fabrika zaten 5-40 semi sentetic yağ öneriyo bu numaradan başka kullanmanızı önermem.
ben castrol edge 5-40 tam sentetik yağ kullanıyorum memlunum..mobilde güzel yanlışlıkla doğru olanı yapmışsınız =)
Merhaba,
Son bakımda hep 5w-30 kullanırken yanlış hatırlayıp 5w-40 yağ alıp koydurdum (Mobil Super 3000). Daha 200 km oldu ama motorun çalışması güzel, sarsıntı ve ses azaldı.
Bugün bir başka arkadaşın konusunda farkettim farklı yağ koyduğumu, ne dersiniz hemen değiştirmem mi gerekir bir sıkıntı çıkarmaz mı? araç 200 bin kmde, 75 hp, 2006 model.
Yardımlarınızı bekliyorum.
fabrika zaten 5-40 semi sentetic yağ öneriyo bu numaradan başka kullanmanızı önermem.
ben castrol edge 5-40 tam sentetik yağ kullanıyorum memlunum..mobilde güzel yanlışlıkla doğru olanı yapmışsınız =)
Servis ile gorustum gp ler ıcın motor yagı degısmıs Selena 5w30 olmus multıair dedı (Multı emınınde aır olamaya bılır ama multı var ) ozelyag ımıs bu arada 5w40 kullanmıyormus artık bılgınıze
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
aynen mobil 1 3000 full sentetik kullanıyorum 5*40
içim rahatladı saolun arkadaşlar![]()
Dün ilk bakımım yaptıldı multijet 5/30 selenia yağ koymuşlar
FİAT FİORİNO EMOTİON 2012 1.3 Multijet 95HP Start&Stop (SİYAH)
euro 5 motorlu dizellerde DPF olduğu için 5W-30 yağ kullanılıyor Euro 4 motorlarda 5-40W devam Bp visco 5000 öneririm5w-40 için
P U N T O F O R U M - forum.grandepuntotr.com
2009 G.P 1.3 Mutj Egzotik Kırmızı
2011 Evo S&S Euro 5 1.3 Mutj Evo Grisi Asist Kit+Safety Plus Kit
Doğrusu yapılmış...bende en son yapılan bakımım da ( 60 bin km.) 5w40 servis önerili opet yağ kullandım...fark ediyor ..daha rahat motor ve de sessiz...
BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR
babam 10 40 koymuş beleşe alıyorum diye hatta önce bi değişmişler yağı sanayide 2 tur atıp gelmiş tekrar değiştirmiş motor temizlensin diye. yol bilgisayarındaki ort tüketim 6.2 ydi 5.4 e düştü
İnşallah elimizde kalmazsa kısmet diyelim
Araçta hem yakıtı hem yağı değiştirdim, titreşim ve ses bariz azaldı, çekiş arttı.
Yakıt : BP'den Lukoil'e
Yağ: 5w-30 Castrol Edge Turbo Diesel'den Mobil Super 3000 5w-40'a
Garip olan yağda mazotta ilkinden daha ucuza geliyor olması![]()
mazotta shell v-power gtl den iyisini tanımam bilmem. gtl alınca araba tüketimi 0.2 daha az gösteriyor. daha fazla km yapıyorum hatta basıncada iyi kaçıyor.
Herkez daha çok yakıyor diyor GTL için.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
shell v-power gtl tam 1 sene kullandım.kısacası şunu diyebilirim (Diğer dizel yakıtlar) fiyat farkını kapatacak kadar katkısı olmuyor. hem euro 5 altı motorlar içinde hiç bir değeri yok...ama yeni araçlar ve lüks araçlar için katkısı olacağını düşünüyorum...
BİR HAYATIN VAR VE SEN ONU EN İYİ BİR ŞEKİLDE YAŞAMALISIN...!!! EndeR
valla ben arabayı pek 80 90 üzeri sürate çıkarmam, öyle oluncada arabanın en az yaktığı durum oluyor. zaten kullandığım yollar ankara içinde konya yolu eskişehir yolu.ben sadece onu gözlemledim, normal v-power la 3 çeyrek depoda 600 km yapıyosam gtl olunca tam hesaplamadım ama 650 km gibi bi meblaya ulaşıyorum. bu da benim için bir gün fazladan okula gitmek oluyor.
euro 5 altı içinde bi değerinin olmadığı söylenmiş ancak motoru temizlediğini söylüyor pompacılar, yoksa yalanmı pompalıyolar? fırsatım olursa petrol ofisini denemek istiyoru, yakıtı yoğun olduğu için uzun km yaptırdığı söyleniyor. bu konuda bi fikri olan var mı?
Geçen gün 10bin bakımını yaptırdım servis shell5w-40 koymuş.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri