cemdogu Nickli Üyeden Alıntı
Ekonomi üzerinden gideceksen türk parasının 15 yılda nasıl gerilediğinden de bahsedelim.Hatta bir dönem bankaların faiz oranlarının ne kadar tavan yaptığını, milletin açlıktan kredi çekip geçimini sağladığını da konuşalım.Oldu olacak, doların seçimden önceki 2.80 oluşundan da bahsedelim.Bütün bu ekonomik faliyetler olurken, ortada seçim yoktu.Ak parti'nin ekonomide izlediği yanlış tutum ve politika vardı...
Parayı döndürmen lazım.Sürekli zengin olana değil, tüm sermayeye parayı yedirmen lazım.O para vergi, refah, hizmet bedeli olarak zaten devlete dönüyor.Zaten olmuşuz gırtlağa kadar vergi, utanmasak aldığımız şeyin bedelinden çok vergi vereceğiz, onu da yandaşa vermek zorunda kalıyoruz dolaylı olarak.Belediyede çalışanından, yol yapan, yoldaki beton duvarları yapanına kadar kadrolaşmış ve taraf olmuş.Bu da paranın dönmemesine, sürekli belirli bir koalisyon içinde paranın dönmesine sebep oluyor.Eğer gelen para, ülke ekonomisinde tam tur atarsa artarak geri döner bunu her ekonomist söylüyor yıllardır, dinleyen yok...
Sadece parasal düşünüyoruz ama.Ak partinin yıllardır izlediği sıkı tutum ve baskılama politikasını bi düşünelim.Gezi parkında eziyet gören gençlerimizi düşünelim.Hatta ve hatta kin nefret kustuğumuz HDP'nin mitinginde olan o patlamadan sonraki polis zulümünü düşünelim daha 2-3 gün evvel.Polis devleti olduk.Sokakta alternatif söz söyleyen joplanır oldu biber gazı yedi.
MHP'nin tutumunu yanlış buluyorum.Sanırım olayı anlamadı sn Bahçeli.Kendisi büyük bir siyasetçi, çok saygı duyuyorum ideoloji olarak uymasak ta.Ama olayın Ak parti'den kurtulmak olduğunu henüz anlamış değil.HDP'ye oy veren CHP'liler diyerek ortalığı karıştıranlara aldırış etmeyin, HDP'ye giden oylar Ak Partiye oy veren kürt kardeşlerimizden çıktı.Grafiklerle sabittir, önceki seçimde CHP ne aldıysa aynını almış nerdeyse artış yok.Ak partide düşüş var ve HDP ile şu anda aynı masaya bakmak zorundalar.İşte o kadar yılın nefret söylemi, milleti galeyana getirmek, her partiyi hedef göstermek buna mal oluyor.
Yer imleri