antıfrızıne baktır derım herhabgıbı bır ustaya antıfrızın donma derecesıne baktır gerekırse ek yaparsın ankarada kar olmasada kuru ayaz var ve soguk var
Arkadaşlar merhaba ben akdenizli olarak kar kış bilmem
ancak artık ankarada yaşıyorum
2009 aralıkta aldım aracı 10000 bakımı yaptırdım dizel puntoma
bundan sonra 1 yılın dolmasını mı beklicem bakım yaptırmak için yoksa 20000 olunca mı gidilecek servise
bide araçı sıfır aldım ankara için yeniden antifrezze koydurmalımıyım şimdiden teşekkürler
antıfrızıne baktır derım herhabgıbı bır ustaya antıfrızın donma derecesıne baktır gerekırse ek yaparsın ankarada kar olmasada kuru ayaz var ve soguk var
ya 10000 km yol yapınca yada 10000 km yapamadıysanız 1 yılın sonunda gitmeniz gerekiyor. zaten yetkili servise bakıma gidiyorsanız antifrizinizi kontrol etmişlerdir. telaşe etmeyinantifirizin rengi pembe değilmi ? ama içinize sinmiyorsa gidin yetkili bir servise ölçtürün
Mehmet, yıllık bakım-periyodik bakımla ilgili bilgileri aşağıdaki başlıkta bulabilirsin:
https://forum.grandepuntotr.com/serv...kim-farki.html
Muhtemelen 10000 de basit kontroller yapılıp yağ değişimi olmuştur.Bir sonraki yağ değişimin ve periyodik baımın 20000kmde ve eğerki 1 sene içinde 20000 e gelinmezse bu durumda yıllık bakım yapılmalı.Yıllık bakımda da km dolmasa bile yağ değişimi yapmanı öneririm,
Antifriz değişimine şimdilik gerek yok, sadece derecesine baktırmak yeterli...
ya ben şaşırdım şimdi,
dizel puntişler her 10,000 km de bir bakım yapılır die biliyorum.
yıllık bakım die bişi mi var?
ben, 10 yada 20,000 km dolmadığı müddet, 3 yada 5 sene de geçsede bakıma gerek yok die biliyorum ama?
Aslan kardeşim. İlk 10,000km bakımı 1 sene içinde dolduysa yapılır. Dolmadıysa ilk sene içinde garanti kapsamından dolayı yapılır. Dizel arabalar her 10,000km de yağ değişimine girer. Fakat 20-40-60 rakamlarda detaylı bakım olur .
Ankaranın kışı ayaz yapar. Antifiriz bone sini -20 gibi ayarlatabilirsin.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri