Arkadaşlar merhaba;
Aranıza yen, katıldım ve 2 gün önce bir GP mavişim oldu. 1.3 mtj active. aracım aldığımda 11700 km deydi. Neyse...
Konuyu açan arkadaşıma demek isterim ki, dökmek istersen değil fiat GP, mercedes bile dökülür. bu biraz da kullanıcı ile alakalı. en basit örneği, bazı insanlar çukuru gördüğünde frene basar ama çukura girerken daha da sert basar bırakmak yerine. bu arabanın canına okur. bunun gibi kritik hareketler var arabayı döker. tam sağ-tam sol dönüşlerde girilen çukurlar falan filan...
Kendine şoförlük konusunda güveniyorsan kendine, istersen şahin kullan farketmez.
bu dıreksıyon olayı oncekı yıl (2007 kasım'dı sanırım) mersın unıversıtesınden bır hocamın basına gelmıstı.aracı 1.3 multıjet 75hp dynamıc.unıversıte yolundan asagı ınerken kı o yolu bılen bılır yokus asagı baya egımlı bır yol.o yoldan asagı ınerken, dıreksıyonda senın bahsettıgın sorun olmus.bırden dıreksıyon sertlesmıs.arabayı guc bela durdurabılmıs.o zaman servıse gıttıgınde, dıreksıyon mılınde problem oldugunu soyleyıp, dıreksıyon mılını degıstırmısler.daha sonra bu sorun bı daha yasanmamıs...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
bilmezmiyim o yoluyukarı cıkarken köstebek yuvası gücüm yetse arabayı sırtımda taşıcam.. aşagı inerken bişi yok
direksiyon kronik bir sorun 06 07 modellerde tanıdıgım herkes degiştirdi.. city motorunu
ama 09 modellerde kaldıgını sanmıyorum.. o olacak bu olacak die araba alınmaz. ben arabadan hic anlamazdım bu sitedeki bi arkadasla konustum arabadan memnunmusun dedim.. performans aramıyorsan güzel araba dedi 1 hafta içinde aldım arabayı..
arabanın basına cok ciddi bişi gelmedi ama en sonki olayımı anlatim otobanda ortalama 80 ile giderken en sagda bi hayvan ölmüş.. son anda gördüm ortaladım araba resmen havaya kalktısonra yolda ses gelmeye basladı.. neyse adanaya geldim ertesi gün birmota gittim ve 2 dk da hiç bir para talep etmeden aracı yaptılar verdiler.. sadece altındaki sac egilmiş oda egzoz borusuna carpıyormuş..
bence gayet saglam araba tekrar sölüyorum pert olmuş arabaların resimlerine bakın...
Bu listede Opel yok mu şimdi?
1-bilgi veriyorsak tam verelim.Opel ingilterede Vauxhall,Amerika'da Sa adıyla satılır.
2-verdiğiniz listede müşteri memnuniyeti,Fiat'ta tek yıldızken,Opel'de 3 yıldız.
3-2008 yılı müşteri memnuniyetinde Fiat 28.sıradayken Opel(Vauxhall) 18.sırada ve ortalama bir başarı göstermiş.
Verdiğim Linke bakılabilir.
Almanya'da satmayan Opel nasıl oluyorda,avrupada astra ile Golf'un ardından en çok satan 2.araç oluyor.
Türkiye'de geçtiğimiz yıl en çok satan B sınıfı araç Opel corsa,C sınıfı araç Opel Astra hb.
Bakınız buda corsa'nın değerlendirmesi;
https://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?RT=886
Bilgi paylaşımı yapılıyorsa kulaktan dolma olmasın lutfen.
Ben 1.5 yıl astra kullandım 1 kere periyodik,1 kere sis lambası değişimine 1 kere de egr valfleri değişimine girdim.
7 ay grande punto kullandım,18 kere servise girdim.Daha 17000 de ki arabamı sattım.
Şimdi gene büyük ihtimal gp alacağım.Çünkü fiyat-performans mantıklı,bugün 2.el dizel corsayı 23-24 ten aşağı alamazken 18 e rahatlıkla gp bulunabiliyor.Zaten en büyük avantajıda bu.
benim araba kesin özel üretim
3 sene ve 17000 km geride bıraktı
kronik olarak geçen sorunlardan city motoru arızası ve tıkırtı burcu çıktı garantiden yapıldı. bide farlar değişti garantiden.
çukurlara filan dikkat etmem genelde girerim. takozlarda ve amortisörlerde sorun yok![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
benim gp 2006 23000'km de çok memnunum sadece tıkırtı burcu değişti başka hiç proplem yaşamadım şimdiye kadar kullanım tarzım normal herhalde benimkide özel üretim![]()
her zaman her yerde gp
ben guzele guzel demem;güzel benim olmadıkça...
---
canım dostum nedir bu sitem,,,yapmıssak bir hata kusura bakma ve veryansın etmene,üstüme oynamana gerek yok hatamı söyle düzelteyim akıl akıldan üstündür.
ben opelin baska isimle satış yaptıgını bilmiyordum...
bilgilendirdigin için saol..
--
almanya için herzaman için satıları tetikleyen yerli bir ürün olması ve arac olsun yedek parca olsun makul fiyatta olması...(opel ve golf için)
----
ben herhangi bir markayı övmüyorum ve ben otomotiv sektöründe çalısmıyorum,opel ve 97 golf sahibide oldum o yüzzden allah bana bir daha opel ve wv yüzü göstermesin...1,5 sene dir be gp yle problem yasamadım ama sen yasamıssın.aynı seyleri ben opel ve vw için yasadım...
fiat genelinde kötüdür...ama gp suana kadar fiatın üst düzey arabası sayılır..(dikkat lütfen fiatın kendi içinde problemsiz aracı sayılır anlamında)
----
astra ve golf gpden üst klasman...
---
ve sunu tekrar hatırlatayım...firmalar tek araclarıyla degerlendirilmiyor...
fiatın suan da bu segment te yakaladıgı en iyi arabası.
fiyatı ile kıyaslama yaparsan makul bir araç...
---
ben sahsen 38 ytl verip full bir astra almam alana karısmam...toyota auris alırım yada 2005 model bir avensis bakarım..
burda sahsi fikirlerimi sunuyorum...
burda herkes fikrini sunuyor...dogru yada yanlıs ve SAOL sayende bunuda ögrendim...lütfen konusurken biraz daha DİKKAT...(herhalde bu forumun amacı biribirimizi yargılamak degil,bilgi paylasmak ve hataları bilinenleri düzeltmek sanırım?)
Konu batuhann80 tarafından (31/01/2009 Saat 22:42 ) değiştirilmiştir.
Aracı 2 aya yakın zamandır kullanıyorum GP emotion full donanımlı bir araç.
Dreksiyon çevirirken trım sesleri geliyor sağ ön davlumbaz aldıgımda kırıktı fren sensörü arızasından abs ve asr ışıgı yanıyordu garantisi de yeni bitmişti üstelik 90000km bakımı da geldi.
Allahtan aldıgım galeri city dreksiyonu yeni değiştirdi sıfırını 1700 yl ye alıp takmışlardı ama elektronik aksana ne fiat ne de servisleri garanti veriyor bundan sonra arıza çıkmayacağı tamamen şansa kalmış.
Fren şalterinin parasını vermek istemeyen galericiyi biraz kızdırdım ve paranın yarısını koparabildim.
ön davlumbaz yarısı kırık bunu değiştirmek lazım aracın içine su giriyor sonuçta oradan servise gittik fren şalteri arka panzot klipsleri ve ön davlumbaz değişimini 10 dakkada yaptılar ücreti mi 225 ytl fatura ettiler ben ise galericiden 50 ytl koparabilmiştim haram zıkkım ettim.
neyse ki 90000 bakımı 110 ytl tutuyormuş sadece yağ ve yağ filtresi değişiyormuş.
Arka kapılarım kafasına göre takılıyor bazen açılıyor bazen açılmıyor.
Aracım emotion 90 beygirlik 1.3 multi jet modeli 2007 eminim ki 2008-2009 larda da bu sorunlar zamanla olacak.
Bir laf vardır biz esnaf olduğumuz için biliriz bilmeyenler de bilsin italyan milleti türklere benzer üretimden çalarlar yani hırsız bir millettir. (Bir zamanlar dünyanın en kalitesiz mallarını türkler üretiyordu bu laf o yüzden söylenmiştir)
Kıl tüy sorunu yaşayan arkadaşlar ne kadar büyütürlerse kendilerini mutsuz etmek için zemin hazırlarlar araçlardan beklentiyi karşılayamayan bir zahmet istanbuldaki 5000 den fazla oto galericiye giderek kısa sürede istediği araç ile değiştirebilir.
İtalyan da olsa sonuçta kullanılan parçalar çogunlukla çin italatı özellikle plastik aksanları ve elektronik devreleri çinde üretiliyor basit bir fren şalteri bile arıza yapıyorsa artık siz anlayın ben puntomu 5 yaşına kadar kullanmak zorundayım sonrasında ise mercedes c 200 compressör alacağım buna mecburum bu bindiğim son b sınıfı araç olacak 5 sene içerisinde kendimi aşmazsam olduğum yerde sayarsam c sınıfını haketmem ancak hayalleri sınırlamamak lazım umarım Türkiyede birgün herkesin mercedesi lexus u falan olur. İşte o zaman gerçekten küçük Amerika oluruz.
not: Serviste bu işlemleri yaptırırken servis yetkililerinden 1-2 kişiye arabayı şikayet ettim hiçbirinin yüzünde en ufak bir mimik oynamasına rastlamadım ve müspet bir cevap da alamadım sanırım 100lerce kez bu sorulara maruz kalmışlardı hallerinden belliydi.
Burda birçok kişiyi tanırım,yüzyüze olsun forumdan olsun hiç adetim değildir insanların üzerine oynamak.Bugün mesaj sayım 500 olmuş şimdi gördüm bir tane mesajımda bile insanların üzerine oynama gibi bir durum söz konusu değil.
Bugüne kadar en az 100 mesajımda bu forumda yapılan,hiç hoşuma gitmeyen tek şey,forumu bazı arkadaşların Grandepuntotr Grandepuntocuların buluşma noktası değilde,arabalarını umarsızca övme noktası gibi görmeleri oldu.Bu durumla o kadar sık karşılaştım ki,ben burada aracımı satmadan problemlerimi anlattım diye,bi arkadaşla atışıp ceza aldım.Körü körüne araç savunulmasından nefret ediyorum.
Mesele Opel o bu marka meselesi değil,genel olarak bazı konular tam bilinmeden kesin ve net doğru ve gerçekmiş gibi sunulduğu zaman biraz kızıyorum.
Fakat sizi tanımıyorum bile size karşı ne öfkem olabilir ne de kızgınlığım,hele ki üzerinize oynamak gibi bi durum asla.Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.Kaldı ki üslübumda da kişisel boyutta bi yargı yoktur.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri