Alıntı brmrsrvsbrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese merhaba
arkadaşlar fiat yetkili bayilerinde araç teslim alırken teslimat sırasında servis danışmanı ile tanıştırılmanız gereklidir. bize bakım ile alakalı bilgileri vermediler diyen arkadaşlar sanıyorum danışman ile tanıştırılmamışlar. danışman tanıştırılması ; müşterinin satış kısmından satış sonrasına geçiş sürecinin ilk aşamasıdır.
bunun dışında ;

* 5000 km olduğunda ÜCRETSİZ SIVI SEVİYE KONTROLÜ tüm servisler tarafından yapılmaktadır ve bu müşterinin hakkıdır. aracın tüm sıvıları kontrol edilir.

* araç dizel ise 10.000 de benzinli ise 20.000 de ilk periyodik bakım uygulanır. ancak 1 sene içinde bu km ler tamamlanmaz ise mutlaka SENELİK BAKIM yaptırılmalıdır ki araç garanti konusunda sıkıntı yaşamasın yada daha sonraları aracınız sizi çıkaracağı maliyetler ile üzmesin.

* garanti şartları DAHA GARANTİYE İHTİYAÇ DUYULMADAN iyice bilinmedir. mesela aracınızın radyatörü kapının önünde dururken patlarsa garantiye girer ama kendi kendine hararet yaparsa ve siz o şekilde aracı kullanarak servise getirmeye kalkarsanız girmez. yada kapılarınızdan gelen ses garantiye girer ama kapı ve koltuk döşemeleri yada korna garantiye girmez.

*GARANTİDEN FAYDALANMAK İÇİN ARACIN BAKIMLARININ HEPSİNİN TAM VE ZAMANINDA OLMASI GEREKİR.

* telefonda yada aracı ilk getirdiğimizde bize verilen fiyatlar mesela 10.000 bakım için sadece MOTOR YAĞI YAĞ FİLTRESİ VE BAKIM İŞÇİLİĞİ KDV DAHİL FİYATIDIR. araç bakıma girdiğinde fren balataları değişim isteyebilir ancak bu tabiki size haber verilerek ve sizden onay alınarak yapılmalır. yeni araç kullanmaya başlayan birinin aracında baskı balata bile değişim isteyebilir.
inşallah bu ayrıntılı anlatımdan sonra bir daha karışıklık olmaz bu konuda bence gereksiz yere çok uzatılmış ben yazacaktım saol benim yerime açıklamışsın