6,5lt yapar hocam 100km biraz fazla yakmış sanki ;)
Printable View
Şehir içi 6 litrenin altına düşmüyor :) Üstünede pek çıkmıyor.
benım yol bilgisayarı 5.7 gösteriyor.
sehir içi 5,9
bu rakamları görünce bazen şok oluyorum yaaa bugun aracıma bindiğimde şehiriçi kullanımdan dolayı yol bilgisayarım ortlama 7.5 lt gösteriyordu ve yol bilgisayarım arızalandığını düşünüyordum ama gün içinde yaklaşık 80 km yolculuğumda 5.9 a kadar düşürebildim :) ama eminim şehiriçine girdiğimde yine ortalama 6 - 6.3 civanı bulacak...6 lt'nin altındaki arkadaşları yakıt durumundan dolayı tebrik ediyorm...
Aracım 1500km'yi aştı 3 defa sıfırladım verileri 5 litre yakıyor ortalama mazot 2tl olsa doyum olmaz gezmeye :D:D:
şehir dışı 3.4 lt,şehir içi 5.7 lerde...
genelde şehir içi 5.7-5.8 ama geçen şöle bişi oldu eşim atatürk havalanına geliyodu şehir dışından cumartesi gece 11 depoyu çekmeköyde fulledim çekmeköy-havalanı arası git gel 5.0 gösterdi sonra sabah 7:30 çekmeköyden şişli akşam 18:00 dönüş 5.4 lt ye çıktı bence mükemmel :)
5litre çok uygun geldi bişey sormak istiyorum aracı şehiriçi mi kullanıyosunuz birdde bunda aracın km'sinin önemi varmı?
ben evo multijet 900 km'de 5.7 yakıyor. max 4.viteste 2000 devirde şehiriçi kullanıyorum aracı şimdilik bunu daha düşürme şansımız yokmu acaba bu işin sırrı ne :)
ilk olarak yol bilgisayarımın ekranı herzaman anlık tüketimi gösterir gaza dokunurken oradaki rakamları mümkün olduğunca düşük tutmaya özen gösteririm ş.içi hız limitlerine her daim dikkat ederim ani dur kalk yapmam ışıklar kırmızıya dönerken gazı kökleyip geçmeye çalışmam güzergahımda en az ışık olan ve yoğun olmayan çevre yolları kullanırım otoyolda hızımı sabitler 110u geçmem canım hız yapmak isterse otoyolda yaparım tabi bütün bunları 2005 yılından beri uygularım eski arabamda puntoydu ve şehir dışı 3.8lt ş.içi 4.3lt yakardım malum devir ekonomi devri para kolay kazanılmıyor :D:D:D
ya sasırıyorum dayımın astrası 2008 aynı motor aynı aynı hp yanı 90 hp 6 ılerı onun kasası bııde sedan bu ısten bı sey anlmaıyorum sınır oluyorum 6.5 den asaga dusemıyorum butun fılıtrelerı de degıstım
Powerbox lı hali ile 5,8 ...
Karma 4.5 lt Ortalama hız 41 km Araç 4100 km de