İşallah gönlünüze göre olur açıkçası ben 2012-2013 10-20000km arası araçlar için demiştim ama 2.linkteki araç temiz gözüküyor.
Printable View
Kasa ağırlığı, jant büyüklüğü gibi değerleri hesaba katmıyorsunuz.eski benzinli motor güçlü sayılır aslında ama kasa ağır olunca evet gitmiyordu.Yeni 1.2 turboyu da tedde test ettim.Onun da kaderi aynı.Sesi çok tatlı ama rampalarda basıncı açtığını ve toplamaya çalıştığını anlayabiliyorsunuz.En basiti, dizel cinnahtan 4/5 viteste çıkarken 1.2 3/4 viteste çıktı ve yakıt tüketimi fazlaydı.Eski qashqaideki motor ortalama 10 litre benzin yakıyorken 1.2 turbo 12 litre yakıyor.Sahibi arkadaşlarım var.Onlar da yazılım yaptırarak bu işin altından kalkmaya çalışıyorlar.1.5Dci 110Bg den 160 beygire yükseltilince efsane.Üstelik yakıt tüketimi 4.5 gösteriyor inanmıyorum ama . 1.2 turbo motor nolur bilemem...
Kardeşim seni anlıyorum mutlaka fark olacak hacim ve tork olarak büyük sonuçta benim anlatmak istediğim aynı donanımda eski nesil dizel motora 9000 yenisine ise 14000TL fark istemek gerçekten ayıp AB ülkelerinde bu fark 1000-2000€ geçmezken. Kaldı ki 1.2 t motorda pahalı bir motor gerçekten. Yani ekonomi yapacağım diye aynı donanımdaki araca 14000 fark vermek bana pek mantıklı gelmiyor kaldı ki normal kullanıcı içinde 1.2t motorun tatmin edici olacağını düşünüyorum. Zaten araç suv sınıfı bir araç kimse bu tarz bir araçla drag yarışlarına filanda katılmaz.
Tabii katılmaz. Ama en azından yokuşta orda burda bayılmak ta istemez. Bence 1.5 dci oldukça iyi bir tercih ki yakıtı gidişiyle on numara. 1.6 ile vergi farklılığı var mı bilmiyorum. 1.6yı da ben denedim. Benim aracımdan daha atik olduğu kesin ama gerek var mı? Bana sorsan yok. 1.5 te oldukça iyi
Maşallah Allah kirletmesin :D kardeşim,kazasız belasız.