28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Qashqai ile hafta sonu temizliğimiz

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam bu aracın turbolu da olsa benzinlisini düşünmem.Kasa yapısı aynı yani şase aynı yeni qqde.Bu arabanın benzinlileri gitmiyor.Ve çok yakıyor..

Hem gitmeyecek, hem çok yakacak hem de turbo olduğu için bidaha fazla yakacak.
    Bu arada yeni nesil düşük hacim turbo benzinli araçlarda tüketim atmosferiklere göre çoğunlukla daha düşüktür.
    Sizin gitmiyor yakıyor dediğiniz araç 1.6 20 yıllık Renault megane motorudur ki gerçekten gitmez şehiriçindede 11-12lt leri çok rahat yakar.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada yeni nesil düşük hacim turbo benzinli araçlarda tüketim atmosferiklere göre çoğunlukla daha düşüktür.
    Sizin gitmiyor yakıyor dediğiniz araç 1.6 20 yıllık Renault megane motorudur ki gerçekten gitmez şehiriçindede 11-12lt leri çok rahat yakar.
    Kasa ağırlığı, jant büyüklüğü gibi değerleri hesaba katmıyorsunuz.eski benzinli motor güçlü sayılır aslında ama kasa ağır olunca evet gitmiyordu.Yeni 1.2 turboyu da tedde test ettim.Onun da kaderi aynı.Sesi çok tatlı ama rampalarda basıncı açtığını ve toplamaya çalıştığını anlayabiliyorsunuz.En basiti, dizel cinnahtan 4/5 viteste çıkarken 1.2 3/4 viteste çıktı ve yakıt tüketimi fazlaydı.Eski qashqaideki motor ortalama 10 litre benzin yakıyorken 1.2 turbo 12 litre yakıyor.Sahibi arkadaşlarım var.Onlar da yazılım yaptırarak bu işin altından kalkmaya çalışıyorlar.1.5Dci 110Bg den 160 beygire yükseltilince efsane.Üstelik yakıt tüketimi 4.5 gösteriyor inanmıyorum ama . 1.2 turbo motor nolur bilemem...

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kasa ağırlığı, jant büyüklüğü gibi değerleri hesaba katmıyorsunuz.eski benzinli motor güçlü sayılır aslında ama kasa ağır olunca evet gitmiyordu.Yeni 1.2 turboyu da tedde test ettim.Onun da kaderi aynı.Sesi çok tatlı ama rampalarda basıncı açtığını ve toplamaya çalıştığını anlayabiliyorsunuz.En basiti, dizel cinnahtan 4/5 viteste çıkarken 1.2 3/4 viteste çıktı ve yakıt tüketimi fazlaydı.Eski qashqaideki motor ortalama 10 litre benzin yakıyorken 1.2 turbo 12 litre yakıyor.Sahibi arkadaşlarım var.Onlar da yazılım yaptırarak bu işin altından kalkmaya çalışıyorlar.1.5Dci 110Bg den 160 beygire yükseltilince efsane.Üstelik yakıt tüketimi 4.5 gösteriyor inanmıyorum ama . 1.2 turbo motor nolur bilemem...
    Kardeşim seni anlıyorum mutlaka fark olacak hacim ve tork olarak büyük sonuçta benim anlatmak istediğim aynı donanımda eski nesil dizel motora 9000 yenisine ise 14000TL fark istemek gerçekten ayıp AB ülkelerinde bu fark 1000-2000€ geçmezken. Kaldı ki 1.2 t motorda pahalı bir motor gerçekten. Yani ekonomi yapacağım diye aynı donanımdaki araca 14000 fark vermek bana pek mantıklı gelmiyor kaldı ki normal kullanıcı içinde 1.2t motorun tatmin edici olacağını düşünüyorum. Zaten araç suv sınıfı bir araç kimse bu tarz bir araçla drag yarışlarına filanda katılmaz.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim seni anlıyorum mutlaka fark olacak hacim ve tork olarak büyük sonuçta benim anlatmak istediğim aynı donanımda eski nesil dizel motora 9000 yenisine ise 14000TL fark istemek gerçekten ayıp AB ülkelerinde bu fark 1000-2000€ geçmezken. Kaldı ki 1.2 t motorda pahalı bir motor gerçekten. Yani ekonomi yapacağım diye aynı donanımdaki araca 14000 fark vermek bana pek mantıklı gelmiyor kaldı ki normal kullanıcı içinde 1.2t motorun tatmin edici olacağını düşünüyorum. Zaten araç suv sınıfı bir araç kimse bu tarz bir araçla drag yarışlarına filanda katılmaz.
    Tabii katılmaz. Ama en azından yokuşta orda burda bayılmak ta istemez. Bence 1.5 dci oldukça iyi bir tercih ki yakıtı gidişiyle on numara. 1.6 ile vergi farklılığı var mı bilmiyorum. 1.6yı da ben denedim. Benim aracımdan daha atik olduğu kesin ama gerek var mı? Bana sorsan yok. 1.5 te oldukça iyi
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com