orjinal italyan lancia 150 tl
yerli opar 50 tl
her ikiside + işçilik
ben yerli kullanıyorum.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yarin serviste kontroll ettircem tsk ederim yardimlariniza yarin sizede bilgi vericem
Ben 15 gün önce fren balataları ve diskleri değiştirdim ilk aldığım balatalar orjinal opar 40 tl'di. ama balatalar 75hp içinmiş o olmadı bende Trv aldım 60 tl ye tabii + işçilik.
90 hp diskleri 110 tl'ye aldım ama markayı hatırlamıyorum.
Merhaba arkadaşım;
Hiiiçç canını sıkma ; araç garantiden çıkmıyor. istediğin yerden istediğin markayı taktırabilirsin.
Ben sana başımdan geçen bir durumu anlatayım. 20bin bakımında balatalarımı kontrol ettirdiğimde aynı senin gibi eskisi gibi olmadığından şikayet ettim ve gördümki ömrü dolmak üzere idi max. bi 5bin daha yapar dediler. Servisten bana inidirim yapmalarını aksi takdirde taktırmıyacağımı söyledim. onlarda sadece işçiliği almıyacaklarını söylediler ve fiyat olarak da 140 tl dediler. dahada indirin dedğimde bukadar yapabileceklerini söylediler. Fiyatı çok yüksek bulduğumu dışarıdan çok daha kaliteli olanlarını o fiyata alabileceğimi söyledim vede hangi markayı takarsam takayım garantiden bozulmayacağını söylediler. ( örneğin ben istediiğim markayı takıp dışarda, sonra bakıma giderken yada problem çıktığında eski balatamı takıp gidebiliriz, bunuda anlayamazlar da zaten.)
Bunun üzerine ben biraz araştırmaya girdim. ve EBC green stuff markasının uygun olduğunu gördüm. Daha sonrasında istanbulda bir firmadan bizim araçlar için uygun olan modelin 110 tl ye aldım ve getirttim. 30bin bakımında fiatta taktırmak istediğimde bizim araçlarımızın GP lerle aynı balata olmadığını gördük .
sonra ben oradan dedikleri gibi orjinal balata (Lancia alfa fiat olarak geçen orjinal balata)yı 140 tl ye aldım ve şuan kullanıyorum . Gayette güzel ses yok, fren mesafeside baya iyi.
elimdeki EBC yide geri gönderdim uyumsuz olduğunu söyledim. onlarda araştırdılar. uygun olan modelin 2 aydan önce getiremeyeceklerini söylediler. ve ürünü geri aldılar.
Bugun deha oto da degistim 2000 km daha gider dediler ama yk degiselim dedim lancia markali balata taktilar ses soluk yok tutusuda gayet iyi 150 tl kredi karti ile odedim balatalarin bitmesine cok az kalmis cok sert kulandigimdan cabucak bitmis balatalar
maşallah baya sert kullanmışın
walla abi hep kapısıyorum yollarda yeterki kafa biri cıkmasın önüme istanbul trafiğinde dur kalkı da sayarsak birde hayvan gibi makasa girip komprosör fren asıl normaldir bana en fazla balata 15 bin gidio albeada 10 binde bir balata yerdim![]()
sıfır balataların kalınlığı kaç mm??
Benim araçtakiler şu an 9-10mm civarında ama sıfır balata kalınlığını netten bulamadığım için ne durumda olduklarını anlayamadım![]()
MeganeII'de 18mm'di orjinal balata 9mm'in altına inince değiştirilmesi tavsiye ediliyordu.
GP'de 75/77liklerin balası kaç mm acaba?
Ben aracımı 48000 km de aldım şu an 93000 km de ve daha balata değiştirmedim.80000 km de özel servisteki usta daha epey gider demişti.Tabi bu kadar uzun kullanmamda hep uzun yol yapmamın ve herkesin fren yaptığı yerlerde frensiz gitmemin etkisi var![]()
Abi serviste değiştirdiğimiz sıfırlar cayır cayır ötüyor para meselesi değil ama gider güvenilir bi yerde o aradaki farkla lancia balatası alır taktırırım.İt gibi pişmanım derler ya aynen öyle.Benim arabanın aynısı şefimde var bire bir aynı sorunu yaşıyor.Dikkat et.
Lancia war su an ustunde hic otme yok walla
Orjinali cayır cayır ötüyor.Sen bilirsin bence ona dikkat etmeni tavsiye ederim.Korna kullanmıyoruz ikimizde vik sesi yeterli geliyor.![]()
Erhan usta çiftine 30 tl işçilikte 20 tl alarak değiştirmişti. Çok memnunum ne ötme ne tutmama..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri