken kodlarını yazıpda gittim. Bizde Tofaş'a ciddi miktarda parça üretiyoruz, ama bizim ürettiğimiz kaporta parçaları. Kısacası orjinalliğinden eminim. Mesela baskı balatayı Valeo diye bi firma üretiyor balata setinide gidip ordaki arkadaşlardan alıcam. Ben buji NGK tercih ettim motosikletimden biliyorum. NGK kendini ispatlamış piyasadaki en iyi bujilerden biridir.
Aslında bu işler o kadar zor değil. Hava filtresi için 4 civata, polen filtresi için 1 tane civata söküyorsun toplasan 10dk lık iş. Yağıda zaten benzin istasyonlarından aldığında ücretsiz değişim yapıyorlar filtreyide uzatıyorsun bunuda takıver diyorsun o kadar. :cool:Ayrıca kendin yaptığın zaman daha titiz, daha dikkatli yapıyorsun sonuçta kendi malın kendi canını taşıyor. Ve kendin yaptığın için içinde daha rahat oluyor.
Şu an piyasada orjinal filtre fiyatları: Yağ, Polen, Hava filtresi 32 TL, kaldıki benim aracım T-Jet hepsi diğer puntolardan farklı, diğerleri daha bile ucuz olabilir. Bundan fazlasını yazan servis fazla kazanıyordur. Gelirleri giderleri tartışılır...
ya arkadaşlar inanılır gibi deil bugün izmir birmot'ta sordum 1.4 fire active 60.000 bakımı 700 tl dedi.dedimki yarın gel başla :=) ne var dedim bu kadar tutcak abi bu km de kayışlar değişiyo o yüzden dedi bide ne yaptırırsan yaptır 110 tl +kdv işçilik alıyolarmış şaştım kaldım.belkide bana çok geldi bilmiyorum siz ne düşünüyosunuz bu konuda ...
ama şu var para belki fazla olabilir arkadaşlar ama sanayiye gidip aracıma ökkeş usta bakarsa o iş olmaz :( çünkü ökkeş usta ne parçaya nede işçiliğe garanti verir ama servis hem işçiliğe hemde parçaya garanti veriyor illaki paranız yokken gitmeyin sizde para biriktirip gidin evet haklısınız gerçekten rakamlar uçuk ama her kuruşun garantisi var :)