km geçtikçe biraz da yuklendıkçe açılır o halde ?
motoru açmak 5000 devirle gitmek değildir araç zaten dizel çok yaktığın mazot yanına kar kalır.
km geçtikçe biraz da yuklendıkçe açılır o halde ?
fazla yüksek devirde kullanmanın kanımca motorun açılmasıyla alakası yok. ben ilk aldığımda 1 defa 135 km ye çıktım dedim ne gereği var kendini frenleilk günkü performans ile şuanki performansım aynı araç 17200 de. motor açılmaz ama tüketim azalır . torkun ve devrin maximumunu ani hızlanma yüksek devirde seyiretme ile değiştiremeyeceğimize göre motor açılımı bana hikaye gibi geliyor.
"Dizel Araçlarda 5200 Devirde Hız Kesici Mevcut.. Benzinli Araç Sahiplerinin Ulaştıgı Hızlara Ulaşmaya Çalışan Arkadaşlar Boşuna Kurmayın o Hayalleri.. Fabrika Verilerini Yakalıyosan Motor Tamamdır.. Duz Yol 165 Max.. Tekrarlıyorum DİZEL ARAÇLAR..''
Motoru bağırtmanın motor açma ile bir ilgisi yok ki zaten..Bilhakis zarar verir yıpranmayı arttırır. 3000 bilemedin 3200 devirleri geçmemek lazım.Km yaptıkça motor daha uyumlu ve verimli çalışıyor zaten.."Boşuna yüksek devirli kullanmayın" değil, "bağırtarak kullanmayın" araca zarar veriyorsunuz.
This is not personel, just business..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri