Dün 20.ooo km bakımını yaptırdım..
Polen Filtresi: 31,18
Yakıt Filtresi: 62,26
Hava Filtresi: 8,48
Yağ Filtresi: 11,20
Yağ 4lt 5W-40 Selenia: 79,36
20,000km periyodik bakım: 99,00
Havalandırma sistemi-Dış hava: 13,80
İşçilik toplam: 112,80
Parça toplam: 192,48
KDV: 54,95
TOPLAM: 360,23 TL
Bu arada direksiyondan dönüşlerde ara sıra dong dong ses geliyordu amortisor takozları yağlanmış ses devam edince hava yastığı spirali? ve EPS kontrol edilmiş yenileri sipariş verildi.. Takozlarda değişecekmiş.. Sağ ön amortisör keçeleri yağ kaçırdığı için değiştirilmiş.. Sadece sağ amortisör değiştirilmesi tuhaf bir sonraki gidişimde sol amortisörün de değiştirilmesini isteyeceğim.. (Bu arada sağ kaldırımı atlayarak garaja giriyordum hep sağ amortisörler ilk yükü alıyordu)
Fren balatası daha yeniymiş uzun yol yapmama bağladılar.. Tekerlek rötasyonu ve rot-balans yapılmış.. Boşta araçta uğultu vardı, hava filtresi ses yapıyormuş, ses kesildi.. Klima yüksek fan hızında ses yapıyordu temizlenmiş ses kesildi.. Bozuk zeminde motordan lakırtı ve iki bilyenin sürtünme sesine benzer bi ses vardı.. Bakımdan sonra kayboldu.. Bagaj Fiat logosu paslanmıştı onun da yenisi ile değişimi yapılacak..
Zincirlikuyu Birmot çalışanlarına özellikle Selçuk Bey ve İbrahim Ustaya teşekkür ediyorum.. Tavsiye ederim..
Yer imleri