beylikdüzü hariç yuhhh diyorum,
sayın göztepe oto direksyon yağı yerine fren hidroliği demek istedi heralde :)
zincirlikuyuda direksyon kayışı nerdeymiş bi gösterirse sevinirim :D
Printable View
birde birmot beylikdüzü gergi rulmanı demiş diğerleri herhangi birşey yazmamış. periyodik bakımlarda yapılan işlemler standart değil mi acaba ben anlayamadım bu durumu?
aslında standart olması gerek fakat bir önceki bakımda ihtiyaç görülüp değişen veya ihtiyaç görülmeyip değişmeyen parçalar olabildiginden araçtan araca değişmesi normal.. ha ama aşağı yukarı benzer işlemler yapılacağını düşünüyorum herşeye rağmen..
İstanbulda ikamet edenler , bu bakımı daha ucuza yaptırabileceğimiz bir yer yok mudur acaba bildiğiniz ?
bujiler 20bin kmde bir değişmiyor mu ? 40 bin kmde değişti benim bujiler en son. şu an 60bin için fiyat aldığım hiçbir servis bujiden bahsetmedi.
aynı zamanda 60bin bakımını serviste değil tanıdık ustama gidicem.
60 binde trigeri de değiştirsek triger ne kadar tutabilir aşagı yukarı
aracınız kaç model?
hiçbir yetkili servisin bujiden bahsetmemesi üzerine ustamı aradım. bujileri değiştirecek miyiz en son 40 bin bakımında değişmişti şu an 60 binde araç dedim. gerek olmadığını ama kontrol edeceğini kurumlanma varsa silip temizleyeceğini bujilerin 20 bin km daha yapabileceğini söyledi.
Merhaba Bugün ustama gittim. bana sadece yağ- yağ filtresi değişiminin gerektiğini söyledi.
hava filtresi, TEMİZ
polen filtresi, TEMİZ
ön fren balatası SAĞLAM . + temizlik yapılır,sileriz vs. Arkalarda aynı şekilde sorunsuz dedi.
direksiyon Hidrolik ve ,fren yağı : SORUN YOK . (ölçüm vs yapıldı)
buji : SAĞLAM
Kayışlar vs: SAĞLAM dedi. Sadece mayısta aracımın 5. yılı doluyor. Triger değişimi için geldiğinde kayışlara vs tekrar bakarız değiştiririz dedi.
Daha önce hiç yetkili servis dışında bir yere gitmediğimden bu durum bana garip geldi :) servise gitseydim yukarıdaki mesajlarımda yapılacak değişimleri görebilirsiniz onlar yapılacaktı. Ha gittiğim ustada 25 sene derindere toyota servisinde servis sorumlusu olarak görev yapmış biridir. halen daha derinderenin kirada olan araçları bakım için ona gelir ( kendisi uğraşmıyor tabi bakımla yanında çalışan elemanları var onlar yapıyorlar tüm işlemleri ). kendisi çok yakın bir aile dostumun dostudur . o vasıtayla tanışmıştık.
bu yönden güvenim tam. ben bunları bunları yapın dememe rağmen gerek yok masrafa dedi.zaten para almak için yapsaydı hepsini değiştirir faturayı kabartabilirdi.
ama ne bileyim içime yer etti size sorayım dedim. yardımlarınızı bekliyorum.
arcım 2007 model ama uygun bir fiyatsa trigeri değiştireyim kafam rahat etsin
benim arabanında 60.000 bakımı geldi bune abi yaa bu kadart tutarmı yaa :)
Herkez 700-800 TL den bahsediyor :)
İstanbul Merter.de 637 71 64 bülent ya da mustafa beyle görüşebilirsiniz.
Keresteciler Sitesi. Fatih Cd. Ceviz Sk. No:17 Merter güngören. Merter Merkez Servis