20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Küllük suyu

EMRE ALTINOK
    EMRE ALTINOK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 83

Standart Küllük suyu

Selamlar, sivil polis olan bir arkadaşımla laflarken bana gıcık polislerin ceza kesmek için her yolu deneyeceğini söylemişti. yıllar önce konan ve hala yürürlükte olan yasaklardan birini daha söyleyip beni şaşırtmayı başardı..

" diyelimki emreciğim, arabanda küllük var. o küllüğün içinde bir miktar su olması gerektiğini biliyormuydun? hala var bu kanunda. eğer su yoksa polis isterse sana bundan ceza yazabilir. çok eski polisler hariç hiçbiri bunu bilmez. heleki soförlerin %99 haberi bile yoktur böyle bi yasaktan.. ilginç denni?"

evet arkadaşlar, sizde bu ve buna benzer garip,tuhaf,salakça ama hala KANUNDA GEÇERLİ VE YÜRÜRLÜKTE OLAN yasakları yazabilirsiniz..

emrealtinok@hotmail.com.tr

emre6nok@gmail.com

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Kanundaki yeri nedir?

C2105 cihazımdan gönderildi

Mustafa Öztürk
    milanbg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 JY 7698
    Edilen teşekkür: 75

Ceset torbası bulundurmak zorundasın. tebeşir bulundurmak zorundasın birini ezersen çizmek için etrafını. bunun gibi bir çok saçmalık mevcut kulaktan kulağa dolaşan benim bildiklerim bunlar.
    KIRCAALİLİ

Oğuzhan Mungan
    Ozzy3327 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 63

Benimde bildiğim saçma bi madde var, araç park halindeyken alkol alırken kontak anahtarı araçta takılıyken ceza yazılabildiği ancak anahtar takılı olmadığı durumda ceza yazılamayacağı

Onur Genç
    onurgenc87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 PSU 51
    Edilen teşekkür: 51

cam tavan araçlarda ruhsatta tek renk olduğu için ceza yazılanlar var neymiş atıyorum siyah beyaz yazması lazımmış 2. renk olacakmış falan...
    Punto Evo 1.4 My life 77 hp (Skydome)

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Lanet olsun boyle duzene

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

Cem Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Ozzy3327 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde bildiğim saçma bi madde var, araç park halindeyken alkol alırken kontak anahtarı araçta takılıyken ceza yazılabildiği ancak anahtar takılı olmadığı durumda ceza yazılamayacağı
    artık komple direksiyonda olmak yasak.bence bu saçma değil çok mantıklı

C2105 cihazımdan gönderildi

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı milanbg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ceset torbası bulundurmak zorundasın. tebeşir bulundurmak zorundasın birini ezersen çizmek için etrafını. bunun gibi bir çok saçmalık mevcut kulaktan kulağa dolaşan benim bildiklerim bunlar.
    Ceset torbası otobüs minibüs vb. için zorunlu diye hatırlıyorum. Öyle olmasa muayenede en azından hafif kusur yazılırdı

Benim bildiğim fakat doğruluğundan emin olamadığım bir başka saçma kural; doblo, gibi ruhsatta kamyonet olarak geçen araçlarla otoyolda en sol şeridin kullanılamayacağı. Aslında otomobillerin de yalnızca sollama için kullanması gerekiyor.

Köksal Ar
    Sonsuzluga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 69

Arkadaşım anlatmıştı tepeesi var bahçeden kasa kasa elma yüklemiş yük arka cam hizasını geçmeyecekmiş polis uyardı demişti

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Dikiz aynasına takılan kokuların yada oraya asılan herhangi bir şeyin de cezası mevcut. Oraya bir şey asılamaz..

Elvan Bey
    hoksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muş
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 18

Komple araca binmeyelim gerçi onun da cezası vardı.
    Evvelden Bade-i Aşk İle Mestiz

EMRE ALTINOK
    EMRE ALTINOK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 83

Hoksi Elvan,

araca hiç binmemenin bile cezası var. ocakta ve temmuzda ödeniyor..

mustafa: temmuz da geliyor..

emre: eee?

mustafa: ne ee si? temmuz pulu geliyor arabanın..

emre: ya.. düşündüğün şeye bak! git postaneye al bi pul yapıştır.

mustafa: ah öyle olsa dediğin gibi..

Fatih TEK
    fct1071 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453
    Edilen teşekkür: 110

Arkadaşlar yazdıklarınızın çoğu şehir efsanesi,

-Küllük içinde ıslak kum, ıslak peçete ya da su bulundurulması bazı orman bölgelerinde koruma altına alınmış alanlarda sorulan bir durum. Bize de bundan jandarma ceza yazmaya kalmıştı. polis olduğumuzu söyleyince vaz geçiler yoksa 2010'da 46 lirayı yazacaklardı. Gerçi sigara da içmiyorduk.

-ceset torbası, tebeşir, el feneri, takoz, ilk yardım çantası vb. kıvır zıvır "Trafik seti" adı altında isteniyor. Şu araca özel bu araca özel olarak istendiğini duymadım.

-park halinde alkol, yok kontak üstünde olmayacak falan filan bu da şehir efsanesi. aracın hareket etmedikten sonra anahtarı nereye soktuğun kimseyi ilgilendirmez. ister kontakta durur ister cebinde

-cam tavanlı araçlarda tek renk yazdığı için ruhsatta ceza yediğini iddia eden arkadaşım, mümkündür aracı cam tavanmış gibi tavanını siyaha kaplatanlar çok olduğu için trafikçi arkadaşlardan da bu durumun farkında olmamış bir arkadaşımıza denk gelmiş olabilir. cezayı Karayolları Trafik Kanununun 16. maddesi gereği tebliğ etmişlerse, trafik mahkemelerinde bir gün içerisinde müracatınız yoluyla cezayı iptal ettirebilirsiniz.

- tepeesi olan arkadaşınızı polis , kendi sağlığı için uyarmıştır. Arka görüş kısıtlanmasın mahiyetinde. sonuçta r tepee ruhsatta "kapalı kasa kamyonet" yazar ve istiap haddi kadar yüklenebilir.

-Dikiz aynasına asılan kokular görüşü engellemiyorsa yada türbedeki ağaçlara döndürülmemişse makul sınırlarda bir cezası yok.

-son olarak kapalı kasa kamyonetlerin en sol şeridi kullanamaması gibi bir kısıtlama eğer özel istisnai bir durum yoksa söz konusu değildir. Sol şeritte, otobanda tabelalarda da göreceğiniz üzere kamyon, çekici vb araçların kullanımı yasaktır

Fatih TEK
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453

sigaradan ceza yazılan bölge antalya manavgat arasında bir yerdi

Cem Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

ben bu hafta sonu direksiyon başında sigara içmekten ceza yedim :/ bu bilindik birşey.aman diyeyim dikkat.haklılar aslında ama o kadar işin arasında ve trafiğin arasında sağa çekip te sigara içemedim yaktım küfür küfür... :/

Bülent AKARSU
    grandeizmit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı fct1071 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yazdıklarınızın çoğu şehir efsanesi,

-Küllük içinde ıslak kum, ıslak peçete ya da su bulundurulması bazı orman bölgelerinde koruma altına alınmış alanlarda sorulan bir durum. Bize de bundan jandarma ceza yazmaya kalmıştı. polis olduğumuzu söyleyince vaz geçiler yoksa 2010'da 46 lirayı yazacaklardı. Gerçi sigara da içmiyorduk.

-ceset torbası, tebeşir, el feneri, takoz, ilk yardım çantası vb. kıvır zıvır "Trafik seti" adı altında isteniyor. Şu araca özel bu araca özel olarak istendiğini duymadım.

-park halinde alkol, yok kontak üstünde olmayacak falan filan bu da şehir efsanesi. aracın hareket etmedikten sonra anahtarı nereye soktuğun kimseyi ilgilendirmez. ister kontakta durur ister cebinde

-cam tavanlı araçlarda tek renk yazdığı için ruhsatta ceza yediğini iddia eden arkadaşım, mümkündür aracı cam tavanmış gibi tavanını siyaha kaplatanlar çok olduğu için trafikçi arkadaşlardan da bu durumun farkında olmamış bir arkadaşımıza denk gelmiş olabilir. cezayı Karayolları Trafik Kanununun 16. maddesi gereği tebliğ etmişlerse, trafik mahkemelerinde bir gün içerisinde müracatınız yoluyla cezayı iptal ettirebilirsiniz.

- tepeesi olan arkadaşınızı polis , kendi sağlığı için uyarmıştır. Arka görüş kısıtlanmasın mahiyetinde. sonuçta r tepee ruhsatta "kapalı kasa kamyonet" yazar ve istiap haddi kadar yüklenebilir.

-Dikiz aynasına asılan kokular görüşü engellemiyorsa yada türbedeki ağaçlara döndürülmemişse makul sınırlarda bir cezası yok.

-son olarak kapalı kasa kamyonetlerin en sol şeridi kullanamaması gibi bir kısıtlama eğer özel istisnai bir durum yoksa söz konusu değildir. Sol şeritte, otobanda tabelalarda da göreceğiniz üzere kamyon, çekici vb araçların kullanımı yasaktır
    Cam tavanı anlayamayan trafik polisi Vallaha oda güzelmiş bende neden bu kadar trafik teröristi var diyordum. Sen beni güldürdün allhta seni güldürsün.

Fatih TEK
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453

güzel kardeşim o husuta sadece tahmin yürüttüm. anlatılan olayın gerçek olup olmadığını, eğer gerçekse ceza yazan polisin nasıl bir ruh hali içinde olduğunu ancak Allah bilir. Dua'n için teşekkür ederim
    A.T.K.ve Y.

Bülent AKARSU
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok

Fatih bey 1 ben güzel değilim 2 kardeşiniz hiç değilim
    Öncelikle şu gerçke polislerin muhakkak günlük çevirme kotaları var. Bu çevirmelerde de sıkıntı olmasın diye sorunsuz kişileri çevirmek ister.
    En büyük gerçek polis canı istediği gibi ceza yazar. Çünkü her işte olduğu gibi biz toplum olarak önce hinliği öğreniriz. Bahane mutlaka bulunur deneyimlerimle sabittir.

Fatih TEK
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453

kendinizi kardeş görüp görmemeniz kendi tasarrufunuzdur, rahatsızlık verdiysem kusura bakma. çevirme kotası diye birşey yok. çevirmelerde günlük ya da ceraimlik kriterler vardır. o gün beyaz araçlara bakılır veya cam filmi üzerine uygulama yapılır, ya da alkol üzerine uygulama yapılır, yazı ticari araç için gelirse onlar üzerine yoğunluk gösterilir ancak en az şu kadar araç durduracaksın diye bir kıstas olamaz. Oldu ki çevirme güzergahına hiç araç gelmedi ne olacak? hayali ihracat mı yapacaklar. kısaca çevirme kotası da şehir efsanesidir. diğer söylediğiniz konuya gelince maalesef haklısın, keyfe keder yazanlar olabiliyor. bende emniyetten 5 yıl önce çalıştığım şirkette azimli bir trafikçi abimizin gazabına uğramıştım, sıfır araç - evraklar full, tüm belgeler tam. trafik setindeki boyunluk bilmem ne standardına uygun değil diye yazmıştı. Yani trafikçi isterse yazar
    A.T.K.ve Y.

Bülent AKARSU
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok

O zaman Fatih bey o yukarda şehir efsanesi dediğiniz bir çok olay gerçekte yaşanmış olaylardır buna emin olun. Çünkü bizim efsane gibi polislerimiz var.