aracın kilometreyi doldurmamış fakat yıl bitmişse bence yağ filtresi hava filtresi, yakıt filtresini değiştir derim.. servis belki hava filtresi temiz diyebilir ama bence 15-20 ytl için içine kurt düşürmeye değmez.. geçen bahçelili ali ile tesadüfen tanıştığımızı biliyorsunuz alinin demesi aracım 12500 (kilometresinden tam amin değilim) km de ve ben üç defa yağ değiştim dedi.. motorum rodaj işleminden sonra ben yağı değiştirdim dedi.. banada aslında mantıklı geldi aracım 6400 km de acaba diyorum bütün filtreler ve yağı değiştirsem mi diye düşünüyorum.. ama 10 bine kadar dikkatli kullanıcam orda ben hemen bütün filtreleri değiştiricem servis hava filtresi temiz dese bile..
aslında ben aracı eylül 21 de aldım ama bu olayla bitmiyo aracın ne zaman yapıldığı motor yagının motora ne zaman koyulduğu önemli.. ben aracı 21 eylülde aldım ama araç mart ayında yapıldıysa o zaman yağ değişimi martta kilometre dolmasada gelmiş demektir. ben de görünen 21 eylülün kafayı çalıştırırsan yağ değişim mantığını uygularsan asıl değer budur diye düşünüyorum..
Yer imleri