birkac gun once honda servisinde 70 bin bakımına gittim aracla servise girdigin anda yetkililer kapını acark karsiliyorlar araca anında mıknatıslı sıra koyuluyor guler yuz ve ilgi muazzam derecede aracin yagi degisti mobil1, hava filtreleri tamamı temizlendi kontrol edildi fren sistemleri iyice kontrol edildi rot balans kontrolleri yapıldı hepsi 141 ytl. ayrıca servis cikisi yikama temizleme vs yapılıyordu aracim temiz diye beklemedim. Birkac gun sonra aractaki yag seviyesinin max. cizgisinin cok az yukarısında oldugunu gordum (bu konularda biraz takıntılıyımdır zararı olmadıgını bilsemde) yag seviyesini min. cizgisine yakın tutarim genelde perf. hissedilir degisiyor onu cektirmeye gittim yine muazzam bir ilgi vardi aracın basindan ayrılmıyorum diye birkac sorumlu cok iyi giyimli cok iyi konusan yetkili geldi servisten sikayetim olup olmadigini aractan sikayetim olup olmadigini elemanlardan vs. soru vs.. en ufak ucret alınmadı ayrıca servise araciniz girdigi anda benzin ve arac icindeki hersey kontrol edilir rapor edilir aracin o bakımda tahmini ne kadar masrafi olacagi onceden soylenir herhangi bir segisim gerekiyorsa sizin onayınız olmadan islem yapılmaz. Toyotanin servisi ile ilgili pek bilgim yok 97 model aracimi 02 de bi dostumuza sattik balata ve lastikten baska birsey degismedi desem sanirim yalan olmayacakancak Hondadaki ara hızlanmalar ivmelenme ve daha direksiyona ilk gectiginz andan itibaren inene kadar olan surus keyfi toyotada tam olarak yok.
Bu arada Toyota'daki satis elemanı haddini asmis toyota boyle konusma yetkisi kimseye vermez her iki japondada bu isler namus meselesi gibi ciddiye alinir ve denetlemeleri vs herseyi cok displinlidir. Biraz acemiye denk gelmissiniz sanirim. Ayrica Toyota bir sure once indirim kampanyasi yapti bir miktar geri cekti fiyatlari, Bu kampanyalara girmeyip en ufak bir indirime gitmeyen tek marka sanirim suan Honda. Onuda yanlis biliyormus bak.
Yer imleri