Merhaba,
Fiat servislerinde Rot balans ücreti hakkında bir bilgisi olan varmı ve bu rot balans işlemi ne kadar sürer?
Teşekkürler.
Merhaba,
Fiat servislerinde Rot balans ücreti hakkında bir bilgisi olan varmı ve bu rot balans işlemi ne kadar sürer?
Teşekkürler.
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
rot+balans için 100 tl yakın bir para istiyorlar.bu işlem için servise uğramanı tavsiye etmem.dışarda bir yerde rot+balansı en az yarı fiyatına yaptırırsın.
yok yaw 40 tl filan olması lazım. dışarda da belki 20 tl bişeydir.
1-2 ay önce 2-3 fiat servisinden aldığım fiyat 100 TL ye yakındı.
arkadaşlar balansı bildiğiniz herhangi bir rotbalanscıda yaptırın ama rot ayarını kesinlikle servisde yaptırın rot ayarı yapıldıktan sonra elektirik destekli direksiyona tekradan ayarın tanıtılması gerekiyor bunuda yetkili servislerin dışında yapmıyorlar
Yorumarını yazan arkadaşlara teşekkürler.iki fiat sevisini aradım biri 70 diğeri ise 65tl fiyat çekti.
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
valla hocam kim ne derse desin aracının uzaktan kumandasının pilini bile yetkili serviste değiştireceksin... kaldıki yürüyen aksam...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
Verdiğiniz örneğe katılmıyorum...Ama daha önemlisi bu düşünce tarzınızla hareket edip servise hatırı sayılır paralar ödeyen ama bir takım arızaları garantiden yaptıramayan üyeler var...
Bunun dışında garanti bitmiş olsa da iyi niyet çerçevesinde hareket eden servisler ve işlerini yaptıran üyeler var...
Ne yazık ki garanti politikası,uygulamayı yapan servise, müşterinin gerekirse ağzını açıp gözünü yumup konuşabilmesine ve bilumum değişken etkene bağlı...Profesyonellik yok...
Servisler bile birbirinden farklı konuşabiliyor...
Sonuçta zamanında dediğim gibi,
Aracı alırken takım elbise,kravatlı kişilerle ikna edilip,
Olası anlaşmazlıklarda ''Bu modeller böyle'' zihniyetinde ustalarla uğraşıyoruz...
Not:Müşteri memnuniyetine önem veren az sayıdaki servis(Kavaklıdere gibi) bu dediklerimden muaftır...
ben ankara üstün otomotivden aldım arabamı abim servisinde çalışıyor müşteri memnuniyetide en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.. onedenle öyle konuştum...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
selam arkadaslar bende bir ara servis dışında rot balans ayarı yaptırdım o günden sonra direksiyonum hafif sola dönük duruyor buda elektrikli dreksiyondan kaynaklanıyor olabilirmi?birde direksiyonu tam sola yada sağa dayayıp düzelttikten sonra aracım en son ne tarafa çevirdiysem o tarafa çekiyor,tam ters tarafa çevirdikten sonra düzeliyor sizce neden olabilir
Rot ayarından sonra beyne bağlanıyorlar, ben bizzat gördüm bence de serviste yaptırın derim. 40-45tl felan alırlar, zaten öyle zırt pırt yapılan bir ayar değil.
20.000km bakımda 40tl yazmışlardı ben istemedim ki dedim fiyattan düştüler.. en son 40tl idi..bu arada rot balans yaparken direksiyonun oralardan bişiler yapıp bilgisayara bağlıyorlar..
sormadım ne yapıyosunuz diye..
Merhaba arkadaşlar ben brisa satış destek ekibinde çalışıyorum aracınızın rot-balansını bizim bayilerimizden yaptırabilirsiniz (lassa ve bridgestone)
Arkadaşlar bende arabama rot balans Sinop ta servis yapmadığı için dışarıda yaptırdım ve yaklaşık 10.000 km olmuştur ve yapan eleman kesinlikle elektirik destekli direksiyonun tekradan ayarının tanıtılması işlemi yapılmadı.Bu olayı açıklayabilirmisiniz.Ben bu şekilde kullanıyorum arabayı ne zamandan beri sorun olurmu.
Konu biraz eskilerden canlanacak ama mazur görün.
Yarın rot-balans için lastikçiye gidecektim ama bu konuyu görünce kafamda soru işareti oldu. Acaba servis dışında rot-balans sonrası bu teknik konu sebebiyle sıkıntı yaşayan var mı? Yoksa bir şehir efsanesi mi?
Arkadaslar benimde bu konuda bir sorum olucak serviste rot ayari yapildiktan sonra bilgisayara fln baglandigindan bahsedilmis bu ne icin yapiliyor birde disarda araca rot ayari yapilamazmi? Yada yapilirken city modu kapatip mi yaptirmamiz daha saglikli olur konu hakkinda oncesinde yaptiran arkadaslar cevap yazarsa cok iyi olur
city modu farketmez.city mevcut ayarları kullanıp, sadece direksiyonunuzu yumuşatır.Bilgisayar da açıyı kesin ayarlamak için.Yani açı ölçmek için.en azından bizim arabamızda öyle yapılıyor.Elle ayarlandıktan sonra ince ayar bilgisayarla yapılıyor diye biliyorum.
C2105 cihazımdan gönderildi
Bilgisayardan kasıt lastikçinin de kullandığı bilgisayarlı sistem mi yoksa servis özel başka bi işlem daha yapıyor mu demek istediniz? Yani üstteki mevzudan şu çıkıyor gibi çünkü "dışarıda yaptırılan ayar bilgisayarlı da olsa tam olmaz". Ondan emin olmak istedik.
Bilgisayarlı makinesi olan bi rot balans yapan lastikçi işimizi görecektir değil mi? Herkes lastik-mevsim değişimi döneminde vs. ayar için servise gitmiyor ya?
Mobil cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri