10.000 bakımını 170 TL ye gökerde yaptırdım.
işçilik+3 lt yağ+ tapa,karter+ hava filtresi+ motor iç temizleyici+ yağ filitresi
10.000 bakımını 170 TL ye gökerde yaptırdım.
işçilik+3 lt yağ+ tapa,karter+ hava filtresi+ motor iç temizleyici+ yağ filitresi
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
eser dedıgın dogru ben kendım ıcın 500 verserm bırısı 250 verse hırslanırım abı sonucta aynı sey yapılan aynı yapılacaklarda bellı tofas-fıattan arasalarda soylıyecem zaten sevıslerdekı bu fıyat tutarsızlıgnı cıyt olayını ha bırde kaporta cıktı bugun doludan yagan dolu kaportaları gocertmıs nebıcım bır sactır bu anlamadım vallahı arabayı yıkattıgımda cıla cekıyorum araca tavana cok az baskıda ıce gocup sonra tekrar eskı halını alıyor sankı legen plastıgı gıbı
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Garantı için katlanılabılır elbette ben genel anlamda pahalı dedım Eser![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
10 000 bakımına verdiğim aracımı bu gün teslim aldım.
Yapılan işlemler:
- Hava filtresi ve motor yağ değişimi
- Tune-Up (Motor yağ kanallarının temizlenmesi gibi bir şeymiş, faturada temizleyicileri için alınan ücret de var)
- İç sirkülasyon ve klima düğme aydınlatmaları değişti
- Kalorifer fanı temizlendi
- Sol arka kapı kilitleri yağlandı.
Eskişehir Birmot işini güzel yapıyor. Leş gibi verdiğim arabamı da tertemiz aldım.
Murat ve Mustafa Beyler çok yakından ilgileniyorlar. Onlara ve Eskişehir Birmot çalışanlarına teşekkür ederim.
Arabayı 15 km kadar kullandım bu gün, araçta belirgin bir değişiklik yok, anlık yakıt tüketimi ve performansı aynı, demek ki hava filtrem çok da kirli değilmiş diye yorumladım.
Fatura arabada kaldı, orada detaylar yazıyordu, eksik yazdığım bir şeyler olursa onları da eklerim sonra.
Koç Ailem indirimi ile birlikte 139 TL ödedim, fiyatı gayet uygun geldi. Servisten verdikleri kağıtta tahmini fiyat 150 TL yazıyordu, genellikle de 10 000 bakımının 170 TL civarında tuttuğunu söylemişlerdi.
Buraya kadar olanlar artılar. Bir tek konu var, o da motor yağı.
Motor yağı olarak ben aksini belirtmediğim için Opet kullanılmış. Belirtseydim Selenia kullanılacaktı, ama onun da çok iyi olmadığını duyuğum için bir de Opet'i deneyelim diye düşündüğüm için özellikle belirtmeye gerek duymamıştım.
Yağ değişim kartında da bir sonraki yağ değişim kilometresi 20 000 olarak görünüyor.
Tam detayını bilmiyorum, tecrubeleri olanlar paylaşırsa sevinirim. Bildiğim kadarıyla benzinli GP lerde yağ değişimi 20 000 de bir, ben Opet'i 10 000 de bir değiştireceksem bu bakım çok da ucuza gelmemiş demek ki.
Opet'i kabul etmemin bir nedeni de elimde 1 lt Opet yedek yağ olmasıydı, bagajda her zaman taşıyorum. Şu ana kadar benim GP hiç yağ eksiltmedi. Benim için şaşırtıcı, çünkü benim bildiğim FIAT motorları çok yağ yakar. Yağ lambasına da güven olmaz, uyarı anlamında değil 'geçmiş olsun' anlamında yanar. (Yağ nedeniyle babam Tempra, kardeşim Palio motoru yaktı, genetik olmasından korkuyorum.)
Farklı 2 markayı karıştırmak istemediğim için 1 yıl daha Opet'i kullanabilirim.
Arabayı kullanmaya devam ettikçe Opet yağ ile ilgili de bilgi veririm. Çünkü FIAT ın yağ yakma problemini bildiğim için sürekli yağ kontrolü yapıyorum. Her ne kadar benim araç hiç yağ azaltmamış olsa da bakımdan yeni çıktığı için bir süre bu kontrol işini daha sıkı tutacağım.
Şu an rengi ne bakmadım, ama beklentim henüz kararmamış olması, ama ne kadar erken kararırsa da o kadar iyi demektir, yarın sabah motor soğukken bir kontrol yapacağım.
Neyse ki yılda 10 000 km yapıyorum, yıllık bakıma gittiğimde zaten 20 000 e gelmiş olacağım, çok problem değil. Gelecek sefere Birmot ile de görüşüp bakıma vermeden önce dışarıdan Castrol Edge satın alıp onu kullanmak istiyorum.
Bundan sonra da bakım ve diğer konular için tercih edeceğim yer Eskişehir Birmot,hem ilgileniyorlar, hem para kazanmak uğruna araçlara gereksiz işlemleri uygulamıyorlar, hem de işlerini temiz yapıyorlar.
bence fiyat makul hem de oldukca
abiler fiyat pahalı diyorsunuz ama koca servisler nerden para kazancak tabiiki işcilikten
özel servisler daha uygun ama yetkili servisin masraflarını biraz göz önüne alın.çalışan işci sayısı,baglı oldugu firmaya verdiği paralar,koca servisin giderleri.Bence tabiiki işcilik parası normale göre pahalı olcak.170 lira ise oldukca makul bir fiyat bence.Toyota honda vw gibi servisleri görseniz fiata dua edersiniz yine.Geçen arkadaşımın golf dizel 20.000 bakımı 600 küsür civarı tutmuştu.Honda ve toyota ailemde oldugu için iyi biliyorum.Bütce meselesi o konuyu ayrı tutarak yazıyorum tabiiki....
Mustafa öncelikle güle güle kullan...
fiyat mükemmel... 139 lira çokta pahalı değil... ben 18 ay önce 135 e yaptırmıştım... koç ailem indirimli...
servis kitapçığında yağ değişimi için 20.000 yazıyor fakat 10.000 de bie değişiyor... ben selenıa kullanıyorum...10.000 bakımıda da aynı yağı kullanmışlardı... 20.000 bakımında da aynı yağ kullanıldı. şimdi yağ değişimi 40.000 yazıyor.... ama senelik bakıma gidince değiştiriyorlar. bu da Türkiye şartlarında servis kendini grantiye almak istiyor olabilir.. bunu bir araştırmak lazım...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri